Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Tippek, tanácsok összeköltözés...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tippek, tanácsok összeköltözéshez? Lent

Figyelt kérdés

22 vagyok, barátnőm 20. Mindketten egyetem mellett dolgozunk, én teljes állásban könyvelőként, ő részmunkában úszómesterként. Én kolis voltam, ő nagyinál lakott.

Másfél éve vagyunk ténylegesen együtt, de előtte 1 évig” kavartunk”, a távolság miatt nem jöttünk össze.

Mivel nagyon jól kijövünk, és nem tudtunk rendesen egyutt lenni, így úgy döntottünk kiveszünk egy albérletet. Vasárnap költözünk.

Nektek milyen volt az első összeköltözés?

2019. jún. 24. 13:51
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Csodálatos volt, amikor végre a férjemmel élhettem és tölthettem minden munkán és egyetemen kívüli percet. Nálunk semmilyen konfliktus nem volt, bár azóta is ritka. 😊
2019. jún. 24. 14:00
 2/9 anonim ***** válasza:
83%
Kevés az, hogy nagyon jól kijöttök. Rengeteg dolog van amit le kell tisztázni még mielőtt egyáltalán összeköltöztök. Anyagiak kérdése, házimunka, egy csomó dologról alkotott vélemény, hozzáállás stb. Senkivel nem szabad addig összeköltözni amíg ezek nincsenek letisztázva és nem vagytok benne biztosak, hogy ugyan az az elképzelésetek az együtt élésről. Mindent át kell beszélni mielőtt belevágtok. Tulajdonképpen gyerekek vagytok, ezért is fontos ez. Az összeköltözés azért nem annyiból áll, hogy jajj de jó végre mindig együtt vagyunk. Ez egy tök jó meg tök kellemes része, de ezen felül rengeteg dolog van amit át kell beszélni és ami az együtt élés negatív oldala.
2019. jún. 24. 14:26
 3/9 anonim ***** válasza:
75%
2- mégis, mik azok? Én legfeljebb egy hónapja ha ismertem a párom, amikor összecuccoltunk, és igen, nekünk csak annyi volt, hogy jól kijöttünk és mindig együtt akartunk lenni. Azóta is kb ennyi (12 éve, házasság meg lakáshitel meg gyerekvállalás után is). Minek előre problémákat keresni, ahol talán nem is lesz? Vagy írjon szerinted mindenki lakótársi szerződést? Nem kell ezt túlbonyolítani, amikor felmerül egy probléma meg kell beszélni, kitalálni hogyan tovább, de ha van az embernek fix bevétele és együtt akar élni a másikkal, akkor mégis, mit kéne előre letisztázni? Az a legjobb, ha menet közben alakítjátok a szokásaitokat, szabályaitokat, mert úgy a legbiztosabb, hogy tényleg mindkettőtök elvárásai érvényesülni tudnak, és hogy a valós problémát oldjátok meg, nem egy hipotetikus elbeszéléshez akartok igazodni.
2019. jún. 24. 14:38
 4/9 anonim ***** válasza:
82%

A ti esetetek szimplán szerencsés. Az összeköltözések nagy többsége nem ilyen. Kismillió ilyet láttam már. Konkrétan semmit nem beszéltek meg előre, aztán jöttek ki szépen sorban a problémák, hogy hát a másik nem segít otthon, elszórja a pénzt, hiába szól neki nem tud változtatni rajta. Rengetegen cseszik el azzal, hogy fogalmuk sincsen arról, hogy a párjuk hogyan áll ezekhez hozzá vagy mik a hosszú távú céljai, hogyan képzel el egy együtt élést. Aztán fél év múlva cuccolnak is külön mert kiderül, hogy tök más az elképzelés. Vagy éppen éveket lehúznak úgy, hogy folyamatos a feszültség és szidják egymást. Hogyha ezeket előre megbeszélték volna akkor idejében kiderült volna, hogy nem lesz így jó és nem kellett volna több száz ezret kidobni az ablakon össze meg szétköltözésre. Persze, sok apró dolog feljön közben is, de a lényeges dolgokat mindenképpen meg kell beszélni előtte. Hogyha ezekben nem egyezik a vélemény akkor el lehet felejteni az összeköltözést meg a kapcsolatot is.

2019. jún. 24. 14:45
 5/9 anonim ***** válasza:
Én sem értelek, kettes. 12 éve vagyunk házasok, az esküvőnk után költöztünk össze. Azóta volt hitelfelvétel, házfelújítás, évekig nem összejövő baba, majd 4 kislány. A mai napig nem vitatkoztunk sosem pénzen vagy házimunkán. És imádok a férjemmel élni, azért, mert együtt lehetünk munka után a gyerekekkel hatosban, ha pedig már alszanak, akkor kettesben.
2019. jún. 24. 14:46
 6/9 Derwer ***** válasza:

Szerintem túl sok változós egyenlet, úgyse lehet felkészülni teljesen.

De amúgy persze fontos kérdések lesznek:

-Kaja miként lesz, valaki főz, vagy rendelés?

-Költségeket hogyan osszátok el? (fele-fele, vagy van aki ja, van aki számla, és a többi)

-Házimunka felosztása is fontos lesz.

2019. jún. 24. 14:57
 7/9 A kérdező kommentje:

Házimunkát felosztjuk, szerencsére amit én nem szeretek csinálni (pl mosogatás). Azt ő igen.

Főzni mindketten fogunk, attól függ, ki hogy van otthon. Mindketten járunk edzeni, így főznünk KELL.

Közös kasszán leszünk, mivel én több mint kétszer annyit keresek mint ő.

2019. jún. 24. 16:30
 8/9 anonim ***** válasza:

2es válaszolóval értek egyet!

Vannak kivételes esetek igen, ahol azóta is együtt élnek a párok, de rengeteg olyan van, amikor akkor borul minden,amikor összeköltöznek..de legalább kiderül,hogy igen Ő az..vagy nem Ő az

2019. jún. 24. 16:53
 9/9 anonim ***** válasza:
Mi az első naptól hogy összejöttünk,együtt is élünk!Alkalmazkodni,csiszolódni kellett!Más volt az életvitelünk!Nekem ment nehezebben az alkalmazkodás,de ebben benne lehet az is ,hogy én költöztem az ő lakásába akkor!Most már közös lakásban élünk!Mindenkinek megvan a napi rutin amin elég nehéz változtatni mert berögzültek!Ha esetleg van ami zavar és lehet rajta változtatni véletlenül se az legyen hogy lenyelitek,beszéljetek róla!Ha olyan van ami sajnos kihagyhatatlan akkor próbáld meg tolerálni!
2019. jún. 25. 08:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!