Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Két fő esetén egy hónap alatt mennyiből lehet kihozni a kaját? Minőségibb élelmiszerekkel illetve otthon főzéssel?
Értem,tehát akkor inkább beáldozod magad mártirként de nékülözzön a párod a gyereked,de te kitartasz.
Majd ha a gyereked nélkülözz ezt mond el neki,hogy nem tud kiteljesedni de te fontos vagy igaz nem fizetnek meg tudja be,hogy nélkülözni fog meg a párod is tudja be,aztán majd megy a vitatkozás.
Te tudod,pont fontos nekem például a párom ezért adok meg neki mindent és hajtok a melómban.
De nem más kivűl álló emberek nem érdekelnek az se,hogy mi van velük,de a közvetlen környezetemben van azokra igenis figyelek de nem vagyok se mártir se máltai szeretetszolgálat pénzből élek én is,és egyszer élünk,carpe diem.
33%
Szerintem te nem értesz.
Gondolkozz már. Tegyük fel, van egy család, elég jól eléldegélnek, ugyan nem kőgazdagok, de megvannak, mindkét felnőtt dolgozik, van mondjuk 2 gyerek.
Aztán az egyik gyerek megbetegszik, tegyük fel lebénul. Az egyik szülőnek otthon kell maradnia vele szégyenletes összegért, és ápolnia kell, ez egyből többszázezer ft kiesés simán.
Vagy ugyanez a család, de mondjuk az egyik szülő meghal, tegyük fel épp betegségben, ami miatt az összes tartalékot felélték, elköltötték a kezelésekre. A másik szülő ottmarad egyedül, két gyerekkel, akik ugyanúgy ennének, stb, de kiesett egy teljes fizetés a kasszából ismét.
Vagy nem lesz komoly baj, "csak" az egyik szülő 2-3 évig betegeskedik, nem tud dolgozni, táppénzen van, és plusz kiadások is vannak a betegsége miatt, a kevesebb pénzből.
Vagy képzeld, nem mindenki tud tanulni. Van, akinek kamaszként ott kell hagynia a sulit, és dolgoznia kell, nem azért, mert tróger és lusta tanulni, hanem mert egyébként éhenhalna a család, vagy mert a szülők megmondják, hogy vagy ez, vagy konstans verés és szárazkenyér-víz.
Vagy van, aki olyan szakmát választ, ami akkor jó ötletnek tűnik pénzügyileg, de pár év múlva kiderül, hogy mégse olyan jó biznisz.
És ez csak pár hirtelen példa, elég mindennaposnak mondhatók, az én ismerősi körömben mind előfordult. Szerinted ezeket előre gondolkodással elkerülöd simán? :)
A párom is dolgozó ember. Gyerekünk nem lesz, így is nagy a túlnépesedés a világon. Két átlag fizetésből kijövünk.
Egyébként mindketten értékesebbnek tartjuk az egymásra fordított időt és figyelmet, minthogy hajtsunk a munkában, esténként csak bedőljünk az ágyba nulla kommunikációval, csak, hogy elmondhassuk, hogy három szintes luxusvillánk, medencénk (amit nincs időnk használni) és két új Audink van. Kinek mi a fontos. Számunkra az élmények (akár egy piknik a közeli tónál, parizeres szendviccsel és gyümölccsel a nagyszülők kertjéből), számodra a luxuscikkek. Mi inkább élünk nyugiban de teljes értékű életet, mint a belünket kihajtva, hogy aztán 60 évesen elvigyen a szívroham úgy, hogy sohasem éltem, csak dolgoztam.
Az olívaolajat hagyjuk jó? Minek? :D Mert épp most azt nyomatják.
Nekünk olyan 70-80 szokott lenni/hó.
13-as de nagyon okos vagy, képzeld, én sem úgy terveztem, hogy a feleségem meghal, miután a kisebbik gyerekemet megszülte.
Bocs, hogy nem számoltunk vele, és "be mertem vállalni" kettőt egy fizetésra.
Ugye csak tetteted, hogy ilyen ostoba vagy?
,,Ugye csak tetteted, hogy ilyen ostoba vagy?"
Ha már támadsz először sajnálom ami történt a feleségeddel(R.I.P).
Kettő,pont ezért mondom,hogy én például félreteszek jelentős összeget,igaz én nem gyerekre hanem ha feldobnám a pacskert akkor a párom tudjon mihez nyúlni,és ne nélkülözzön,tehát jelenleg egy 4-5 évig meg tudna élni,ha ma meghalnék.
Pont ezért mondom a családtervezésbe ezt is bele kell kalkulálni mi van ha valamelyikünk meghal.
Durva dolog de sajnos ezzel is kell számolni,tudom kemény dolog.
Régen 60 ezer volt a kajapénz, amiben egy macska és egy kutya kajája+a háztartási dolgok is benne voltak. Napi 2000 forint volt mindezekre, pár évig megvoltunk ennyiből is (mert nem jutott volna több).
Azóta szerencsére már jobban élünk, lett még egy kutya, tehát egy macskának, két kutyának és nekünk kettőnknek olyan 90-95 ezer/hó mindennel együtt, benzint leszámítva. Kb. mindig itthon főzök, nem tudom, hogy ez az itt válaszolóknak miért olyan kivitelezhetetlen feladat, főleg, ha nem 3 műszakban dolgoznak.
Ki írt olyat, hogy kivitelezhetetlen feladat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!