Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Összeköltözès, ha a barátnô hozza a macskàját?
A baràtnömmel összeköltözünk tavasszal ès szeretné hozni az ivartalanított macskáját. Lakásban élek, allergiàs vagyok a macskaszörre, ezèrt nehezen tudom elképzelni, hogy hosszù távon ne legyen valami problémám. A barátnôm alapnak veszi, hogy a macskát hozza. Plussz eddig a macska a barátnôm szüleinek családi hàzànál élt.
Hogy kezeljem ezt a helyzetet? A barátnôm nagyon szereti a macskát, ô neveli 8 éve. Hogyan mondjam meg neki, hogy nem jò ötlet, hogy a macskát is hozza?
Köszönöm a vàlaszokat.
Utolsó! Ivartalanítás!
Látszik h nektek se kutyátok, se macskátok...
A pasi eddig is tudott a macskarol, ennyi!
Szerinted az a felelős állattartás, ha egy kutya/macska potyogtatja a kölyköket évente kétszer vakvilágba, mert ivaros? Vagy az, ha nem engedhetem el a parkban, mert félek, hogy meghág egy felelőtlen gazdis tüzelő szukát? Vagy az, ha hallgatom a macska végetnemérő nyivákolását, szenvedését, hogy végre megd*gja valami kandúr, avagy fordítva? Szerinted ez az állatnak jó? :) Volt neked valaha is SAJÁT háziállatod?
A macska is érző, ragaszkodó lény, mégha ez neked laikusként fel sem tűnik.
A kérdező feltehetően tudott arról, hogy a párjának van macskája és nem megy nélküle sehova. Innentől kezdve patt helyzet... Nincs joga azt kérni, hogy ne vigye a macskát és a csajnak sincs joga azt mondani, hogy mostantól szedjen a macska élete végéig gyógyszert a kérdező.
Miért kell úgy osztani az észt, hogy sosem volt még macskad?
A macskák is ragaszkodnak a gazdihoz és szeretik őt, bármilyen hihetetlen is. Más a természetük, mint a kutyáè, de ők is szeretnek.
És igen, van ahol családtag a macska.ez miért fáj neked utolsó?
A csávó amikor elkezdett randizni egy macskás lánnyal, úgy, hogy ő allergiás mit gondolt? Egyszer nyilván eljön az összeköltözès, talán hamarabb is kellett volna beszélni róla, nem csak amikor aktuális a dolog.
De igazából ezt kettőjüknek kell megbeszélni, ha a kérdező nem hajlandó gyógyszert szedni, a kérdező barátnője meg nem hajlandó cica nélkül költözni, akkor lehet itt a vége. Valakinek muszáj engedni.
Biztos nem jó a folyamatos gyógyszer szedés sem, de azt sem lehet elvarni, hogy mondjon le a cicàròl. Ha 8 éve megvan nyilván ragaszkodik hozzá, nem lehet elvarni, hogy nélküle menjen.
Köszönöm a válaszokat, mindegyiken elgondolkodtam.
Igaz, tudtam, hogy van macskája, de a csalàdi hàznál. Így azt beszèltük meg, hogy a macska marad otthon ès bármikor meglátogathatja. A helyzet annyiban változott, hogy a szülök kitalálták, hogy költöznek. Így a làtogatàs màr nem opciò.
Köszönöm a gyògyszerszedèsi javaslatot. Inkább az èrdekelne, hogy egy olyan macska, aki eddig kb: a nap felèt kint töltötte a szabadban, hogy fogja bírni a panelt, egèsz napos bezàrtságot?
Meg arra figyeljetek oda, hogy az ablakokra macskahálót szereljetek, mert ha a cica nincs hozzászokva a bezártsághoz, simán kimegy és megcsúszik, kipottyan a tizedikről aztán ott vakarhatjátok fel a betonról szegénykét. Sajnos tapasztalatból beszélek.
Az alom egy dolog, millió macskám volt már, megmutattuk az összesnek a kis tálcát egyszer (maximum kétszer) amikor elhoztuk egyből, rögtön oda járt a dolgát intézni. Ösztönösen keresik a megfelelő helyet, ahova eláshatják a dolgaikat.
A helyhiány/ingerhiány a legvalószínűbb probléma, ami előfordulhat. Ha nincs megfelelően lekötve, tönkreteszi a bútorokat, agresszívabb lesz veletek is, karmol-harap, satöbbi. Persze, ez a személyiségétől is függ, ha nyugodtabb-lustább típus, akkor ez kisebb baj, de akkor is nagy sokk neki a fél napos udvari létből egyből átszokni a panelba, az még embereket is gyakran megvisel, nemhogy cicát, aki nem érti mi történik vele.
Szerintem a költözés előtti időszakban érdemes lenne egy-két hétig (hónapig?) csak bentre korlátozni a cicát a szülői családi házban. Hozzászokna az udvari tiltáshoz és az alomhoz, meglátnátok mennyire viseli el a bezártságot. Lehet, hogy alapterületre nagyobb, de talán kis átmenetet biztosítva neki nem lesz olyan traumatikus a költözés, és a macskánál is igaz, ami gyereknél, ha kevésbé van stresszelve, nektek is kevesebb a gondotok vele.
A macska nem ragaszkodó típus?
Gyere el hozzánk, nézd meg a macskámat, hogy néz rám, hogy bújik hozzám a kis majom. Látszik, hogy az anyujának tekint.
Lehet, hogy imádja a kaját, talán jobban, mint engem, de ettől még szeret. Én a kutyákat nem bírom, hogy folyton a seggembe vannak, minden percet rájuk kell szentelni, mert igénylik, hogy törődjön velük az ember. Jobban szeretem, hogy a cicámnak olyan természete van, hogy lehet tőle lélegezni, akkor jön oda, amikor akar és nem egyfolytában bújna.
Sosem válnék meg tőle, még egy Adoniszért sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!