Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért hiszik azt egyesek, hogy csak az a kapcsolat lehet komoly, ahol már eljegyzés is volt?
Mind gyerekesek vagytok. Ők azért mert lenézik a kapcsolatod mert valakinek "csak" a barátnője vagy 5 éve, nem pedig a menyasszonya vagy a felesége, te pedig azért, mert egyből visszatámadsz, hogy az ő kapcsolatuk biztos szarabb mint a tied, csak mert nekik fontos mérföldkő a kapcsolatukban az eljegyzés és majd a házasság, és csak mert kicsit túltolják az örömöt amiért megkérték őket.
Az van hogy ha nem talált volna be a téma, magasról leszarnád, ki és milyen módon degradálja le a te kapcsolati státuszodat.
Mindannyiótoknak fel kellene nőni, és rájönni arra, hogy senkinek sem lesz se kevesebb, se több a kapcsolata egy eljegyzéstől vagy egy házasságtól. Ahogy egy párkapcsolat egy jegyessêg, és egy házasság is lehet boldog, de pocsék is. NEM attól függ van e, nincs e gyűrű vagy házasságlevél.
Mondom ezt úgy, hogy 10 + éve vagyok a férjemmel, együtt, nekem és neki is fontos a házasság, és hogy ebben a kapcsolati formában élünk. Nekünk erre van igényünk ês ennyi. De attól, hogy nekünk ez is és az eljegyzês is fontos dolog, még nem tartjuk kevesebbnek a barátaink kapcsolatát sem például, akik 12 éve élnek boldogan együtt , nem házasok és nem is akarnak azok lenni. Eszembe se jutott volna azt gondolni, hogy ők nem komoly kapcsolatban élnek.
Azt pedig TE tanuld meg, hogy akit megkérnek, ahhoz nem csak hozzávágják a gyűrűt. Mikor ezt a megnyilvánulásodat olvastam, kifejezetten irigységet éreztem a rêszedről, és rosszindulatot.
HA te egészen biztos vagy abban, hogy komoly kapcsolatban élsz aminek van jövője, akkor ne érdekeljen, hogy ki mit mond. Ilyen egyszerű. Lehetnél köztetek te az okosabb.
Azért vágtam ezt a fejéhez, mert már nagyon régóta, még az eljegyzése előtt is folyton ezzel jött, hogy az én kapcsolatom nem komoly, mert ennyi idő alatt nem jegyeztek el. Amikor eljegyezték mentem oda hozzá gratulálni neki és akkor megint a fejemhez vágta, hogy "köszönöm, dehát ez természetes, hogy ez már illett és járt nekem egy év után, de veled a te barátod nem gondolja komolyan, mert 5 éve együtt vagytok és még mindig nem kért meg." Vissza pedig akkor szóltam neki, amikor már többedszer kibeszélt a hátam mögött emiatt, meg beszólogatott folyamatosan, hogy hát ő egy éve együtt él a barátjával, úgyhogy már nagyon ideje volt, hogy megkérje, mert ez már komoly és velem nem is gondolja komolyan a barátom, mert 5 év után sem kért meg. Na erre mondtam, hogy ha ő csak attól érzi komolynak a kapcsolatát, csak attól érzi magát biztonságban, hogy hozzávágnak egy gyűrűt, akkor gondolkozzon el, mert akkor baj van. Erre kelt ki magából, hogy én őt megbántottam. (Egyébként a csaj szülei fizették ki nekik a jegygyűrűt.)
A másik lány meg, aki most nemrég ment férjhez,ő is rám volt szállva, hogy hát mert minek várok ennyit, ha még 5 év után nemhogy esküvő, de még eljegyzés sem volt. Mondtam, hogy mert szeretem és mert úgy tervezzük, hogy mi szeretnénk az egész esküvőnek az árát majd fizetni, hogy ne a szülőknek kelljen. (A csajnak az egész esküvőjét a szülei fizették) Erre azt mondta, hogy olyan nincs, hogy nem a szülők fizetik, ez csak időhúzás.
Nem minden ember olyan, hogy csak úgy minden nélkül le tud peregni a válláról, ha bántják, főleg, ha az folyamatos.
Sajnálatos. Az élet remélhetőleg majd megtanít rá a későbbiekben, hogy ne foglalkozz más emberek véleményével. Ha te biztos vagy abban, hogy komoly s dolog és van közös jövőtök akkor nincs semmi baj a te kapcsolatoddal sem.
Egyébként pedig az megint egy baromság az üresfejű barátnőd részéről, hogy a szülőknek kell fizetni az esküvőt. Nálunk mi fizettük a férjemmel, bár nem volt puccparádé, csak kis esküvő mert mi ilyet akartunk. 100 ezerbe se került az egész. A férjem családja rossz anyagi helyzetű, az enyém nem annyira , bár gazdagok se vagyunk, viszont elég pofátlannak éreztem volna a családom pénzéből felnőtteset játszani és úgy férjhez menni. Vérciki.
Egyáltalán minek haverkodsz ilyen egyénekkel??? Agyatlanok, nem kicsit.
Ilyen emberekkel miért barátkozol? A barátaim soha nem szóltak egy rossz szót sem azért, mert megbeszéltük, hogy összeházasodunk és nem nagy csinadratta mellett kérte meg a kezem a párom. A gyűrűmet én választottam, az esküvőnk sem volt hatalmas felhajtás. Nekünk ez így tökéletesen jó volt, ők pedig örültek a boldogságunknak.
Egy ember volt akitől hallottam rosszindulatú megjegyzést, vele korábban sem éreztem közelinek a visznyomat és ezután sem fogom nyilván, de függetlenül a véleményemtől, én nem minősítettem sem a kapcsolatukat, sem a csaj stílusát, sem az eljegyzésük mikéntjét. Attól, hogy valaki rosszindulatú, neked nem kell annak lenned!
Nem vagyunk egyformák, mindenkinek úgy jó az élete, ahogy van. Ha te jól érzed magad a kapcsolatodban, akkor nem mindegy ki mit szól?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!