Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem kínos, hogy sokaknál csak akkor van eljegyzés ha kiderül, hogy jön a baba?
Nem egy ismerősömnél volt az, hogy kiderült a terhesség, majd pár hétre rá volt az eljegyzés, és azóta sincs esküvő.
Nekem elég erőltetettnek tűnik, hogy a férfi csak a baba miatt menne bele a házasságba.
Kinek lenne kinos??? Neked?
Két ivarérett felnött igy döntött. Miért lenne kinos nekik?
Szerintem nincs ezzel baj.
Nekem több ismerősöm is van, akik azért nem voltak házasok/jegyesek, mert nem tartották lényegesnek, megvoltak enélkül is, ám az fontos volt nekik, hogy a gyerek házasságba szülessen, és terhesség közben házasodtak/jegyeződtek el. Ez a gyerek és a szülők jogi viszonya miatt is fontos.
5 éve voltunk együtt, mikor eldöntöttük, hogy gyereket szeretnénk. Nekem már volt egy házasságom, és rohadtul nem vágytam még egyre, de leültünk megbeszélni, és arra jutottunk, hogy úgyis együtt szeretnénk maradni életünk végéig, és minden egyszerűbb, a gyereknek is "jobb", hogyha hivatalosan is egy családba tartoznak a szülei is (ugyanis az alaptörvény alapján a gyerek szülei egymás családtagjának csak akkor számítanak, ha házasok), ezért ha sikerül a gyerek, összeházasodunk. Pár hónap múlva meg is fogant, így szervezünk egy kis tízfős polgári szertartást egy ebéddel.
Ha nem lenne a gyerek, nem érdekelne a házasság témája.
Értem az érveket, de nekem nem esne jól, ha csak azért jegyezne el a párom, mert megtudja, hogy terhes vagyok, ha előtte meg esze ágában nem volt engem feleségül venni.
Elég erőltetett ez így számomra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!