Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Párom saját lakást vett,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párom saját lakást vett, amihez nekem semmi közöm, ott fogunk együtt élni. Jogos az aggodalmam a jövőt tekintve?

Figyelt kérdés
7 hónapja vagyunk együtt, eddig mindketten külön-külön a szüleinknél laktunk, ő albérletre nem volt hajlandó pénzt adni. Most vett egy nagy lakást, ahol majd megkezdjük a közös életet. Persze most a legtöbb embernek az a reakciója, hogy milyen jó nekem, hogy ilyen férfi a párom, aki megteremti a jövőt, és tegyem össze a két kezem. Én boldog vagyok és tervezgetek, de ott van bennem más is. Úgy érzem, hogy a párom és családja, direkt vették meg ezt a lakást ilyen sietősen, hogy engem kizárjanak mindenből. Nekem 8 hónap múlva tellik le a lakástakarék, de ezt nem akarták megvárni, addig szerették volna megteremteni a saját tulajdont, amíg se beleadni való pénzem nincs, se házasok nem vagyunk. Persze kérdeztem, hogy ha majd meglesz a pénzem, akkor belerakhatom e a törlesztést csökkenteni, de azt mondta felesleges, inkább vegyek magamnak külön lakást én is, és adjam bérbe. Ráadásul haszonélvezeti jogot kapott az anyukája. Hitel is lesz rajta, illetve pár felújítani való, amit ha úgy vesszük együtt fogunk fizetni, mert megbeszéltük hogy közös kasszán leszünk. Őszintén szólva félek, milesz akkor ha pár év múlva már nem fog úgy szeretni, és akkor az első veszekedés alkalmával a fejemhez tudja vágni, hogy ha valami nem tetszik akkor pakoljak. Félek, hogy egy alárendelt viszony alakul ki, és ha valami nem tetszik neki, vagy az anyjának, ha éppen átjön, akkor mindig éreztetve lesz velem, hogy ez az ő lakásuk, és nekem kuss a nevem. Hiába vagyok szerelmes, ezt a dolgot nem tudtam nem észrevenni, hogy mennyire kínosan bebiztosítja magát, arra vonatkozóan hogy nehogy közös tulajdon legyen ahol élünk. És ez fáj, hogy már most gyanakszik, nem bízik bennem, vagy a saját érzéseiben.
2017. nov. 4. 12:41
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
67%

Ja és én a helyedben hanyagolnám a közös kasszát. Rezsi+kaja költségeket felezzétek, a törlesztőt meg egyéb házfelújítás meg egyebeket fizesse csak saját zsebből. Mert az az elgondolás nagyon nem fer, hogy fizetteti veled is a törlesztőt, de tulajdonjogod meg nincs, és nem is lesz. Arról nem beszélve, hogy a javaslatuk szerint venned kéne egy külön lakást, kiadni, és akkor annak a bevétele is a közös kasszátok gyarapítaná? Ez is azért nonszensz. Jól gondold ezt át, mert csúnyán kihasználhat így. (Még ha most nem is az a terv).

Szóval a lényeg, hogy ezzel önmagában nem jársz rosszul, hogy mindkettőtöknek saját tulajdona lesz, de a közös kasszával csak óvatosan.

2017. nov. 4. 13:31
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

Par honapja randiztok, soha nem eltetek egyutt, ha hitelt nelkul tudnek kozos lakast venni ilyen esetre, akkor sem vennek, mert ez meg egy semmi. Par honap kapcsolat, ami lehet hogy 3 honap egyutteles alatt tonkre is megy. Sosem tudhatod. Kozos lakast vasarolni nem erre kell, hanem hazassagra peldaul. Vagy alapvetoen biztosabb talajra. Tehat ez nem rolad szol vagy a kapcsolatotokrol, hanem csak egy atgondolt lepes, aminek nem szabad az erzelmekrol szolnia.

En inkabb azon gondolkoznek a helyedben, hogy mennyire biztos a kapcsolatotok vagy milyen a parod feled, hogy ilyesmi viselkedes egyaltalan megfordult a fejedben.

Mi evek ota egyutt vagyunk, parom lakast vett, valoszinuleg ott fogunk elni, ha kikoltozom en is, de soha nem jutott eszembe, hogy igy a "helyemre parancsolhatna" valaha is.

2017. nov. 4. 13:48
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

A te lakástakarékos vagyonkád mellé is kell hitel. Ezt úgy kalkuláld, hogy ha kiadod, akkor a bérleti díj fedezze a havi törlesztőt. És külön kasszán legyetek a pároddal.

Később majd az idő eldönti, hogy mi lesz. Lehet, hogy együtt öregedtek meg, és hagytok majd egy-egy lakást a két közös gyerekre. :)

De ha mégsem: van hova menned.

