Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Ez olyan, mintha kaptam volna...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez olyan, mintha kaptam volna egy útmutatót is a férfi mellé? Élnem kellene vele vagy ez csalás lenne?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok, két gyerekkel az oldalamon. Van egy élettársam, aki 30 éves és egy fia van.

2 év "van mögöttünk" meg ugye előtte is beszélgettünk már.

Voltak/vannak/lesznek problémáink. Van, amit meg tudunk oldani és van állandó konfliktusforrásunk is, amit kevésbé tudunk jól kezelni. Mostanság elég sokszor vitatkozunk össze, bár ki is békülünk. Sokszor mond bántó dolgot, bár tudok, nem akar megbántani, csak...néha mindenen kiborulok. Azt hiszem, hogy nem kellene sírnom azon, hogy nem akar elvenni, hisz én sem akarok házasodni. :D meg ilyesmik...

A lényeg viszont, hogy neki van egy bátyja, akinek van neje. Ő feljött hozzám tegnap, hogy nekem akármioyen furcsa, ők egy családként tekintenek ránk, mivel a barátom velem tervez, nekik ezt mondta. És nem szeretné, ha a vitáink, a magunkba vetett hitem hiánya miatt szétmennénk mert nem akar nekünk rosszat.

Azt mondta, hogy ha gond van, ha beszélgetnék vagy ha nem tudom, hogyan kezeljek egy kettőnk közötti problémát, akkor őt kereshetem, meghallgat, segít.

Azt is felajanlotta, hogy szívessen látnak minket (gyerekek meg én), amikor úgy adódik és akkor szépen heten ebédelünk is aztán elmegyünk együtt meccset nézni (a barátom és a tesója fociznak, ez minden héten konstans tényező, tehát ha meccs van, ők ott vannak).

Ez nem csalás? Nem lenne rossz, etikátlan, ha én ezt a segítséget kihasználnám? És vajon nem lenne sok, ha tényleg élnék ezzel, hogy együtt töltsük az időt?

2018. szept. 18. 07:48
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Minden problémánkról tud szerintem, tehát újat nem mondok.

Amit meg másnak mondanék/mondok, azt a barátom is tudja, hiszen nem titkolózok.

Előtte is kedves volt, nem viselkedik másként, mint ezelőtt, csak most át is jött...lényegében emiatt. Mostanság kicsit többet/jobbwn összekaptunk. Mondhatni 1,5 hétig mindennapos volt a vita köztünk.

Talán emiatt is jött.

2018. szept. 18. 08:27
 12/22 anonim ***** válasza:
90%

A baj az, hogy bizalmatlansággal fogadni egy őszinte, segítőkész embert, eléggé alááshatja ezt a kapcsolatot is a rokonsággal.

A paranoia, meg a gyanú még sok jó emberi kapcsolatot nem szült...

2018. szept. 18. 08:29
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Értem 48%. Hát... ezek után lehet én sem tudnék bízni. Nekem szerencsém van, nem tudom, h ki szúrt hátba, pedig biztos van olyan, aki már rosszat tett nekem. Ez van. Minden esetre én megpróbálok úgymond jó lenni, mert semmi értelme másnak ártanom.
2018. szept. 18. 08:33
 14/22 A kérdező kommentje:

Persze, mindenre van jó és rossz példa is. Én nem a nőtől félek, nem azt gondolom, hogy rosszat akar. Ha rosszat akarna, akkor simán ellenem beszélnének, találnanak bennem hibát cselek nélkül is, hiszen ember vagyok, vannak hibáim nekem is bőven.

Inkább azt nem tudom, hogy felnőttként etikus-e ezt tennem, hogy külső segítséget kérek, hogy minden jól menjen.

2018. szept. 18. 08:38
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, neked soha nem volt családod? Természetes, hogy a családtagok segítenek egymásnak.

Másrészt mi az, hogy "csalás"?! Szerinted az élet egy vizsga, ahol minden feladatot egyedül kell megoldani? Miért ne lehetnél jóban a sógornőddel, beszélhetnéd meg vele a problémáidat? Miféle gondolkodás ez?

2018. szept. 18. 08:44
 16/22 A kérdező kommentje:

Nalunk a család, mint olyan...nem létezik. Tehát ezzel kapcsolatban nincs olyan, amit láttam volna otthon és jó, hasznos példa lenne.

De ezek szerint nem rossz dolog. :) köszi :)

2018. szept. 18. 09:23
 17/22 anonim ***** válasza:
Én pl. a magánügyeimet max. 2 olyan emberrel beszélem meg,de azt is ritkán,akiben teljes mértékben megbízok.Az együtt időtöltés oké,de hogy elmondjál neki mindent,és neki panaszkodj,hülyeség.Ha még nem is akarattal,de néha-néha vissza fogja mondani a férjének,valamennyi eljut majd a párod fülébe is,aztán majd megy a vita.Arra is kell gondolni mi van ha 1szer nem leszel jóban a nővel..Szép és jó ez a bízzunk meg mindenkiben szöveg,csak ez nem így működik kapásból manapság.Ilyet nem is mondtam volna a helyében amit mondott,az összejárkáláson kívül.
2018. szept. 18. 10:47
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Én ebben nem látok semmi rosszat.

Testvérek összetartanak, testvérek a családjukkal is összetartanak.

Egyre kevésbé lep meg, hogy itt előbb feltételeznek áskálódást, mint normális emberi kapcsolatokat és összetartó családokat. Érdemes lenne sokaknak magukba nézni, hogy miért erre jár az agyuk.

2018. szept. 18. 10:58
 19/22 A kérdező kommentje:

A segíteniakarása nem rólam szól, hanem a barátomról. Ezzel tisztában vagyok. A sógornője, így neki van 10en pár év előnye az én 2 évemmel szemben. Ismeri és tudja, hogy kell kezelni/hogy kell jól hozzáállni.

Nem akarja, hogy a férje testvére csalódjon, hogy a lelkébe tiporjak...és hogy összevesszünk.

Nekik többet mond el, mint másoknak, így kettőnk kapcsolatáról is. Talán arról, hogy velem kapcsolatban mit gondol/érez ők tudnak a legtöbbet..

És mivel neki már van férje, aki hasonlít természetben a barátomra, így ő már végigcsinálta, amin mi most keresztülmegyünk. Mindkét férfinak gondjai vannak a kötődéssel...az érzésekkel és a kezelésükkel. Ezt én is tapasztalom minden nap.

Szóval talán ő etekintetben többet tud és igyekszik jót tenni.

2018. szept. 18. 11:21
 20/22 anonim ***** válasza:
Fogadd el a segítséget, nincs abban semmi rossz! Nem ettől fog rosszabb lenni a kapcsolat....
2018. szept. 18. 11:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!