Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Ha a párodról néhány hónap...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a párodról néhány hónap után kiderülne, hogy OCD-je (kényszerbetegség) van, együtt maradnál vele?

Figyelt kérdés

naponta 50-100-szor mos kezet, sok dologra külön rituáléja van, az elindulás otthonról minimum 15-20 perc (mindent leellenőrizni 3-szor visszamenni stb)

és ez csak ami elsőre látszik, sok más is van például nem ér hozzá öreg vagy koszos emberekhez, tehát inkább gyalogol 30 percet minthogy felszálljon a tömött buszra, vagy étteremben ha nincs olyan asztal ahonnan belátja az egész termet, akkor inkább nem megy be enni.

persze ezeket a kényszereit sose erőlteti rá a másik félre inkább tűr a kedvéért, hogy észre se vegye, még akkor is ha ez nagy kínszenvedés. viszont elismerem hogy nehéz megérteni ezeket a dolgokat...

2019. jún. 24. 19:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
#10: de azt észre lehet venni, hogy nem tudja elengedni magát, és hogy feszült. Kit nézel te hülyének?
2019. jún. 25. 01:02
 12/18 anonim ***** válasza:

Nálam ez a kényszer a referálásnál volt mindig. A takarónak így meg úgy kellett állnia a párna egy bizonyos szögben, a mosogató legyen foltmentes, a törülközők szálegyenesen álljanak...A poharak bizonyos színrend szerint álljanak...Aztán összeköltőztünk a párommal. És rájöttem, hogy ezek a dolgaim csak nekem elképesztően fontosak, a párom úgysem fogja tudni úgy rendezni őket, ahogy nekem tetszik. S el kellett döntenem, hogy vagy a dilijeimhez ragaszkodom, vagy a páromhoz. S mivel nem akartam az őrületbe kergetni azt, akit szeretek, így szép lassan leszoktattam magam a kényszereimről, és rájöttem, hogy nem történik semmi ha nem a zöld pohár lesz a sor elején, hanem a piros.

Most már csak a ruhásszekrényemben tartom a kényszeres rendet.

2019. jún. 25. 08:05
 13/18 anonim ***** válasza:
*rendrakás nem referálás...kétszer is átnéztem, és visszajavítotra a telefon...
2019. jún. 25. 08:06
 14/18 anonim ***** válasza:

"az OCD-s meg tudja állni h kezet mosson, csak sz . r érzés neki. folyamatos nyomasztó kényszer érzés ami tönkre teszi adott esetben az egész napját, de inkább eltitkolja mert szégyent érez."

AKkor azt venni észre, hogy valami nem stimmel, mert kétlem, hogy így vidám, könnyed, fesztelen társaság lennél.

2019. jún. 25. 10:23
 15/18 anonim ***** válasza:
Ezt nem úgy kell elképzelni hogy ha nem csinalhatja a szokásait akkor idegbeteg lesz. Nagyon is jól tudják titkolni, nem véletlen van annyi kezeletlen kényszer beteg.
2019. jún. 25. 11:05
 16/18 anonim ***** válasza:
Én kiszúrnám akkor is, ha titkolja, pszichológus vagyok. És pont azért nem jönnék össze OCD-s férfivel, mert nem tudnék rá partnerként, csak páciensként tekinteni, még akkor sem ha terápiával kezelik a tüneteit. De ez nem csak OCD, hanem más mentális betegség esetén is így van. Nem keverném a munkám a magánélettel.
2019. jún. 25. 17:07
 17/18 A kérdező kommentje:

#16: ezzel azért beszűkítetted magadnak a kört, mert sztem az emberek nagyrésze kisebb-nagyobb mentális problémával küzd... kérdés h milyen súlyostól tekintünk valamit problémának persze.

#11 "#de azt észre lehet venni, hogy nem tudja elengedni magát, és hogy feszült. Kit nézel te hülyének?"

Észreveszed, de ennyi erővel tulajdoníthatod annak is, hogy fáradt, vagy rossz napja le. Mint mások írták, nem őrül meg az illető, csak folyton nyomasztja a dolog, mint amikor egy zeneszámot vagy akár egy megoldandó találós kérdést nem tudsz a fejedből kiverni (csak ez azért lényegesen rosszabb), attól még jó beszélgetőpartner lehetsz.

De egyébként biztos, nyilván jobban tudod, h ez h működik... Ha megnéznél OCD-sekről szóló leírásokat vagy fórumokat látnád h van aki akár 20 évig is eltitkolja a családja elől. Munkahelyen meg szinte minden OCD-s eltitkolja, hiszen a tudatlan főnökök rögtön kirúgnak egy embert ha kiderül róla h "más" mint az átlag.

2019. jún. 25. 20:11
 18/18 anonim ***** válasza:

En mindent 2-3szor leellenorzok hogy bezartam el, villanyt lekapcsoltam, stb.

A felesegem pedig este is igazgatja a takarot hogy ne legyen ferde, nem szereti ha kiteszem a labam a takaron kivulre, stb :D

2019. júl. 8. 04:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!