Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hogy lehet elmagyarázni, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy lehet elmagyarázni, hogy ez a féltékenység nem "olyan" féltékenység?

Figyelt kérdés

Együtt élünk, mostanában vannak problémáink. Munka miatt mindketten stresszesek vagyunk (párom hatványozottan, váltani is fog), közös szabadidő nem sok jut. Én elvárnám, hogyha mindketten otthon vagyunk, akkor együtt legyünk, ő ezt bilincsként éli meg.

Új barátai vannak, aminek alapvetően örülök, sőt, én vettem rá anno a hobbira, amiből ez következett. Viszont a hobbit a közös szabadidőnk rovására műveli.

Ééés emellett ott van "a csaj". Nem tételezem fel, hogy megcsalna (ismerem a páromat, egyrészt nem tenne ilyet, másrészt hazudni se tud). Szóval nem erről van szó. De a csaj folyton ott van, hívogatja páromat a hobbi kapcsán, hogy mikor megy már bandázni. Ajándékokat vesz neki. Mikor megmondtam, hogy nem érünk rá bandázni (programunk volt, mindkettőnket vártak), a hátam mögött csak elhívta külön a páromat, utána meg én voltam a gonosz, mikor kiakadtam rajta, hogy de hisz én szóltam, hogy nem érünk rá... Messengeren kábé 0-24-ben beszélnek. Nem privát dolgokról, főképp a hobbi kapcsán, meg ki hol merre jár.

Nem flörtölnek. A csaj is simán ilyen, szóval nem ellenem szól a dolog. De ugyanakkor piszkosul idegesít. Nem önmagában a csaj, hanem hogy velem mostanában alig beszél, vele egész nap, mi alig megyünk valahova, vele/velük majdnem napi szinten lóg, mert ki kell kapcsolódnia, hogy folyton új cuccok jelennek meg otthon, ja ezt is a csajtól kapta, mert meglátta/rá gondolt/neki nem kell...

És igen, féltékeny vagyok. Nem fizikailag megcsalós értelemben, de az vagyok. Páromnak viszont nem tudom ezt megmagyarázni, mert csak megsértődik, hogy nem bízom benne, feleslegesen hisztizek.

Hogy lehet ezt elmagyarázni, úgy, hogy meg is értse? Őszintén, nagyon frusztrált vagyok, és ez már tényleg nem jó.

2018. máj. 9. 15:55
 1/8 anonim ***** válasza:
7%

"Én elvárnám, hogyha mindketten otthon vagyunk, akkor együtt legyünk"

Na emiatt nem szeretnék barátnőt magamnak. Mégis mi az, hogy elvárod? Nekem létfontosságú dolog az edzés, de azt is csak munka után tudom csinálni. Miután hazaérek, nem engednél el edzeni, mert amúgy is keveset vagyunk együtt, és ha már hazamentem, akkor csak veled foglalkozzak? Előző barátnőmmel ezért lett vége.

2018. máj. 9. 15:58
 2/8 anonim ***** válasza:
90%

A kapcsolatotok romokban hever. A párod már szerintem megunt téged, hisz már nem akar több időt fordítani rád, kettőtökre, inkább saját magára és a haverjaira.

Beszéld meg vele, hogy probléma van a kapcsolatotokban és ha nem változik semmi, akkor szakítás lesz a vége.

És azt meg eléggé gáznak tartom, hogy ha lenne is időtök egymásra, akkor inkább a haverokkal tölti. Meg kell teremteni az egyensúlyt a kettő között.

2018. máj. 9. 16:00
 3/8 anonim ***** válasza:
33%
De, ez pont 'olyan' feltekenyseg.
2018. máj. 9. 16:02
 4/8 anonim ***** válasza:
84%

Első, nem azért van ez az oldal, hogy mindenbe a saját nyomorodat lásd bele. Nem szúrja ki a szemedet, hogy ez a történet teljesen más, mint a te sztorid?

Sajnálom kérdező, sajnos nem tudom mit kéne tenned. :( Én csak abban tudlak megerősíteni téged, hogy amit a csaj csinál az nagyon illetlen. Abban meg ne bízz, hogy nem fog később se akarni valamit. Még egy hónapig szarban lesztek a pároddal, a csajszival mindig csak vidámság lesz és hidd el megtörténik, aminek meg kell.

Na most egy normális, erkölcsös világban igazából elő sem fordulhatna, de nem abban élünk. Mindenki kábítja a másikat a csak barátunk vagyunk dumával, emiatt a szenvedő alanynak nincs nagyon játéktere. Egy dolgot tehetsz, ami valóban működhet: veszel egy mély levegőt és megpróbálsz nagyon cuki és aranyos lenni. Hiába jogos a haragod és a féltékenységed, hiába van nálad az igazság, ha nagyon leegyszerűsítjük akkor nálad csak a feszkó van, a csajszinál meg a buli. Ne hagyd, hogy a lány kihasználja ezt. A lányt meg valahogy csináld ki. Borzasztó otrombaság volt a hátad mögött szervezkedni.

