Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párom saját lakást vett, amihez nekem semmi közöm, ott fogunk együtt élni. Jogos az aggodalmam a jövőt tekintve?
" Férfi = erős, reális, racionális."
Csak egy kicsiny részük.
Az a pasi, aki engem alárendelt szerepbe akarna helyezni, azonnal repülne, bár még soha nem ekrültem ilyen helyzetbe.
Bocs, nem feltétlenül feles arányban:
"Az élettársat a vagyonszaporulatból a szerzésben való közreműködése arányában, elsősorban természetben illeti meg részesedés. A háztartásban, a gyermeknevelésben valamint a másik élettárs vállalkozásában végzett munka a szerzésben való közreműködésnek minősül. Ha a szerzésben való közreműködés aránya nem állapítható meg, azt egyenlőnek kell tekinteni, kivéve, ha ez bármelyik élettársra nézve méltánytalan vagyoni hátrányt jelentene."
Szerintem ne aggód túl a helyzetet. Még csak 7 hónapja vagytok együtt, erre nem lehet közös lakást venni. Előbb érdemes együtt élni, hogy megnézzétek, működik-e együtt. Amennyiben a lakáskasszád elég egy bármilyen kicsi lakásra vegyél egyet, és add ki albérletbe. Arra legyen külön számlád, az albérleti díj ne menjen a közös kasszába. Ha esetleg adódnak kiadásaid a saját lakásoddal kapcsolatban (adó, ami mindenképp van a bérleti díjből, esetleg hiteltörlesztés, felújítás) azt fedezd abból. Ha nem elég a lakáskassza mist egy lakásra, gyűjtögess tovább. Felújításba semmiképp ne szállj be, az az ő lakása, fedezze ő. Olyan jellegű bútort, ami továbbvihető, vehetsz a lakásba közös megegyezés alapján. A közös kassza jó dolog, de nem kell minden filléredet neki adnod. Nyugodtan mérjétek föl, mennyi a közös költségetek (kaja, rezsi, tisztítoszerek) és egyezzetek meg, ki mennyit ad haza. Leírom nálunk ez hogy volt/van: 5 éve vagyunk együtt, idén volt az esküvőnk. 2 hónap randizgatás után költöztünk össze. Mire mi megismerkedtünk egymással, úgy alakult, hogy mindkettőnknek megvolt a saját lakása a saját hitellel együtt. Így 3 bankszámlánk van: egy a férjemé, egy az enyém, és egy közös. A saját számláról.mindenki fizette a saját hitelét. Megnéztük, hogy a törlesztő kifizetése után mennyi maradt, abból is egy kicsit félraraktunk magunknak, maradék ment a közös számlára, abból mentek a közös költségek. Azóta férjem a saját hitelét kifizette, de a törlesztőrészlet nagyságát ma se utalja a közös számlára, félrerakja a saját számláján. Sajnos, már volt olyan, hogy hozzá kellett nyúlni, de én is szeretném, ha azt továbbra is félre tudná rakni. Közösként kezeli azt a pénzt, és jó lenne egy kis biztonsági tartalék. (Hosszútávon most autóta gyűjtűnk). Az én lakásom most ki van adva albérletbe, annak a díja a saját számlámra megy. Reményeim szerint jövő ősszel kifizetem a hitelemet. Akkor már szándékszom hazaadni az egész fizetésem, de a saját számlám megtartom a bérleti díjnak. Azt mindenképp külön kezelem. Ha a saját lakásommal kapcsolatban adódik valami kiadás, abból az összegből fedezem. Reményeim szerint a bérleti díjból mahd fogok tudni "beleadni" az autó árába.
Szóval szerintem jó helyzetben vagy, ne aggódj, élj bölcsen a lehetőségeiddel. Mivel anyósjelöltnek haszonélvezeti joga van a lakáson, és neked kilátásban van egy saját lakás, ha esetleg a jövőben összeházasodtok a pároddal, érdemes - a családi vitákat elkerülendő - házassági szerződést kötni a pároddal.
Nem mennék bele a közös kasszába. Vett egy lakást, újítsa fel. Te is veszel egyet, te is újítsd fel. Saját pénzből. A bérleti díj viszont szerintem mehet a közösbe, mivel neked azért van ebből bevételed, mert nála laksz.
Ha ők ennyire elzárkóznak a közösködés elől, zárkózz el te is. Semmi nem indokolja a közös kasszát. A közös költségeket felezzétek, a többit intézze mindenki magának. Ha a felújításba beszállsz anyagilag az szakítás esetén csak bonyodalmat okozna. Fiatal ehhez még a kapcsolatotok.
Ugyanez a helyzet nálunk is, csakhogy én vettem lakást, és a páromat nem engedtem beszállni.
1. A szüleim adták rá a pénz nagy részét. Évek alatt, kemény munkával megkeresett pénzüket nyilván nem akarják elvesztegetni, és nyilván a saját gyereküket akarják segíteni, nem téged. Ettől még bírhatnak téged, ezt ne személyes sértésnek vedd.
2. Bármekkora is a szerelem, még csak 7 hónapja vagytok együtt. Nem egy boldog házasságot láttam, ahol évek múltán egymást anyázva próbálták lehúzni a másikról az utolsó bőrt is.
Imádom a párom, évek óta együtt vagyunk de nem tudhatom, hogy mit hoz jövő sok év múlva. A szüleim pedig az én életemet akarják bebiztosítani, amiért nagyon hálás vagyok. Később tervezünk közös házat venni, együtt képzeljük el az életünket, de az a lakás, az marad.
Ne élj álomvilágban. 26/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!