Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » A barátom nem érti meg, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátom nem érti meg, hogy én nem akarok hozzájuk költözni, mit tegyek?

Figyelt kérdés

3 éve vagyunk komoly párkapcsolatban, a barátom 24 éves, én 21. Majdnem 40 km-re lakunk egymástól, ezért amióta mindketten dolgozunk, felmerült az összeköltözés kérdése.

Albérletet a bizonytalanság miatt nem szeretnénk. Saját lakásra az ő szülővárosában, de még az én kisebb szülővárosomban sem lenne pénzünk, hitelt pedig csak legvégső esetben vennénk fel. A barátom szeretne az ő szülővárosában maradni, mert ott jobbak a lehetőségek, de az én egyik rokonomnak van egy jelenleg üres lakása az én szülővárosomban, amit kiadna nekünk, csak a rezsit kellene fizetnünk. A barátomnak ez nem tetszik. Úgyhogy most kitalálta, hogy amíg saját családi házra (nem is lakásra) gyűjtünk, lakjunk náluk. Nos, mivel én egész gyerekkoromban azt néztem, hogy anyukámat terrorizálja az élettársa (a mostohaapám), hogy "ez az én házam" meg "itt minden az enyém", megfogadtam, hogy soha többet nem költözök be senki házába. A barátom ezt nem hajlandó megérteni, azt hiszi, nem szeretem a szüleit, és ezen nagyon összekaptunk, sőt, most már a szülei is azt hiszik, valami bajom van velük.

Hogy oldhatnánk meg ezt a helyzetet úgy, hogy mindenkinek jó legyen?

2018. júl. 19. 11:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
65%

40 km a gyakorlatban havi 70 ezer benzinköltség, amiből 15 forintot áll a munkahely kilométerenkent, ha egyáltalán. Bérlet 32 ezer.

Ez azért jelentős kiadás.

Sok esetben probléma, hogy azonos munkakörben is kevesebb a fizetés ott, ahol kevesebb a munka, elvégre örülj, hogy van.

Egyetértek azzal, hogy ezt akkor kell átgondolni, hogy ki kihez költözik, mikor belevágtok egy tavkapcsolatba. Úgy semmi esélye nincs hosszú távon, ha egyikőtök se akar mozdulni a megszokottból.

Hosszú távon. Egy dolog, hogy most ingyen a te városodban lakhattok. De ott is akartok maradni? Ott akarsz lakást venni, gyereket nevelni, dolgozni? Erre a párod lakóhelye alkalmasabb, hisz több a munkahely, ez pedig viszi a többit is: iskolák, szórakozás, lakáshelyzet, infrastruktúra, stb.

2018. júl. 19. 13:55
 12/19 anonim ***** válasza:
28%

"40 km az a gyakorlatban fél óra autóutat jelent"

Majdnem leestem a székről :DDDD

Nálunk 40 km olyan másfél óra, busszal 2 körül. :D Nem mindenhol van ám autópálya két település között.....

2018. júl. 19. 13:59
 13/19 anonim ***** válasza:
10# csak ne feledd, hogy Budapesten belül a halál f. Szára kiérsz 10 ezer forintért!. Míg a másik esetben röpködnek a tízezrek...... És az sem mindegy hogy 5 perc múlva jön a busz v egy óra (esetleg még több) múlva! Egyébként abban igazat adok, hogy a szülőkhöz költözés nem opció nálam... Ha valaki ezzel nem ért egyet, akkor sajnálom de nincs keresni valónk egymás mellett.
2018. júl. 19. 16:47
 14/19 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, természetesen úgy értem h havonta 10ezerért ha bérleted van.
2018. júl. 19. 16:48
 15/19 anonim ***** válasza:

40 km HOL távolság? :D

Én melóbe többet utaztam, pedig Pest-agglomeráció viszonylat.

De nem éri meg, neki kényelmes otthon, hát maradjon anyjával :D

2018. júl. 19. 17:51
 16/19 anonim ***** válasza:

Annyira te sem szeretnél összeköltözni, mert bizonytalanságra hivatkozva nem kerestek albérletet akkor a jobbik helyen, ahol megfelelőbb lehet megélés szempontjából. Ha valaki együtt akar lenni a másikkal, akkor megoldást keres. S ha csak ez jöhetne szóba? Sosem laktok együtt, mert nem lesz pénz házra annyi amennyi kéne?

