Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Ilyenkor kinek illik több...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ilyenkor kinek illik több házimunkát csinalni? Sok a vita?

Figyelt kérdés

Párom hétfőtől péntekig dolgozik, én 12 órában, hétvégén csak az egyik napom szabad, hétközben akad szabadnapom 2 kb. Az a gond, hogy azt látom hogy a házimunkát csak én csinalom, én tartom rendben a lakást. Hétvégén pedig, amikor szabad lenne, más programot csinál magának, mert egész héten dolgozik, takarítani nem szokott. Nagyon unom már, hogy a szabadnapjaim nagy része abból áll, hogy rendet rakok, takarítok és csak én főzök. Szóltam már neki, de abból mindig viták lesznek, hogy elmosogat, de ez is csak a lakás egy része, nem ennyiböl áll a dolog...

Tudom, hogy hétközben egy teljes szabadnapom van, de nem úgy lenne igazságos, hogy nem majdnem az egész rám marad? Ha már az életünk közös?

Vagy ti ezt hogy látjátok?

2017. szept. 22. 12:14
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Rém egyszerű. Nem kell házicselédet csinálni magadból. Mindketten dolgoztok, mindketten vállaljátok a részeteket a házimunkából is. Megegyezéstől, munkaidőtől függhet, hogy milyen legyen a felállás.

Nálunk én 8 órában dolgozom csak hétköznap, nem fárasztó, többnyire ülő munka. A férjem 10 órában (heti 40), fizikai munka. Elvileg 3 szabadnapja van egy héten, a többi, és ha hétvégét vállal, az túlórának számít (amit amúgy rendesen ki is fizetnek).

Gyakorlatilag meg ebben a hónapban még nem volt hétközben szabad, és egy vasárnapot is vállalnia kellett. Múlt hónapban pedig 1 szabadnapja volt hét közben, hétvégén itthon volt. Szóval ha nincs elég ember, (és elég gyakran cserélődnek) akkor bizony túlóráznak ezerrel.

Így én valamivel többet vállalok, de nem mindent!!!! Nálunk kb 60-40 arányban megy, főleg akkor amikor még egy hétvégi napot is mennie kell, + hétköznap is végig be volt osztva.

Amúgy az alap az, hogy a főzés 100%-ban az enyém, a havi összes kisebb bevásárlást pedig ő intézi és a csekkek befizetését is a postán, plusz a drogériát, gyógyszertárat amikor kell). Az összes többi dolog mint takarítás, mosogatás stb, heti váltásban megy. Így beszéltük meg, mert én rühellek bevásárolni, postára mászkálni, ő meg nem nagyon tud és nem is szeret főzni, a bevásárlással meg nincs baja. Mindkettőnknek jó:)

Az nem részvállalás a házimunkából, hogy elmosogat. Az konkrétan lókaki. Az ilyenek nem változnak meg, ott kéne hagynod, mert pl egy gyerek mellett még rosszabb lesz vele élni.

2017. szept. 25. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!