Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem értem a férjemet, mi lehet a baja?
Több, mint 10 éve vagyunk házasok. Közel 40 évesek vagyunk... Van két gyerekünk is, minden szuper.
A nagyon fontos dolgokban egyetértünk, persze van, hogy olykor más a véleményünk, de normálisan meg tudjuk mindig beszélni és közös nevezőre tudunk jutni gond nélkül.
Leírva kicsit banálisnak tűnhet a "probléma", viszont igencsak meg tudja nehezíteni a mindennapokat.
Férjemmel teljesen más a zenei ízlésünk, ő inkább diszkósabb zenéket hallgat, ezen kivül semmi mást.
Én nagyon vegyesen 70-80as éveket, de a fő irányvonal nálam a rock zene.
Így ismerkedtünk meg, hogy tudta ki vagyok-mi vagyok, szóval sokszor nem érzem jogosnak az ő részéről a kritizálást.
Akárhányszor bármilyen ilyesmi zenét hallgatok, mindig egyből jön a kritizálás, "b*zizás (ezek biztos b*zik), hogy néznek ki, mi ez az okádék zene és egyéb ilyen szurkálódás.
Sokszor eljutottam már oda, hogy inkább nem is hallgatok semmit, bosszantó... mert úgyis utána hallgathatom, hogy ki micsoda, stb. Én soha nem mondtam semmit azokra, amiket ő hallgat, nekem nem stílusom egyáltalán, de tiszteletben tartom, hogy őt azokhoz a dalokhoz köti emlék, élmény,stb.
Csak egy dologra tudok gondolni, hogy miért gondolkodhat így és az pedig az, hogy amikor összejöttünk az egyik ismerősöm megjegyezte mindenféle rosszindulat nélkül, hogy ő tényleg különleges srác lehet, ha összejöttünk, mert soha nem volt ilyen stilusú párom.
Eltelt nagyon sok év azóta, amióta összeházasodtunk és egy deka koncerten vagy hasonlón sem voltam, úgy voltam vele, hoyg egyedül nem megyek, ez így alap...néha nekem is jólesne a kikapcsolódás, az elfogadás részéről... sokszor bizonyítottuk egymás felé a hűségünket, szerelmünket, én a mai napig nagyon szeretem őt. De akkor mégis miért nem tud már ezen túllépni és egyszerűen csak elfogadni, hogy én ezt hallgatom és nem mást?
" De akkor mégis miért nem tud már ezen túllépni és egyszerűen csak elfogadni, hogy én ezt hallgatom és nem mást?"
Mert nem tudsz túllépni azon, hogy nem tudja elfogadni.Minden rendszer addig működik, míg van energiaellátás.
Szerintem nem baj, ha különbözik az ízlésetek zenei téren, de az, hogy becsmérlő megjegyzést tesz rá, az nem oké. Szerintem mondd meg neki, hogy ez nagyon rosszul esik neked, és legyen kedves megtartania magának a véleményét! Meg nem kell egymást előtt zenét hallgatnotok sem, a fülhallgatót is feltalálták már.
Koncertre meg nélküle is lehet menni. Hívd el a csajokat, barátokat!
Én nem tudnék elviselni ilyen lenéző, tiszteletlen kommenteket a párom részéről, ez sok minden lehet, de nálam a szerelem kategóriájába nem fér ez bele.
Amúgy érdekes, mert mi is pont teljesen más zenéket hallgatunk a párommal. Még nem vagyunk házasok, de sose volt abból probléma, ha az egyikünk elment valamilyen koncertre a másik nélkül, vagy hallgatjuk a saját zenénket és esetleg a másik meghallja. Sőt, tök nyitottak vagyunk, egy-egy számot simán meghallgatunk, aztán általában azt mondjuk, hogy "ez borzasztó, ne haragudj", aztán nevetünk egy jót. Ahogy a te férjed reagál ezekben a helyzetekben, az számomra megalázó és méltatlan.
"Én nem beszélek neki a zenékről egy szót sem."
Nem szükséges beszélni ha egy energiaparazitizmus gazdaállat státuszában vagy.
Oké a fülhallgató tényleg megoldás...függetlenül attól, hogy kifejezetten nem szeretem és el is szoktam tőle, mióta a gyerekek megszülettek.. (tudom, ez egyéni szoc.probléma)
Engem egyáltalán nem zavar amúgy, hogy tök más az ízlésünk, mert nyilván ha zavart volna, alapból nem megyek hozzá, nem kötöm mellé az életem.
Egyszerűen nekem csak az a hozzáállás hiányzik, amit én tanusítok felé. Nem kell, hogy szeresse, nem fog összedőlni a világ. Csak az elfogadás, az, hogy ne kötekedjen ne rágjuk már ugyanazt újra meg újra. Vagy hogy tudjunk úgy végigmenni az utcán, ha elünk szembe jön egy hosszú haju srác vagy egy olyan aki feketében van, azt meg tudja állni beszólás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!