Elhiszem, hogy a párod becsületes ember, nem az erkölcseit akarom bírálni, mert arról nem tudok semmit. De egy kicsit gyengus. Kicsit befolyásolható. Könnyel el lehet csábítani őt egy kis vidámsággal. Hidd el, az ilyesmi csak idő kérdése! Néhány hónap vagy egy év, de ez a csajszi forral valamit. Én soha a büdös életben nem csináltam ilyet, hogy egy kapcsolatban lévő férfit a határozott nem után sutyiban azért mégis csak elhívtam.

Kimondom, mert te jó szándékú és jóhiszemű vagy és nem akarsz egy féltékeny szörnyeteggé válni: a csaj a párodra hajt. Ne próbáld meg kimagyarázni az ajándékokat. Tedd a szívedre a kezed: szoktál random férfiaknak ajándékot adni? A barátnőid? Anyukád? Na ugye. Nem puszta kedvességből csinálja ezt a lány, csak nem akar ajtóstul rontani a házba.

Jó lenne, ha ezt a helyzetet annak látnád ami: a párodnak igénye van az önfeledt szórakozásra és egy kicsit együgyű mert nem veszi észre, hogy kivetették rá a hálót. Vagy lehet, hogy igazából észrevette... Mindegy, első körben nem akarok rá csúnyát mondani. Te legyél tisztában azzal, hogy mi is történik most, a tündi-bündi kimagyarázásokat a barátságról meg felejtsd el.

2018. máj. 9. 16:11
 5/8 anonim ***** válasza:
2018. máj. 9. 16:35
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

szerintem meg nyugodtan lehetsz féltékeny olyan értelemben is.

láthatóan a párodnak erre a nőre van ieje, és szeret vele lenni.

veled meg már nem.

nem kell hozzá agysebésznek lenni, hogy összerakd, neki ez a csaj egyre fontosabb, és nem csak a hobbikapcsán, az csak ürügy arra, hogy legálisan együtt lógjanak.

2018. máj. 9. 17:53
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Pedig a leírásod alapján egyértelműen megjelent a harmadik fél. Voltam hasonló helyzetben, ott én voltam, akit megpróbáltak elcsábítani. A párom háttérbe vonult. Nem szólt, nem balhézott, kivárta a döntésemet. Én annyira naiv voltam, hogy komolyan elhittem, hogy barátok vagyunk a másik sráccal. A másik fiú átlépett egy határt, (áthívott magához éjszakára filmet nézni) ekkor eszméltem rá, mik a szándékai. Megmondtam neki, hogy én a páromat szeretem, nekem ő a társam, és nem szeretnék más pasi ágyában kikötni. Azóta nem beszél velem a másik pasi. Lènyegében megoldódott úgy, hogy a páromnak egy fűszálat nem kellett keresztbe tenni. Csak türelemmel várni.
2018. máj. 9. 18:10
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is lehetnél simán féltékeny arra a csajra. Most nem akarom minde áron a bogarat a füledbe ültetni, de szerintem nyomul a pasidra. Csak nem nyílt kártyákkal játszik, amolyan "sunnyogva". Persze csak barátok, persze csak a hobbi miatt, de eléri, hogy többet legyen vele, mint veled. És a sok együtt töltött idő, meg hogy ezáltal tőled távolodik, sőt még feszültséget is kelt közttek, beéri gyümölcsét. Legalábbis ő erre játszik az biztos. Vagy szerinted miért volt, hogy a hátad mögött mégis elhívta csak őt, mikor tudta, hogy mar programotok van? Ne legyél maív, ez igenis ellened megy. Én amúgy sem hiszek az ilyen nagy es hirtelen jött férfi-nő barátságban. Lehet jóban lenni persze, de amikor az megy, hogy sűlve főve együtt kell lenni, meg állandó a kontakt (messenger), akkor ott legalább az egyik fél részéről biztos, hogy több van. Hogy a párod hogy viszonyul hozzá, azt egyenlőre nem tudni.

Hogy mit tudsz tenni, hát nem tudom, de szerintem egyenlőre nem fogod tudni megértetni vele, hogy ez tényleg nem egészséges már, mert csak támodásnak fogja venni, es magad ellen játszol. Szerintem most az van, amit az egyik előttem válaszoló is irt, kivársz. Tudod, akit lehet vinni, azt vigyék. Balhézással nem tudod visszatartani. Amikor közös a szabadidőtök, menj velük, legyél támogató. Így egyrészt szemmel is tartod őket, meg köztetek is fenntartod a harmoniát. Aztán idővel próbáld más programokkal kicsit "elcsábítani a hobbitól".

2018. máj. 9. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!