Ne költözz hozzájuk- abban 200%-ban egyetértek, abból semmi jó nem lenne, tapasztalatból mondom. Ha annyira szülő párti, mehet ő is hozzátok. Az majd nem tetszik annyira neki! Én hülye voltam és anyósékhoz beköltöztem, hagytam magam rábeszélni, pedig nem akartam eredetileg. Hát meg is lett az eredménye. El is költöztünk nagy örömömre albérletbe, egy forintot sem bánok amit kiadtam a kezem közül. Fő a lelki nyugalom! És ha majd jobban belementek a ház vásárlás témába!... Majd meglátod, hogy csak azért nem fogsz venni, hogy ne másnak add a pénzt és majd egyszer a tiéd lesz. Olyan házat nem veszel meg több millióért ami nem is tetszik. Mi majdnem vettünk. Épp anyóséktól menekültem és majdnem vettünk egy kis házat, mert a párom sem akart elköltözni, sokat vitatkoztunk az albérleten (mert otthon kapta az áldást, hogy az mekkora baromság, jó itt neked, mennyire költségkímélő stb - meg nekik is jó volt), hát vegyünk házat... Szerencsére meghiúsult a vétel. Egy percig nem bánom, hiba lett volna venni akkor úgy ahogy amiért. Áldom az eget!

Tudod amúgy, azért is akartam albérletre költeni, mert ha ezt nem bírnánk kifizetni, hogy vegyek a nyakamba egy nagy hitelt? Tesztnek is szántam a dolgot pénzügyi részről. Igen, más zsebébe megy egyrészt. De végre magam ura vagyok. Nekünk nem adta ki senki rokon a házát, csak ez a verzió jöhetett szóba. Találtunk pont egy nagyon olcsónak számítót itt (40 ezer) és lecsaptunk rá. Szerencsénk volt. S így is tudunk havi 50-100 ezret félre tenni.

Ne legyetek ennyire merevek!

Legrosszabb esetben amúgy még mindig haza tud menni a szülőkhöz, ha gáz van.

Én azt javaslom, menjetek egy 3. helyre, ha az a baj hogy ne hozzám - ne hozzád...

2018. júl. 20. 08:12
 17/19 anonim ***** válasza:

Mondjuk nálunk távolság, köztünk is ennyi volt a párommal, mielőtt összeköltöztünk.

Kocsival mint írtam, másfél óra, mert kb 20 kis falun kell keresztül menni, több helyen 40-es vagy 30-as korlátozás, és még az alatt szüttyögnek sokan, viszont a relatíve nagy forgalom, és a folyamatosan kanyargó út miatt előzni max 1-2-t lehet az egész távon, ha az ember épp szerencsés.... és ez a leggyorsabb. Busz 2 óra, vonat meg minősíthetetlen, jár napi 2 (egy hajnal 4 körül, a másik délben), vagy még a legnormálisabb opció, amit a mai napig használok, ha szüleimet látogatom, nagy kerülővel vonattal, úgy olyan 4 óra (arra legalább normális klímás csendes motorvonatok járnak félóránként)

Hát igen, valahol ez távolság.

Nem kell röhögni, nem mindenhol van szupi 90-es, 100-as főút vagy gyorsforgalmi a két település között.....

2018. júl. 20. 10:49
 18/19 anonim ***** válasza:

17-es, 40 km nekem nem távolság :D

13 órát vonatoztunk félévig, hogy a párommal lehessünk :)

2018. júl. 20. 15:31
 19/19 anonim ***** válasza:

Szerintem nem olyan fontos neki ez a kapcsolat, hogy ezért feladja a kényelmes mamahotelt. A munkàt se kellene feladnia. 1 óra oda vissza nem akkora dolog. Èn is voltam bejàrós, utazàs közben olvastam , ennyi. Aztàn talàltam helyben melót. A kedvesem Budapestről költözött hozzàm vidèki vàrosba az édesanyjàtól. Igaz "csak" 30 km vonat+ Bpn belüli utazàs, de simàn megvan 1 óra mire beér. De idejött mert fontos vagyok neki. + Logikus volt, hogy ő jön. Èn nem mehettem anyukàhoz, tesóhoz meg hozzà egy 2 szobàs albérletbe nyomorogni, mikor itt a nagy kertes csalàdi hàz ahol kényelmesen lakhatunk lakbér/ hitel nélkül.

Aki anyu szoknyàjàt vàlasztja az üres lakàs helyett mai albérletàrak mellett annak nem fontos a pàrja!

2018. júl. 20. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!