Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A baratnomnek az agyára ment a tisztasag mania?
"Par hónapja elkapott egy fertőzést, azota borzalmas amit művel.".....
Csak jelzem mindenkinek, hogy nem OCD, hanem utána kialakult kényszeresség. Hanem AMIÓTA elkapott egy fertőzést, azóta ilyen a helyzet.
Látszik, hogy rendesen ráijesztett a dolog.. Egyébként ha azt a fertőzést esetleg kórházban kapta el, még valahol meg is értem, épeszű embernek is nehéz látnia, pláne felfognia ami ott megy... Én is hanyatt vágtam magam majdnem, amikor nagymamám a fertőzőre került, azok a körülmények... Eszméletlen gáz.. ÉS ezek angy része az öregeknek ott is marad, mert a kórházi állapotokban még könnyebben kapnak el fertőzést.
De egy 18 éves lány is a kórházban, műtét közben kapott el a kórházban(!)fertőzést, amikor is azt mondták, hogy ezt túl sem fogja élni.. Szerencsére mégis túlélte.
Szóval amiket én láttam és más megélt... Valahol megértem a traumáját. :/ Menjetek le egy kórházba szétnézni.. Nem hiába mondják, hogy addig jó, amíg be nem kerülsz, mert ott nagyobb eséllyel kapsz el valamit...
Visszatérve, ha nem normalizálódik a helyzet, pszichológus segíthet, hogy visszaálljon a helyzet.
11 vagyok
AZ OCD_nek, felnőttkori trauma? Felnőtt korban is kialakulhat OCD? Ez nekem új.
"A kényszerbetegséget régebben leginkább pszichés okokra vezették vissza, ami lehet a kora gyermekkorban bevésődött viselkedésforma, például a túl- hangsúlyozott attitűd a tisztasággal kapcsolatosan. Ám bizonyos gyógyszerek hatékonyságával kapcsolatos újabb adatok arra hívták fel a figyelmet, hogy az OCD kialakulásában neurobiológiai okok játszanak szerepet. "
Mármint, általában az elnyomott, GYEREKKORI traumák állhatnak a háttérben, én így tudtam.. Vagy neurobilológiai folyamatok. Felnőttkoriról nem tudtam. Meglep, hogyha felnőttként is kialakulhat, az tény..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!