2017. nov. 4. 13:48
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

Nem aggodnek

Menne a lakaskasszam ha lesz annyi vennek egy kulon lakas amit kiadnek a berleti dij az megtakaritasba menne

Ha nem.lesz annyi akkor ha jol tudom lehet folytatni vagy nyitnek egy ujjat

Kozos kassza annyi lenne h a kaja es a rezsi felesbe a tobbit megoldjatok kulon

A felujitasba nem szallnek bele vagy csak szerzodessel !!! Kozjegyzo elott!

Igy korrekt

2017. nov. 4. 13:51
 15/31 anonim ***** válasza:
25%
Én is aggódnék. Hiába vagy ott, valóban egy senki vagy, ha nem tettél bele pénzt (értem én, hogy akartál volna 8 hónap múlva, de nem engedték), ráadásul az anyja haszonélvezeti jogot kapott. Én tuti kilépnék egy ilyen helyzetből.
2017. nov. 4. 14:09
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, normális, hogy a mai albérletárak mellett nem akarta arra kiszórni a pénzét, és az is normális, hogy pár hónapnyi kapcsolat után nem akar közös lakást. Még csak most fogtok összeköltözni, azt sem tudjátok még, hogy egyáltalán menne-e nektek a közös élet. Mert az azért nagyon nem olyan, mint mikor csak úgy elmásnál alcikáztok. Így a közösen vásárolt lakás még nagyon korai lenne, vagyis lett volna. Ezt totál megértem, hogy nem akarta. Nem arról van szó, hogy benned nem bízik, vagy a kapcsolatotokban, de ez akkor is egy felelős gondolat volt. Szép a szerelem, de pénzügyek terén igenis kell az óvatos előre látás, és észnél kell lenni. Te is tégy így, és beszéld meg vele, hogy a közös kassza felejtős. A lakása felújítása és a törlesztő fizetése mivel egyedül az ő ingatlanáról van szó, így egyedül az ő tisztje fizetni.
2017. nov. 4. 14:15
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem teljesen oké, amit csináltak ők, biztonságot jelent, én is ezt tenném, ha a helyükbe lennék. DE!! Ne fizess semmit a felújításba, ez az ő lakása, újítsa fel ő. Szerintem a törlesztőbe sem kellene, vagy ha arra hivatkozik, hogy ha albérletbe mentek, ott is közösen fizetnétek az albi díjat, tehát kb. albélreti díjat kér tőled, hogy ott lakhass, (mert a törlesztőjébe való fizetés ezt jelentené) akkor az eléggé legondolkodtató. Szoktak amúgy a párok pénzt kérni a szerelmüktől, ha van egy lakásuk, hogy ott lakhasson nála? Szerintem nem. Szóvla ha nem lakhatsz nála ingyen, úgy, hogy csak a rezsit, kaját, szórakozási, nyaralási költségeket felezitek, akkor én erősen elgondolkodnék, hogy kell-e nekem ez a kapcsolat.
2017. nov. 4. 14:33
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Ha ennyire kizártak a lakásból anyagilag s javasolták, hogy vegyél sajátot, akkor ne fektessél be egy forintot se ebbe az ingatlanba.

Veszel egy lakást, kiadod s bevételét gyűjtöd, de nem dobod a közösbe.

A rezsit fizeted, az ételt fizeted...ennyi.

Szeretetből fizetnél egy lakásért, amiből direkt kizártak s párod is minden bizonnyal?

A 7 hónapra meg ne alapozzál életfogytiglant...ahogy párod sem láthatóan.

2017. nov. 4. 14:39
 19/31 anonim ***** válasza:

A #17-es jó gondolatot írt, ez nekem is megfordult a fejembe. Hogyha esetleg nem tetszene neki, hogy nem szállsz bele a törlesztőbe, és azzal érvelne, hogy ott laksz, hát az is hozzá tartozik, meg hogy albérlet esetén is közösen menne a díj, akkor se hagyd magad! Mert így igaz, neked így továbbra is kidobott pénz lenne, mint albérlet esetében, viszont neki nem, neki ezzel hogy te is fizetnéd gyarapodna a vagyona, és ez így nagy különbség. Meg így tényleg olyan lenne, mintha "díjat" várna tőled azért mert ott lakhatsz a lakásába. Ami egy párkapcsolatban elég gusztustalan húzás lenne.

Ha ilyennel nekem előállna a párom, ott lenne vége a dolognak. De remélhetőleg erre nem lesz szükség, és normálisan meg tudtok állapodni, hogy mit fizetsz meg mit nem.

2017. nov. 4. 14:52
 20/31 anonim ***** válasza:
12%

A párodnak van esze, ilyen egyszerű. Minden amit leírtál teljesen erre utal.

Persze, hogy alárendelt viszony alakul ki amikor a nők mindig is azok voltak és bármennyire is nyavalyognak azok is maradnak. Ezt nem én találom ki, ez a természet rendje. Férfi = erős, reális, racionális. Nő=szép és gyengéd és törődő. Az egyik arra lett készítve hogy küzdjön, a másik pedig, hogy szórakoztassa a küzdőt és nevelje a gyerekét.

2017. nov. 4. 14:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!