Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek arról, hogy 1 év alatt eldönthető, hogy le akarod-e adott személlyel élni az életedet vagy sem?
Tehát 1 év randizás (összeköltözés nélkül) után kristálytisztán lehet tudni, hogy eljegyzed a barátnődet vagy sem.
Persze gyakran hallom azt, hogy 1 éve együtt vannak, de nem érzik magukat késznek a házasságra. Vajon ez azt jelenti, hogy problémák vannak köztük. Ebből kifolyólag nem tudnak elköteleződni egymás mellett?
Persze ott a másik oldal "lakva ismerszik meg az ember", amihez összeköltözés és több évnyi párkapcsolat szükséges.
Vajon hol az igazság?
Tény szubjektív a kérdéskör.
Akkor pontosítok: Ti hogyan gondolkoztok a témáról?
Szerintem bizonyos kor felett, pár kapcsolattal az ember háta mögött igen is eldönthető egy év alatt. De véleményem szerint az együttélés fontos.
7 hónapja vagyok a párommal, 2 hónapja lakunk együtt, de 100%-ig biztos vagyok benne, hogy a felesége szeretnék lenni.
Volt pár kapcsolatom, ennél csak hosszabbak (a legtöbb 8 év volt), sosem éreztem még ezt ennyire egyértelműen.
Szerintem 25 felett, ha egy ember még 2-3 év után sem tudja eldönteni, hogy megkérje-e a párja kezét vagy sem, az nem akarja igazán. Ilyenkor szokott az lenni, hogy húzzák-halasztják, járogatnak 4-5 évig, aztán szakítanak, és a következő partnerrel meg 1 év után simán összeházasodnak, vagy akár jön a gyerek is. Ha fiatalon ismerkednek meg, az más tészta, ott azért nem ritka a 3-5 vagy még több éves együttjárás a házasság előtt.
De ha mind a két ember felnőtt, dolgozik, kiforrott személyiséggel rendelkezik, akkor egy év elég.
Az igazság ott van, hogy 1 év után szó szerint semmit nem látsz a rózsaszín ködtől. Halvány fogalmad nincsen, hogy milyen a párod valójában. Simán figyelmen kívül hagyod a vörös zászlókat vagy fel se ismered, hogy rengeteg olyan tulajdonsága van ami miatt nem fog működni. Ugyan így a párod is igyekszik a legjobb oldalát mutatni, elfedni a hibáit, olyan dolgokat tenni amik amúgy nem jellemzőek rá csak hogy lenyűgözzön. Elvakít a rózsaszín köd, ha meg is nyílik ennyi idő alatt kellőképp a párod akkor is kevés idő. De egy pár hónapos járogatásban senki nem fogja a legmélyebb lelki dolgait meg titkait kiteregetni, teljesen nem fog megnyílni.
Amíg nem éltetek együtt nem tudod, hogy valójában hogyan áll a pénzhez, a házimunkához. Nem tudod, hogy tud-e hosszú távon energiát fektetni egy kapcsolatba vagy csak 1-2 évig. Nem tudod, hogy tudtok-e azonos irányba fejlődni. Ez mind mind együtt élés és évek kérdése.
Nyilván rengeteg a naív ember aki azt hiszi, hogy ha működött a tini járogatása 1 évig akkor megtalálta élete szerelmét. Majd a lagzi után 1 évvel mikor elmúlik a fullos rózsaszín köd lehet is válni. Ha mindenkihez hozzámentem volna akivel működött 1-2 évig a dolog akkor már háromszor váltam volna el.
Normális ember persze, úgy áll minden kapcsolatához, hogy ő az igazi. Úgy is kell bele energiát fektetni, de ettől függetlenül ki kell várni amíg megismered, nem rózsaszín ködből kell dönteni. Ha valakibe szerelmes vagy persze, hogy azt érzed, hogy ő az igazi. De ez egyáltalán nem jelenti, hogy objektíven nézve van bármi keresnivalótok egymás mellett és a kapcsolat nem egy rakás szar. 1-2 évig bárki fenntart egy kapcsolatot, nagyon energiát se kell bele fektetni, megy magától. Na 4-5 év után ez már kicsit sem így van, ezért kell megvárni ezt az időt a döntéssel.
Tok mindegy hany ev randizas. 2ev kapcsolat utan ha mar nem a rozsaszin kod van es ebben a 2 evben min 1 ev egyutteles.
De en is ugy gondolom h bizonyos kor es elettapasztalat utan rovidebb egyutteles is el tudja ezt donteni mint 1 ev.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!