Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek arról, hogy 1 év alatt eldönthető, hogy le akarod-e adott személlyel élni az életedet vagy sem?
Tehát 1 év randizás (összeköltözés nélkül) után kristálytisztán lehet tudni, hogy eljegyzed a barátnődet vagy sem.
Persze gyakran hallom azt, hogy 1 éve együtt vannak, de nem érzik magukat késznek a házasságra. Vajon ez azt jelenti, hogy problémák vannak köztük. Ebből kifolyólag nem tudnak elköteleződni egymás mellett?
Persze ott a másik oldal "lakva ismerszik meg az ember", amihez összeköltözés és több évnyi párkapcsolat szükséges.
Vajon hol az igazság?
Embere válogatja, na meg a tapasztalat, az érzelmi, intellektuális fejlettség szintje, az hogy milyen családból jött, menekülő típus vagy biztonsági, persze ezek kölcsönhatásban vannak a másikkal. Ja igen, a szexualitás, a világkép stb.
Ez annyira komplikált kérdés, hogy nincs rá egzakt válasz. Én mindig is olyan voltam, hogy szerettem tisztán látni, ismerkedés alatt a lehető legtöbb ponton informálódni a másikról, hogy mennyire vagyunk kompatibilisek. Én nem vagyok egy nagy utazgatós típus, így az olyan nők nálam kizárva. Én szerettem volna családot, gyereket, így a karrierista nők is kizárva. Nekem határozott elveim vannak mindenben, amik többnyire szigorúak és poroszosak, ezért a liberális elveket való nők kizárva. Pénzügyileg, gazdaságilag precíz vagyok, naprakész a mérlegem, tervezek, befektetek, így a költekező nők kizárva. Tevékeny vagyok, állandóan hajt valami, az unatkozó, állandóan ilyen-olyan programokkal az idejüket elütő nők kizárva. Stb, stb, stb. Én egy hét után (2 találkozó volt gyakorlatilag) már tudtam, hogy a feleségem lesz. Azóta eltelt 19 év, és szépen gyarapszunk, szépen éljük az életünket, neveljük a lányunkat.
Sosem értettem azokat, akik tudják hogy nem passzol hozzájuk a párjuk, de csak azért is benne maradnak, mert hát mi lenne velük egyedül.
UI: mi találkozás másnapjától együtt lakunk a választottammal.
Ahogy írták előttem, ez szubjektív. És ahogy pont leírtam egy másik kérdésben, az önismerettel fordítottan arányos az idő szükségessége.
Az önismeret max ahhoz kell, hogy tudjam magamról, hogy mit szeretnék, illetve mit biztosan nem.
"mi találkozás másnapjától együtt lakunk a választottammal." - ez néha objektiv akadályokba ütközik... nálunk pl. kellett még az 1 év a 18-hoz a páromnak...
ÉS persze attól is függ, hogy milyen korosztályról beszélünk, milyen addigi párkapcsolati tapasztalatai vannak a feleknek, illetve mennyire változik még a személyiségük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!