Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jó tanácsok összeköltözéshez?
Már 1,5 éve együtt élünk a párommal, mert van egy gyerekünk is (1,5 éves kislány). De eddig a szülőknél laktunk, most jutottunk el odáig, hogy a páromnak lett egy olyan munkahelye, hogy el tudjunk költözni a szülőktől. Félek, hogy mennyiben lesz más, mint így együtt élni. Meg az új környezettől is félek, mert oda költözünk, ahol a párom lakott, neki ismerős terület, nekem teljesen új. Meg félek, hogy a gyerek is mit fog szólni, hogyan fogja viselni a költözést. Még soha nem költöztem, mindig itt éltem egész életemben, ahol még most vagyunk. Első költözéses sztoriknak is örülnék, vagy tapasztalatoknak, tanácsoknak, bárminek. Eléggé elveszettnek érzem magam, és félek is, hogy milyen lesz.
22N
ha eddig is fizetteték a számlák egy részét, főztetek, takarítottatok stb, akkor annyi lesz a változás, hogy hárman lesztek.
ha eddig semmit nem csináltatok, akkor nagy koppanás lesz.
Nem akarlak megijeszteni, de keszulj ra nagyon.
1.5 eves kislanyod van, tehat meg otthon vagy vele (gondolom).
A parod dolgozni fog minden hetkoznap.
Mostmar nem lesznek ott a szulok besegiteni barmikor a kicsivel, neked kell megoldanod mindent.
Persze at tudnak menni, de megsem ugyanaz, mintha ott laknanak.
Most fogod igazan megerezni, hogy milyen is gyereket nevelni (na meg most jut majd abba a korba, amikor mar rosszcsontosodni fog).
Szuloknel egyutt elni teljesen mas, mint kulon.
Alapbol ossze kell szoknia ket embernek osszekoltozeskor, nalatok pedig meg a kicsi is ott lesz. Sok sikert es boldogsagot kivanok nektek, de keszulj fel a nehezsegekre is.
Hú... azért jó kis kaland összeköltözésbe gyerekkel belevágni...
A kérdéseidre pár vélemény tőlem:
- a gyerek sztem könnyen hozzá fog szokni, ilyen korban még elég rugalmasak, meg nincs is annyira tudatos emlékezetük... biztos nehéz lesz az elején, de hamar hozzászokik
- ha a gyerekkel elmész "ismerkedni" a környékkel, 1-2 héten belül, ha nem is teljesen ismerős leszel, de máris nem lesz olyan idegen a hely
- biztos más lesz az együttélés, bár nem tudom, eddig gyerekkel hogy oldottátok meg... ezt ne sértésnek vedd, de pont ezért nem érdemes gyereket így vállalni
Tippek együttélésre:
- nem ilyen katonai kaszárnyavezető szinten, de fektessétek le az elején, hogy kinek mik az elvárásai egy együttélésnél, főleg a házimunkát, a gyereknevelést és a pénzbeosztást illetően
- legyenek tisztázva a tulajdoni viszonyok a lakással kapcsolatban, és hogy esetleg, ha nem működtök együttlakva jól, kivel mi lesz
- tipp: amint az első kisebb összezörrenések előbukkannak (a legjobb párnál is előfordul), érdemes kompromisszumkészen a dologhoz állni, és végiggondolni, a párodnak az a bizonyos viselkedése azért idegesít téged, mert tényleg nem bírod / logikátlannak tartod, vagy mert amúgy tudnál engedni, csak ezt láttad otthonról és megszoktad. Érdemes a másiknak engedni, ha az utóbbi kategóriába tartoznak, ami meg tényleg logikátlan, azt megindokolni.
- ne vásároljatok be minden apróságot előre a háztartásba... ami nem fontos, azt csak fokozatosan, így kerülhető el az, hogy kidobtok egy valag pénzt olyan dolgokra, amiket nem használtok vagy használnátok, de nem passzol stílusban a lakáshoz stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!