Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párom saját lakást vett, amihez nekem semmi közöm, ott fogunk együtt élni. Jogos az aggodalmam a jövőt tekintve?
Ja és én a helyedben hanyagolnám a közös kasszát. Rezsi+kaja költségeket felezzétek, a törlesztőt meg egyéb házfelújítás meg egyebeket fizesse csak saját zsebből. Mert az az elgondolás nagyon nem fer, hogy fizetteti veled is a törlesztőt, de tulajdonjogod meg nincs, és nem is lesz. Arról nem beszélve, hogy a javaslatuk szerint venned kéne egy külön lakást, kiadni, és akkor annak a bevétele is a közös kasszátok gyarapítaná? Ez is azért nonszensz. Jól gondold ezt át, mert csúnyán kihasználhat így. (Még ha most nem is az a terv).
Szóval a lényeg, hogy ezzel önmagában nem jársz rosszul, hogy mindkettőtöknek saját tulajdona lesz, de a közös kasszával csak óvatosan.
Par honapja randiztok, soha nem eltetek egyutt, ha hitelt nelkul tudnek kozos lakast venni ilyen esetre, akkor sem vennek, mert ez meg egy semmi. Par honap kapcsolat, ami lehet hogy 3 honap egyutteles alatt tonkre is megy. Sosem tudhatod. Kozos lakast vasarolni nem erre kell, hanem hazassagra peldaul. Vagy alapvetoen biztosabb talajra. Tehat ez nem rolad szol vagy a kapcsolatotokrol, hanem csak egy atgondolt lepes, aminek nem szabad az erzelmekrol szolnia.
En inkabb azon gondolkoznek a helyedben, hogy mennyire biztos a kapcsolatotok vagy milyen a parod feled, hogy ilyesmi viselkedes egyaltalan megfordult a fejedben.
Mi evek ota egyutt vagyunk, parom lakast vett, valoszinuleg ott fogunk elni, ha kikoltozom en is, de soha nem jutott eszembe, hogy igy a "helyemre parancsolhatna" valaha is.
A te lakástakarékos vagyonkád mellé is kell hitel. Ezt úgy kalkuláld, hogy ha kiadod, akkor a bérleti díj fedezze a havi törlesztőt. És külön kasszán legyetek a pároddal.
Később majd az idő eldönti, hogy mi lesz. Lehet, hogy együtt öregedtek meg, és hagytok majd egy-egy lakást a két közös gyerekre. :)
De ha mégsem: van hova menned.
Nem aggodnek
Menne a lakaskasszam ha lesz annyi vennek egy kulon lakas amit kiadnek a berleti dij az megtakaritasba menne
Ha nem.lesz annyi akkor ha jol tudom lehet folytatni vagy nyitnek egy ujjat
Kozos kassza annyi lenne h a kaja es a rezsi felesbe a tobbit megoldjatok kulon
A felujitasba nem szallnek bele vagy csak szerzodessel !!! Kozjegyzo elott!
Igy korrekt
Ha ennyire kizártak a lakásból anyagilag s javasolták, hogy vegyél sajátot, akkor ne fektessél be egy forintot se ebbe az ingatlanba.
Veszel egy lakást, kiadod s bevételét gyűjtöd, de nem dobod a közösbe.
A rezsit fizeted, az ételt fizeted...ennyi.
Szeretetből fizetnél egy lakásért, amiből direkt kizártak s párod is minden bizonnyal?
A 7 hónapra meg ne alapozzál életfogytiglant...ahogy párod sem láthatóan.
A #17-es jó gondolatot írt, ez nekem is megfordult a fejembe. Hogyha esetleg nem tetszene neki, hogy nem szállsz bele a törlesztőbe, és azzal érvelne, hogy ott laksz, hát az is hozzá tartozik, meg hogy albérlet esetén is közösen menne a díj, akkor se hagyd magad! Mert így igaz, neked így továbbra is kidobott pénz lenne, mint albérlet esetében, viszont neki nem, neki ezzel hogy te is fizetnéd gyarapodna a vagyona, és ez így nagy különbség. Meg így tényleg olyan lenne, mintha "díjat" várna tőled azért mert ott lakhatsz a lakásába. Ami egy párkapcsolatban elég gusztustalan húzás lenne.
Ha ilyennel nekem előállna a párom, ott lenne vége a dolognak. De remélhetőleg erre nem lesz szükség, és normálisan meg tudtok állapodni, hogy mit fizetsz meg mit nem.
A párodnak van esze, ilyen egyszerű. Minden amit leírtál teljesen erre utal.
Persze, hogy alárendelt viszony alakul ki amikor a nők mindig is azok voltak és bármennyire is nyavalyognak azok is maradnak. Ezt nem én találom ki, ez a természet rendje. Férfi = erős, reális, racionális. Nő=szép és gyengéd és törődő. Az egyik arra lett készítve hogy küzdjön, a másik pedig, hogy szórakoztassa a küzdőt és nevelje a gyerekét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!