Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Szerintetek elvárható egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek elvárható egy nőtől, hogy főzzön, mosson, takarítson, ha mondjuk eltartják, vagy csak részmunkaidőben dolgozik?

Figyelt kérdés
Tehát, hogy nagyobb részt ő vezesse a háztartást, és ne a férfi. Szerintem ez ilyen esetben evidens.

2019. márc. 21. 15:42
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
43%

Mi lenne ha kozosen oldanatok meg ezt a problemat ? Senki nem rabszolga

< elvaras ? >

2019. márc. 21. 15:44
 2/21 anonim ***** válasza:
72%
Elvárhatod, aztán vagy megteszi, vagy nem.
2019. márc. 21. 15:45
 3/21 anonim ***** válasza:
36%
Igen. Nekem pont az a tervem, hogy keresek egy férfit, aki eltart, mellette esetleg heti kb 20 órában dolgoznék és vezetném a háztartást. Bár ha nagyon gazdag, akkor azért takarítónőt is fizethetne heti egyszer, addig én elmegyek edzeni :D
2019. márc. 21. 15:47
 4/21 anonim ***** válasza:
53%

Ha eltartják, akkor persze.

Én is otthon vagyok jelenleg (vagyis a nap nagy részében lakáson kívül, de nincs bevételem ettől függetlenül) így én látom el a háztartást és vásárolok be. Nekünk jó.

De van olyan ismerősöm, ahol a férfi dolgozik, ellátja a háztartást, a nő meg otthon van, és költekezik. Nekik nyilván úgy jó.

2019. márc. 21. 15:48
 5/21 anonim ***** válasza:
42%

Nekem nem elvárás, hanem teljesen evidens. Lepontozás előtt megjegyzem azért, hogy ez nem sovinizmus miatt, hanem mert nekem általában mindegy mi, mikor, hogyan, milyen sorrendben van elvégezve, míg az eredményesen el van végezve. Akinek általában nem mindegy, az a nő szokott lenni. Ez nem azt jelenti, hogy nem csinálok semmit, hanem azt, hogy én úgy csinálom, ahogyan én szoktam.

32/f

2019. márc. 21. 15:52
 6/21 anonim ***** válasza:
3%
Akkor is elvárható, ha nyolc órában dolgozik. Női szerepek alól nem mentesít a munka, ezt csak a ballibsi propaganda nyomja manapság ezerrel.
2019. márc. 21. 15:59
 7/21 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem is teljesen evidens. A közös életbe mindkét félnek egyenlő munkát kell beleraknia, az sosem jó ha billen a mérleg valamelyik irányba. Ha csak az egyik fél biztosítja az anyagiakat, a másik vezeti a háztartást, szerintem ez tök egyértelmű. Így lehet azt elérni, hogy mindketten energiát fektessenek a közösbe.

Persze ez azért ne jelentse azt, hogy a férfi a kisujját sem mozdítja és a mosogatóba nem képes belerakni a koszos tányért, vagy a szennyestartóba beledobni a koszos ruhát. Alapvető igényesség azért legyen meg. De szerintem ha az egyik fél eltartja a másikat csak úgy lehet jogos, ha cserébe a másik fél csinálja az otthoni munkákat. Ahogy az is evidens, hogy ha mindketten dolgoznak akkor mindketten végezzenek házimunkát.

8/21 anonim ***** válasza:
32%

Még akkor sem lehet elvárás, ha egyáltalán nem dolgozik, mert az élet nem fekete-fehér.

Mindkét fél közösen állítja fel a kapcsolatot. Ha nagy az egyenlőtlenség, akkor ki lehet lépni a kapcsolatból, de még akkor sem lehet belekényszeríteni a másikat egy olyan szerepbe, amit nem akar felvenni.

9/21 anonim ***** válasza:
42%
Én ilyen helyzetben vagyok most. Az egyetemet nemrég fejeztem be, és még csak részmunkaidős állást találtam. Így evidens hogy én csinálom az itthoni dolgokat. Heti egyszer nagytakarítás, utána azt már csak szinten kell tartani, ami nem nagy feladat. A párom nem igényli a mindennapos főtt ételt, mivel eszik bent a munkahelyén délelőtt, így este neki hideg vacsora kell főként, azt viszont - ha nem is elvárja - de értékeli, ha tiszta rendes lakásba jön haza
2019. márc. 21. 16:05
 10/21 anonim ***** válasza:
92%

Ha én dolgozok, és a párom otthon van, nem várom el, hogy minden nap pörögjön, és szolidaritásból ne üljön le egy percet sem, de azért ne álljon hegyekben a házban a lom, én is elpakolok magam után mindent, nem várom el, hogy utánam takarítsanak.

Gondolom sokaknál kiveri a biztosítékot, hogy ő melózik, akkor a feleség is pörögjön valamit.

Amiben inkább tudna segíteni, az az ügyintézés, amire a melóm miatt nincs semmi időm. Ennek jobban örülnék.

2019. márc. 21. 16:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!