Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nálatok kb milyen arányban van felosztva a házimunka, ki hány órát tölt vele egy héten? Van valami "trükk" kialakítani h 50-50% legyen, ha a "szép szó" nem használ?
Bent én tartok rendet, én takarítok, a füvet pàrom nyírja, kint ő tevékenykedik, a gyerek meg a sajàt szobájàt, de csak ilyeneket, hogy plüssöket nem szanaszét hagyja, porszívózni én szoktam.
De én itthon vagyok.
Akinél nem használ a szép szó azzal nem kell együtt lenni, ennyire egyszerű.
Nálunk minden megbeszélés kérdése. Van egy feladat, teszem azt el kell mosogatni. Ha én éppen dög fáradt vagyok akkor megkérem, hogy csinálja meg és megcsinálja. Ha éppen ő is dög fáradt akkor elvan ott az a 3 mosatlan tányér holnapig. Vagy éppen látja, hogy nincs elmosogatva és szó nélkül megcsinálja.
Aki éppen érez rá energiát az csinálja. Sok mindent pl rendrakást, főzést együtt szoktuk csinálni. Amúgy meg megbeszéljük úgy, hogy érzésre 50-50 legyen. Ha megcsinálná azokat amiket én utálok az nekem már bőven elég lenne, de ennél azért többet szokott.
Nem végzek hazimunkat.
Párom olyan 5-6 órát tölt vele hetente
Kb 60-40 az arány, a férjem csinálja a többet, ami kész csoda. De ez nem volt mindig így, régebben kb mindent én csináltam. A "trükk" igazából inkább szerencse volt, ugyanis volt fél év amíg nem dolgozott. 1 hónap után kerek-perec megmondtam, hogy innentől minden házimunkát ő csinál, amíg nem dolgozik. És lehet h neki több idő megcsinálni, meg kellett néha nyaggatni, de mivel következetesen hozzá sem nyúltam - bármilyen nehéz is volt - semmihez, egy idő után zavarta a rendetlenség, és megcsinálta. Pár hónap alatt megszokta, megtanulta, és rutinná vált.
Aztán mikor kapott újra munkát, én nem erőlködtem h újra felosszuk a dolgokat. Kicsit élveztem a helyzetet, hiszen előtte 5 évig hulla fáradtan én szenvedtem este mindennel. Persze egy idő után kifakadt, és erre a beszélgetésre pontosan emlékszem, olyan ironikus volt. Mikor szembesítettem a dolgokkal h én pont így voltam évekig, eléggé elszégyellte magát. De mikor felosztottuk a dolgokat, kiderült, hogy ha nem fáradtan kell, akkor tulajdonképpen szeret csinálni egy csomó dolgot, olyanokat is amiket én nem szeretek pl. fürdő takarítás. Úgyhogy ő hétvégén megcsinál egy csomó dolgot, én meg lazítok. :)
Akinek mondani kell külön, hogy ez közös meló, azzal nem lennék együtt.
Nàlunk az van, hogy vannak àllandó sajàt feladatok és közösek is.
A férjem jàr bevàsàrolni, én főzök külön - külön mindkettőnkre. A többi dolgot heti vàltàsban csinàljuk. Egyik héten én, màsik héten a férjem. A mosogatàstól a wc pucolàson àt a felmosàsig mindent.
Hétköznap napi fél óra alatt mindent meg lehet csinàlni péntekig. Plusz minden este mosogatàs. Soha nem hagyjuk elúszni a hàzat, így nem tart sokàig rendben tartani.
Füvet nyírni ketten szoktunk a kertben, havat én lapàtolok, addig a férjem behord fàt a begyújtàshoz ès be is gyújt. A villanykörtèket ő szokta cserélni. Mosàst én indítom szombatonként, teregetni többnyire én szoktam, de néha ő is. Hétvégére csak ez marad a mosogatàson, főzésen kívül.
Ha egyikünk beteg, a màsik àtvesz mindent- és fordítva. Nàlunk így működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!