Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem akarok összeköltözést a házasságig, de legalább az eljegyzésig. Van még valaki így?
Azt , hogy hàzassàgig ne legyen együttélés, én a magam részéről butasàgnak tartom.
Viszont csak olyannal költöztem össze akivel együtt terveztük az életünket. Szóval olyannal nem aki meg se kérte a kezem, eszébe sem jut a közös jövő csak úgy kipróbàl megfelelek- e neki. Kösz nem. Úgy gondolom minőségi kapcsolatban együttélés nélkül is meg lehet egymàst ismerni őszinte, komoly szàndékú embereknél. Ha az együttélés önmagàban garancia lenne bàrmire, senki se vàlna el, hisz manapsàg a pàrok többsége évekig együtt él hàzassàg előtt, a nagy részük mégis szétmegy.
Mi a férjemmel màr jegyespàrként költöztünk össze. Nem azért, hogy kipróbàljuk milyen , hanem mert màr előtte is tudtuk, hogy összetartozunk , férj és feleség leszünk. 6 hónap együttélés utàn hàzasodtunk 7. éve. Semmi olyat nem tudtunk meg egymàsról amit összeköltözés előtt ne tudtunk volna. Ismertük egymàs szokàsait, egymàs véleményét pl a pénzkezelésről, hàzimunka megosztàsról stb stb stb.
Ettől függetlenül úgy gondolom érdemes együttélni, tényleges hàzassàg előtt, mert minek vàrni... nem làtom értelmét. Felszínes ismerettségnél viszont annàl több a kockàzat.
Azt még meg is értem, hogy az eljegyzésig várni akarsz vele.
Így például el lehet kerülni azokat, akiknek házicseléd kell, mindenféle kötöttség nélkül, és 10+ évig csak etetnek, hogy majd jövőre megkér, ha...
Akinek komolyak a szándékai, és össze akar költözni, az jegyezzen el.
Utána még mindig együtt laktok, kötelezettség nélkül. A jegygyűrű semmi: maximum visszaadod és összepakolsz.
Házasság előtt egy évet érdemes együtt lakni, ez pont elég hosszú idő, hogy kijöjjenek az ellentétek, és kiderül, hogy bírjátok-e hosszú távon.
Esküvőt leszervezni pár hét alatt is lehet, a polgárira 30 nappal előtte kell időpontot kérni (Ha van), helyet lefoglalni is gyorsan lehet, ha kisebb összejövetelt akartok, és nem 100 fős nagy lagzit.
Nagy hejehuja leszervezése van egy év is, csak akkor sokat buktok rajta, ha esküvő előtt egy hónappal lemondjátok.
Baráti körömben volt ilyen, ők az eljegyzés után költöztek össze, egy évre rá házasodtak. Eddig bejött. :)
Én összeköltöztem a párommal korábban - mindketten olyan természetek vagyunk, hogy nem keveset kellett csiszolódni, és bizony ezen elcsúszhatott volna a kapcsolat. Szóval nálunk fontos volt, hogy működik-e így is - mert az eljegyzés meg olyan, hogy nem bontogatjuk fel csak úgy, hogy ja mégse. :)
Persze tudom, hogy van, akinek ez sem gond.
Szóval mindenki más, nincs gond a te elgondolásoddal sem, csak akkor nagyon biztosnak kell lenned a dolgodban, hogy a választottad tényleg az "igazzzy".
29 évesen összejössz valakivel, akivel mondjuk egy pár hónap után alap esetben összeköltöznél, hisz nem 16 évesek vagytok, de te vársz éveket, amíg eljegyez, aztán összecuccoltok és nem megy...?!
amúg meg akkor ugye nem is szexlesz esküvőig?!
Én 3 év után költöztem össze exemmel és fél év után cuccoltunk is szét. Mai fejjel nem gondolom igazán komolynak azt a kapcsolatot, ahol nem élnek együtt. Addig összejárnak dugni meg programokra ha épp mindkettőnek jó. De ettől nem fog fejlődni egy kapcsolat.
27N
Ja, egyszer nem jött be az együttélés, másodjára akkor nem kell? És mi van, ha a házasság se fog bejönni elsőre?
Egyébként ahogy írták, te dolgod, de nagy mák kell, hogy egy olyan ostoba férfit kifogj,aki ebbe belemegy!
Vicces, hogy itt egyesek az összeköltözésben mérik egy kapcsolat komolyságát. Aztán azt se tudják, hogy a pár közösen miken ment keresztül - igen, nem csak az összeköltözéskor vannak olyan "próbák", amik megedzik a kapcsolatot.
Én se fogok összeköltözni a házasságig, de még eljegyzés után se valószínű. Minek?
Ugyan már együttélés teljesen más, mint a járás, itt-ott alvás stb.
Mi összeköltöztünk, fél év után eljegyzés, másfél év múlva esküvő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!