Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Hölgyek, miért fontos nektek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hölgyek, miért fontos nektek az eljegyezés/esküvő?

Figyelt kérdés

Miért számít az a + gyűrű/papír? Ha amúgy jól megvagytok a párotokkal, együtt éltek, stb, akkor miért fontos ez annyira?

Nem kötekedésnek szánom a kérdést, tényleg érdekel :)

2020. máj. 21. 15:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
27%
Státuszszimbólum, azért akarják annyira. Ez is a nők közötti versengés része. Tudom, mert az vagyok, azt is tudom, hogy soha egyikük sem vallaná be. Ha valódi lenne, nem lenne ennyi válás.
2020. máj. 21. 17:25
 12/20 anonim ***** válasza:
74%

A 20 ezres is csak egy papír, mondjuk egy afrikai törzs tagja csak a hátsóját törli bele, te gondolom azért örülsz neki általában...

Akinek a házasság érték,annak ez nem csak egy papír. Hanem elköteleződés, biztonság, hogy annak a másiknak te pont elég vagy, veled a másik megelégszik.

Az ember életében pedig 3 nagy pillanat van, amikor megszületik, amikor esküszik, meg amikor meghal. Előbbire nem emlékszik, utóbbi nem túl vidám,az esküvőn viszont ott van mindenki, aki szereti és vele együtt örülnek. (Persze a gyermek születés is top pillanat, csak akkor a szülőknek az öröm mellett minden bajuk van, míg az esküvő tényleg csak az örömről szól.)

2020. máj. 21. 18:10
 13/20 anonim ***** válasza:
29%
Pont elzárkózom tőle.
2020. máj. 21. 19:24
 14/20 anonim ***** válasza:
80%
Mert szerintem nem csak gyűrű és papír. Ezek csak a jelképei egy komoly elhatározásnak/igéretnek/döntésnek. Nem csak jól éldegélünk egymás mellett.
2020. máj. 21. 19:44
 15/20 anonim ***** válasza:
96%

Mert papíron a legközelebbi hozzátartozód. Tehát pl. bemehet hozzád a kórházba akkor is, amikor mások nem, képviselheti az akaratodat orvosi beavatkozáskor. Ha akadályoztatva vagy, ügyeket intézhet neked. Papír nélkül ezt nem lehet.

Ennek akkor van igazén szerepe, mikor a szüleid már nem élnek, tehát nélküle nem lenne hozzátartozód, aki segíteni tudna rendkívüli helyzetekben.

2020. máj. 22. 05:03
 16/20 anonim ***** válasza:
89%

A pénz is csak egy papír, nem? Mégis az érték számít, ami mögötte van és a belefektetett munka, amiért megdolgozik az ember (már jó esetben).

A gyűrű engem pont nem érdekel.

A házasságkötés azért fontos, mert véleményem szerint ezzel alkotunk egy életközösséget. Méghozzá azért, mert a házasságkötéskor teljesen és visszavonhatatlanul elköteleződünk a másik mellett. Együttéléskor ez nincs meg.

2020. máj. 22. 13:18
 17/20 anonim ***** válasza:
19%

"mert a házasságkötéskor teljesen és visszavonhatatlanul elköteleződünk a másik mellett"

Nem tudom olvastál-e az utóbbi 50 évben válási statisztikákat...

2020. máj. 22. 14:46
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Szàmomra a hàzassàg fontos, hogy hivatalosan, törvényesen is egymàs hozzàtartozói vagyunk. Ennyi.

A férjem is így gondolkodott mindig, szóval egyetértünk ebben, nem volt kérdés, hogy ilyen módon is összekötjük az életünket.

Az esküvőnkön csak a szűk csalàd és pàr közeli baràt volt ott, utàna ebéd, tortàk, karàcsonyi hangulatban :). 17-en voltunk.

Mindig ilyen esküvőről àlmodtam, mindenféle puccparàdétól felhajtàstól mentesen.

Én nem akartam életem végéig egy pasim csajom kapcsolatot és a férjem is többre vàgyott ennél.

Akinek nem tetszik a hàzassàg, tőlem aztàn éldegéljen együtt a pasijàval/ baràtnőjével ameddig akar, nekem édes mindegy.

Egy ideig jàrtunk, majd jegyesek voltunk, aztàn összehàzasodtunk, és nekünk így jó. És igen, szeretjük a karikagyűrűinket is.:)

2020. máj. 23. 21:48
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

"Nem tudom olvastál-e az utóbbi 50 évben válási statisztikákat..."

Olvastam, megkockáztatom (munkámból kifolyólag), talán többet is mint te.

Erre szokták azt mondani, hogy attól, hogy a kacsa nem tud úszni, még nem a víz a hülye. Attól, hogy az emberek több mint a fele képtelen valóban elköteleződni a másik mellett, ettől még a házasság, mint intézmény nem lesz rossz és a fogalma sem változik. Nem való mindenkinek.

2020. máj. 25. 15:59
 20/20 anonim ***** válasza:
Minden párkapcsolat elején érdemes tisztázni a célokat, persze, ekkor is lehet lódítani, de akinek nem kérik meg a kezét, de amúgy erről nem volt szó, az ne problémázzon.
2020. máj. 26. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!