Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mikor korai egy eljegyzés? És eljegyzés után mikor “illik” megtartani az esküvőt?
Sziasztok!
Idézőjelbe írtam, hogy “illik” mert tudom, nincs ilyen. Csupán véleményekre vagyok kiváncsi :)
Párom 24 éves én 21 vagyok és már többször célzott rá, hogy szeretne eljegyezni. Beszéltünk házasságról is, viszont ha lesz mostanság eljegyzés, esküvőt egyelőre nem szeretnénk, majd csak 2-3 év múlva.
Szüleim viszont akárhányszor meghallják, hogy eljegyzésről beszélek a fejükhöz kapnak hogy útisten ennyi idősen inkább ne, meg szerintük nem vagyunk együtt elég régóta (4 éve vagyunk együtt 3 éve együtt is élünk).
Mi az eljegyzest szép dolognak tartjuk, egyfajta szimbolikus megerősítése a kapcsolatunknak. Az esküvőt meg úgyis atbeszélnénk, hogy mikor lenne (nyilván amikor már biztos anyagi körülmények között vagyunk).
Na most kérdező azert az 1 év mert ez azaz ido amivel a legy gyorsabban fel tudnak készülni az emberek az esküvőre próbálj meg 3 honap alatt! Se a templomi se a polgári se maga a terem nem fog elérhetővé válni! Több evet meg mire váltok? Na az meg az esküvő bizonytalansága hogy a felek nem akarjak magukat le kötni! (Ennyi erővel....)
Ezért kell általában egy evet várni mert akkor meg az lesz hogy mar 5 éve jegyes vagy... azt sehol semmi...!
Na meg vegas... akinek fontos az esküvő az nem fogja igy elrontani hogy ossze csapja és elhúzni sem fogja a végtelenségig!
Na meg válás... ennyi erővel minek mondod hogy szereted? Vagy minek van eljegyzés ha tudod hogy válás lesz belőle...
Szerintem nálatok nem korai, az esküvő már annak tűnik, de ezt nem tudjuk... pl. külön éltek-e a szülőktől (sokaknak az “együttélés” anyu-anyós vendégszeretetén múlik), megálltok-e önállóan a lábatokon, találkoztatok-e már együtt az úgymond “valódi” felnőttlét kihívásaival, nem csak a nappali tagozatos, szülők által támogatott fősuliról/egyetemről épphogy kikerült életszakaszban vagytok...stb-stb. Ezt ti tudjátok.
Amit viszont én tudok az az, hogy engem “xaros” 3 év után kért meg a férjem, egy akkori élményből/élethelyzetből való tanulság okán (röviden tömören, külföldön dolgoztam fél évig, és “túléltük”), ellenben “csak” a kapcsolatunk 9. évében házasodtunk. És magasról lexartuk, h ki veszi komolyan a kapcsolatunkat és ki nem - nyilván nem is toltuk ki facéra, stb... (mondjuk tény, h nekem nem volt egy fontos téma a házasság, a férjem akart nagy lagzira gyűjtögetni, stb...), állítom, hogy a kapcsolatunk szilárdabb/őszintébb volt bőven a papíraláírás előtt is, mint pl. anyám (második... 😏) házassága, ahol a pasi a mai napig úgy gondolja, h anyám megcsalta őt egyszer - anyám meg nem. Nesze neked őszinte, igaz kommunikáció...
Nah szal a lényeg, h baromira semmit nem befolyásolt nálunk a hosszú jegyesség - max annyit, h a “Mióta vagytok házasok”- kérdésre adott “ 5 éve”- válasznál cuki lenéző mosolyokat kapunk, h “mi már 9, lesz ez rosszabb is...” ha meg felvilágosítjuk az illetőt, h kb. 14 éve vagyunk együtt, vhogy mindig meglepődik... az vicces. ;)
Szal nem, nem kell az “illik”-en meg a “korai-e”-n stresszelni, szerintem az eljegyzés simán beleférhet nálatok, esküvő meg majd lesz, amikor lesz.
Szerintem akkor van ideje az eljegyzésnek amikor a két fél úgy érzi. Amúgy meg magànügy. Ebbe a szülők ne szóljanak màr bele, màr ha felnőttek vagytok. A ti döntésetek.
Nàlunk 2,5 hónap utàn megvolt a lànykérés, nekünk is többet jelentett, mint szimpla kapcsolat. összességében 1,5 év utàn hàzasodtunk össze. (9 éve vagyunk együtt.) 24-21 évesek voltunk pont, amikor összejöttünk.
Az esküvő meg csaj annyiba kerül amennyit rà akartok költeni. Én is meg a férjem is szűk körű esküvőt akartunk, semmi puccparàdé meg pénzszóràs csak polgàri szertartàs, és egy ebéd utàna, a végén tortàkkal. Így nem is volt dràga, 95 ezer ft volt az egész.
Azért ha ilyen 3-5-8 év múlva sincs esküvő, akkor az a lànykérés eléggé komolytalannak hat. Ezzel szàmolj, hogy minél hosszabb idő telik el az eljegyzés és a hàzassàg közt, annàl kevesebben gondoljàk majd rólatok, hogy tényleg komolyan veszitek a dolgot. Csak ne lepődj majd meg, ha az ismerősök, barinők kérdezősködnek mikor lesz màr esküvő, ha 3 évig vàrni akartok.
Köszönöm a válaszokat :))
Igazából elsősorban tényleg az a fontos hogy ki mit szeretnénk. Az se zavar ha valaki komolytalannak gondolja a kapcsolatunkat ha mondjuk mi nem :) de majd az idő eldönti és majd menet közben döntjük el igyis szerintem, egyelőre még az eljegyzés is hatra van :)
Szia. A kérdésedből számomra úgy tűnik, hogy nem korai az eljegyzés, elég régóta együtt vagytok, de nyilván nem ismerlek titeket, a kapcsolatotokat sem, így "vakon" mi nyilván nem tudhatjuk biztosra, hogy korai e vagy sem. 21 évesből is ismerek olyat aki még úgy viselkedik, mint egy kis kis csitri (elnézést) és olyat is aki "koravén".
Nekem annó a párom 20 évesen kérte meg a kezem, ő akkor volt 24, 4 éve jártunk, és 22 voltam, mikor összeházasodtunk. Eltartottuk magunkat, volt hova mennünk, nem volt kérdés és senki nem tartotta korainak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!