Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan "szoktassam" rá a barátomat a zöldséges kajákra, salátákra? Lehetséges egyáltalán, van olyan akinek sikerült a párja étrendjén kicsit változtatnia?
Húst eszik hússal, meg sültkrumplit, tésztákat és pizzát,
gyümölcs zöldség kb semmi.
Ha eddig jó volt így akkor ne akard megváltoztatni.
Ő sem panaszkodik hogy füvet eszel.
Van olyan diéta ami tetszene neki.
Apa-fia párost sikerült rávenni a "fűevésre".
Először a levesekkel barátkoztak meg, indultunk a klasszikus húslevessel, répa, zöldség, aztán ment bele minden, karfiol, karalábé, mikor mi van itthon.
Utána a zöldséges levesek, hús nélkül, kis tejszínnel, tárkonnyal.
Hamburger salátàval.
Csőben sült zöldségek sajttal, brokkolis csirke. Mindent megesznek, amin van egy centi olvadt sajt.
Gyros.
Zöldséges pizza.
Most ott tartunk, hogy nem eszik meg a hamburgert saláta nélkül. :)
Persze mindent nem szerettek meg, pl. a paradicsom nekik nem ízlik nyersen, és pizzán vagy sütve sem. Ezt el kell fogadni.
Nem is kellett kimondottan ràszoktatni . Azt kapta, megette és ennyi.:) Tény, hogy hambit leszàmítva a salàtàt nem eszi, neki az köretként nyúlkaja, az olajos magvak amiket én imàdok- neki madàrkaja, nem eszi meg. Mogyorót kivéve. Pl embert nem làttam még aki nem szereti a mogyoróvajat, hàt ő nem....( nem a nutella és tàrsai mogyorókrémre gondolok, hanem mogyoróvajra)
Zöldségből eszik kemény 3 félét. Borsó, kukorica, sàrgarépa. Az anyja ezeket iszonyat ritkàn csinàlta. Csak tiszta tészta, rizs, krumpli. És emellé az egész csalàdja vékony...döbbenet! Èn szinte minden kajàjàba keverek zöldséget, legyen az rizs, tészta, krumpli. Megeszi. Èn inkàbb csak tisztàn eszem hússal a zöldségeket, plusz többet is megeszem. ( zöldbab, paradicsom, gomba, kàposzta, karfiol jjàtszik nàlam a fentebb írtak mellé.)
Olyasmit nem kényszerítek rà amit nem szeret. Én se örültem amikor gyerekkoromban kvàzi lenyomtàk a torkomon a kapros undormàny tökfőzeléket.Fujjj!!!! Gyümölcsöket is szokott enni- narancs, g.dinnye, banàn, alma, eper. Èn a banàn- g.dinnye-kivi kombóra allergiàs vagyok, de több gyümit szeretek mint ő:)
Szóval nekem nagyon nem kellett ràszoktatni. Megkérdeztem milyen zöldségeket eszik meg, azokat belekeverem az ételeibe. Ennyi.
Ezt erőszakkal nem lehet szerintem.
Aztan aranyer belgyulladas belrak szekrekedes
Nem beszelve a sziv es er megbetegedeseol
Aki nem eszik zoldseget az roggyant idos beteges ember lesz
Nekem volt ilyen barátnőm, egészségtelenül élt és étkezett. Az étkezésen próbáltam változtatni (sport kilőve eleve nála).
Nem tudatosan gáncsolta ki a törekvéseimet, mert belátta, hogy változnia kellene, de visszahúzták a szokásai, a cukor, a naplevezető borocska stb.
Sajnos erre rá is ment a kapcsolat.
Szerintem súlyos bajok vannak, ha alapvető dolgokban (egészséges étrend, testmozgás, alkoholfogyasztás) "anyáskodnod" kell a párod fölött. Felnőtt ember. Beszélhetsz vele erről, talán belátja, hogy neki is jó, ha megváltozik.
Arra ne számíts, hogy a rejtett utalásokból megérti, hogy baj van, mert neki ez a fajta étkezés a "normális".
Ha az elbeszélgetés nem ér célt, akkor próbáld meg őt elfogadni így. Ha nem megy, szakíts vele, mert hosszú távon ez elviselhetetlen lesz. Főleg, ha olyan alap dologban vagytok ég és föld, mint az étkezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!