Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Másnál is elmúlt a féltékenység, amikor rájött, másnak is kellhet a párján kívül?
Tudom, elég csúnya megfogalmazás, de amióta éreztetik velem, hogy másnak is kellhetnék, azóta nem vagyok őrülten féltékeny a páromra, ha szóba kerül valami lány ismerőse.
Régebben a párom azt erősítette bennem, hogy rajta kívül a kutyának se kellenék ha elhagyna, amivel erősen lerombolta az önbizalmam.
Amióta új munkám van, és egyre több férfitól kapok visszajelzést, van köztük komolyabb szándékú is (!), azóta nem vagyok tele önbizalomhiánnyal, és a páromat sem gyilkolom le a tekintettemmel, ha a régebbi lány ismerőseiről mesél, vagy velük akar találkozni.
Nem tudom igazából, hogy helyes-e így a dolog, vagy féltékenynek kéne lennem újra?
Nem voltam ilyan szituációban, mert:
1. Egy napot sem maradnék együtt egy olyan bunkó hulladék s-ggfejjel, aki ilyeneket képes lenne mondani nekem és le akarná építeni az önbizalmam akkor sem, ha aranyból lenne a farka - ezt hívják önbecsülésnek, hasznos dolog, olvass utána már látszik benned nincs nyoma sem.
2. Nincs olyan, hogy "egészséges féltékenység". Nincs, a sok kötődési hibás hiába mantrázgatja önigazolásként. A féltékenység egy aljas, gusztustalan, kapcsolatgyilkos dolog, nálam a "párkapcsolati bűnök" listáján ugyanott van, ahol a megcsalás. Ráadásul egy teljesen ostoba, értelmetlen dolog, még soha senkinek nem segített elkerülni a megcsalást, sőt.
Ha van az embernek oka féltékenynek lenni, akkor az olyan férget, aki konkrét okot ad rá, ott kell hagyni a búsba. Ha pedig nincs oka, akkor pedig a saját lelki nyomorát, önbizalomhiányát, bizalmatlanságát, hibás kötődési mintáit veri le az illető a másik emberen, ami egyenesen gusztustalan.
Kérdező itt az lenne a helyes, ha otthagynád ezt a barmot, de ahelyett, hogy egyből a következő udvarlód farkára pattannál, inkább megtanulnál saját magadból építkezni külső visszajelzések helyett.
Persze ha az a típus vagy, akinél maradásra érvényes kifogás a "de hát szeretem" és társai, akkor nem szóltam semmit, szenvedj csak tovább a sorozatosan diszfuncionális kapcsolataiddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!