Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha együtt él egy pár (és csak kettesben), akkor hogy oldják meg az étkezést?
Nemrég költöztünk össze a párommal, minden nagyon jó, egyedül a kajával vagyunk gondban.
Hétköznap rendelni szoktunk ebédet, 1 adagot néha a párom meg tud enni, nekem esélytelen... Vacsorára néha megesszük, de azért van, hogy ennénk valami mást is a hét során a rendelt főttkaján kívül, akkor az egyből megy a kutyának...
Szeretünk főzni, de ilyen téren az csak még rosszabb, nem tudom milyen hadseregekre írják szokták írni a recepteket, de mindig megmarad a fele..
A kenyérnek, felvágottnak, majonéznek, ilyesmiknek is az a vége, hogy nem bírjuk megenni...
Gyűlölök kaját kidobni, de vagy a könyökünkön jön ki, annyi étel van itthon, vagy egy hétig egyfélét eszünk, vagy éhesek maradunk (az lett a vége annak, mikor azzal próbálkoztunk, hogy kevesebbet veszünk)
Ti ezt hogy oldjátok meg? Hogy szervezitek a kaját? Másoknak is kellett idő, mire ebbe belerázódtak? Hogy érdemes ezt intézni? Vagy mit lehet csinálni, hogy változatosan tudjunk enni, és ne menjen kárba a fele?
kenyérből vegyetek fél kg-t, szalámiból is keveset
majonéz meg hónapokig eláll...
azért csak látom, hogy egy recept öt kg húsból írja, akkor csinálom egyből...
levest azt nagy fazékban hétvégén, abból marad hétköznapra is.
egy tésztát bármikor össze lehet dobni, meg csomó kaját
Rém egyszerűen megoldjuk. A főzés az én dolgom ( megosztunk minden teendőt a hàztartàsban), bevâsàrolni pedig a férjem jàr el, mert utàlok vàsàrolni, főzni jobban szeretek.
Neki frissen főzök minden nap, főtt ételt és szendvicseket visz magàval munkàba. Magamra 3 napra előre főzök nagyobb adagot, szétosztom és bedobom a fagyasztóba.
Fasirtokat, pörköltet, spagettiszószt, carbonarat is ha marad, lefagyasztom. Soha nem dobunk ki kajàt plusz tudom mekkora mennyiséget kell csinàlni. A férjem max 2 napig eszi ugyanazt, mindig elfogy amit főzök. Ha mégsem, akkor fagyasztó. Nem pocsékolunk. Kenyeret is, felvàgottat is simàn lefagyasztom. Nem értem miért dobjàtok ki a kajàt....Nem kell 2 emberre egy hadseregnyi étel.
Fél kilós kenyeret veszünk csak, vagy 4-5 zsemlét egyszerre... :/
"Egy kilo csirkemell melle egy bogre rizs, hogy csak egy nagyon alap etelt emlitsek, ez pont ket emberes adag"
Jesszusom, múltkor egy kiló csirkemellet grilleztünk meg, 3 napig csak azt ettük...
Az a probléma, hogy néha egész nap ennék, néha meg elvagyok egy napig két müzlivel meg egy almával... A párom is, néha megeszik 2 tányér főtt kaját vacsorára, néha abszolút nem is éhes, és semmit..... így nehéz előre bevásárolni :/
Meg így nem igazán tudjuk kitapasztalni, hogy mennyit kell csinálni, mert tök változó, nem tudom előre, hogy holnap annyira leszünk éhesek, hogy bevágjuk a fazék kaját, vagy annyira, hogy rá se bírunk nézni...
Nem panaszkodok, hanem kérdezek, azt hittem, erre való az oldal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!