Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Eljegyzéskor a letérdelés kötelező?
Ha a férfi nem térdel le akkor simán kockáztatja hogy a nő akár ez miatt nemet is mond?
Hogy van ez?
Nem feltétlen a letérdelés a lényeg, hanem inkább az, hogy a a lánykérés/döntés olyan helyzetben történjen, ami a párhoz illik. Aki szereti a nagy jeleneteket, vagy vallomásokat, akkor annak bejön a térdelős verzió.
Én személy szerint rosszul lett volna. A férjem egy túra alkalmával intézte úgy, hogy kettesben legyünk és akkor kérdezte meg. Előtte már tisztáztuk, hogy mindketten házasságban, gyerekekkel, ilyen környezetben, olyan életvitellel képzeljük el a jövőt. Együtt választottunk várost és házat, ovival, iskolával a közös gyerekeknek és egyértelmű volt a folytatás, csak az időpontok nem. A kérdés is spontán és egyszerű volt. Egy megrendezett gyertyás, vacsorás nagyon nem tetszett volna, de ugye mindenki más.
Nyilvàn nem mondtam volna nemet, de csalódott lettem volna, ha nem térdel le a lànykérésnél. Megtette, szerinte is így a természetes. Amúgy nem önhatalmúlag döntött. Természetesen előtte tisztàztuk, hogy mindketten hàzassàgban szeretnénk élni, amikor eljön az ideje.
Csak az időpont lepett meg végül. Én olyan fél- 1 év utàn vàrtam volna. Ehhez képest 2,5 hónap utàn kért meg.
Ez a letérdelős lánykérési szokás tulajdonképpen a moziipar révén terjedt el nálunk (is), korábban nem volt semmiféle hagyománya idehaza. Gyakorlatilag angolszász kultúra-import. Kérdezzétek meg a szülőket, nagyszülőket, hogyan történt az ő korukban a lánykérés. (Hasonlóan a legénybúcsú, leánybúcsú, tejfakasztó buli, stb. - ezek is relatíve újkeletű dolgok.)
Természetesen mindenki azt a módját választja a lánykérésnek, ami neki tetszik. Én személy szerint örülök, hogy vannak még hölgyek, akik nem tartják ezt kötelezőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!