Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok! Ti mennyit költötök kozmetikumokra?
Hmmm... nem tudom. A fix a havi 1600 ft. Ebben tusi és sampon van.
A többi az nagyon változó. A sminkkészletem már többéves. Még általános suliból is volt sminkem. (most szórtam ki)
Múlt hónapban 600 ft volt a kézbalzsam és ajakápoló.
Viszont minden extra cucc nekem a konyhámból kerül ki. Arcpakolás, arcradír, hámlaszó, hajbalzsam, cukorgyanta... olcsóbb és kíméletesebb a testemnek. Viszont ezt nem is tudom számszerűsíteni sem.
Talán még az illóolajok vannak parfümként, deoként... de ez is évi 3db 2100 ft.
Kérdező, lehet, hogy csak az használ neki.
Nekem Bioderma sampon 4000 ft
Bioderma Micellás víz 4000 ft
Bioderma bőrradír 4000 Ft
És nem azért, mert burzsuá vagyok, hanem mert ezek használnak, a fejemre konkrétan évek óta csak ez a sampon vált be, különben olyan szinten száraz a fejbőrőm, hogy fehér bőrdarabok hullanak belőle. (bocs attól, aki épp eszik)
Ezenkívül korrektor és Labello, amit használok, ezek 1-1 ezres tételek. Az alkalmi tételek között van például a borotva, vattakorong, stb.
De van, aki ennél többet költ magára, mert az alapozója, amit az arcára ken annyiba kerül, mint nekem az összes, amit itt felsoroltam.
25N
Ja, igen, és nekem vörös hajam van, amit 3ax 4 hetente festeni kell, 2 db hajfesték 1500,plusz fodrász 3000.
#előző
Én is átszoktam egy, az előzőnél jóval drágább samponra, de ezzel konkrétan csomót spórolok - egyszerre kb feleannyi is elég belőle, mert jobban habzik, és hetente egyszer elég hajat mosnom, szemben a régi rendszerrel, mikor minden másnap kellett.
Amikre én költök:
Sampon - 3000 körül, 1 évig elég
Tusfürdő - 600 ft, kb 1-2 hónapig elég.
Arctisztító zselé - 2000 a katalógus ár, én beszerzési áron kapom ami olcsóbb ennél, jópár hónapig elég.
Arctisztító tonik - 2000 a katalógus ár, én beszerzési áron kapom ami olcsóbb ennél, jópár hónapig elég.
Micellás víz - 1600, jópár hónapig elég.
Arckrém - 2600 ft, egy évig elég kb.
Szempillaspirál - 900 ft, addig elég, amíg el nem hagyom (jópár hónap)
Korrektor - 990 ft, majdnem egy éve vettem, még alig hiányzik belőle
BB krém - 2400 ft, majdnem egy éve vettem, még van benne egy csomó
Havi szinten nem egy nagy összeg, más a többszörösét elbagózza, és attól még egészségtelenebb, büdös és csúnya is lesz. :)
N24
a 2. válaszoló vagyok (a minimálkötségvetésű).
döbbenettel olvasom, egyesek mennyit költenek kenceficékre, és egy szó sem esik a minőségi vitaminokról ("szépségvitamin"), kondibérletről... pedig ez is hozzátartozik a szépségápoláshoz. én pl. ezekre költök, mert azt vallom, hogy a szépség (és nálam már fontos: a fiatalság) belülről fakad.
azon túl engem is érdekelne ennek a drága hajbalzsamnak a neve, de a kérdező eltűnt...
"és egy szó sem esik a minőségi vitaminokról ("szépségvitamin"), kondibérletről..."
A "Ti mennyit költötök kozmetikumokra?" kérdésre mégis miért kellene leírnom a vitaminokat, meg a kondibérleteket? Azok mióta kozmetikumok? :D
oké, a kondibérlet valóban nem ide tartozik.
de nem akarom tudni, hogy az itteni a nagy kenceficézők többsége mivel ápolja, táplálja _belülről_ a bőrét. illetve mi lapul a több tízezres alapozó alatt (huszonévesen). és mit fognak magukra kenni 20 évvel később???
de igaz, ez nem az én gondom:)
Én pl normális változatos táplálkozással, nem mindenféle "szépségvitaminokkal", amikről amúgy még a dokik se tudnak megegyezni, hogy valójában jó ötlet-e szedni, vagy sem.
Őszintén fogalmam sincs de nem extrém sokat. Közös kasszàn vagyunk, minden abból megy mindkettőnknek.
Samponunk közös , valami kamillàs màrkàtlan cucc. 500ft körül.
Sminkből csak spiràlt, szemceruzàt, ès szemhéjpúdert hasznàlok. Ha kifogyott pótoljuk, de nem havonta kell új adagokat venni.
Az egyetlen amire többet költök az a hajam. Arra vitamin 3500 havonta, a ricinusolajos pakolàs szintén a hajamra havi 500 körül.
Ezen felül havi 1 csomag eldobható borotva, 1 zselés dezodor. Hajamat magam vàgom, körmöshöz sem jàrok, se kozmetikushoz se szolàriumba.
Testàpolót sosem veszek. Anyu és a tesóm is hasznàlnak de hamar megunnak 1-1 illatot, így mindig több fél flakon van egyszerre amit nekem adnak ha meglàtogatjuk őket. Most 6db van itthon, olivàs, aloe, meg még fogalmam sincs:) Körömlakkok kb ugyanez. 1-1 színt hamar megunnak, odaadjàk. Most is vagy 10 db van itthon:) sose veszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!