Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti odaköltöznétek egy nőhöz akinek így lett lakása, vagy frusztrálna a tudat?
Te vagy a nő?
Nyugodtan élnék vele, párom miatt vagyok ott nem a tulajdoni lap miatt.
Ha annyira hiányzik a vagyon akkor veszek, veszünk egy másikat.
Most a pasinak is van lakása amúgy, vagy mi?
Nem értem ezzel amúgy mi a gond. Nekem is anyuék vettek lakást, mikor egyetemista lettem, azóta már dolgozom, de még mindig itt élek, párom meg hozzám költözött. Ő albérletben lakott előtte. Mi értelme lenne egy albérletet bérelni közösen, ha van lakás, ahol csak rezsit kell fizetni?
Nem frusztrálna, mert csak olyannal költöznék össze, akivel megbízunk egymásban annyira, hogy nincs enyém-tied. Tehát ő is közösnek tekintené a lakást, és nem tiltaná meg, hogy hozzam a saját bútoraimat vagy beverjek egy szöget a falba. Persze ha az apróságokkal is folyamatosan éreztetné, hogy nem az enyém a lakás, akkor nem is érezném otthonomnak, és tényleg zavarna.
Cserébe úgy fognám fel, hogy az albérletre szánt pénzt félre tudjuk tenni, és a jövőnkre költeni. Hogy papíron kié a lakás, az nem számít, amíg a kettőnk otthona.
A ház, amiben élünk, édesanyámé. Teljesen fölösleges lenne átírni a nevemre, jogi hercehurca, ráadásul már inkább a gyerek nevére kéne... Így is az enyém, úgy is kezelik és mindig is kezelték a szüleim. Ezen van a hangsúly. Mindenki az enyémként kezeli, tehát anyukámnak meg sem fordulna a fejében bárkit kitenni innen.
Férjemnek nincs is ezzel semmi baja, sokkal egyszerűbb innen építkezni, mintha még a bérleti díjat is fizetni kéne, a közös gyereknek pedig itt a biztosított jövő.
Szerintem a képlet egyszerű, bár biztos sokaknál kiverné a biztosítékot.
Én ugyan nő vagyok, de engem mérhetetlenül frusztrálna a tudat, hogy nincs enyém-tiéd elven a közös pénzünket beleöljük a párom lakásába mindig. Természetesen nem is lakástakarékoskodnék, mert minek. Majd ha véletlenül úgy alakulna, hogy vége akármilyen okból is, akkor mehetek egy bőrönddel, ahogy jöttem.
A nő helyében is megtennék mindent, hogy visszafizessem a családnak a nagylelkűséget, tehát ha ugyanolyan anyagi hátterű férfit keresek, akkor elvileg ő is rendelkezik egy lakással és a nevén nincs hitel.
Ha úgy látjuk, hogy működik a dolog, akkor az egyik lakást kiadnánk, aminek bevételéből fizetnénk a két lakás hitelét jó esetben, így mindketten nyerő helyzetben maradunk és nincs az az érzés, hogy nem marad semmim, ha úgy alakul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!