Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha együtt él egy pár (és csak kettesben), akkor hogy oldják meg az étkezést?
Nemrég költöztünk össze a párommal, minden nagyon jó, egyedül a kajával vagyunk gondban.
Hétköznap rendelni szoktunk ebédet, 1 adagot néha a párom meg tud enni, nekem esélytelen... Vacsorára néha megesszük, de azért van, hogy ennénk valami mást is a hét során a rendelt főttkaján kívül, akkor az egyből megy a kutyának...
Szeretünk főzni, de ilyen téren az csak még rosszabb, nem tudom milyen hadseregekre írják szokták írni a recepteket, de mindig megmarad a fele..
A kenyérnek, felvágottnak, majonéznek, ilyesmiknek is az a vége, hogy nem bírjuk megenni...
Gyűlölök kaját kidobni, de vagy a könyökünkön jön ki, annyi étel van itthon, vagy egy hétig egyfélét eszünk, vagy éhesek maradunk (az lett a vége annak, mikor azzal próbálkoztunk, hogy kevesebbet veszünk)
Ti ezt hogy oldjátok meg? Hogy szervezitek a kaját? Másoknak is kellett idő, mire ebbe belerázódtak? Hogy érdemes ezt intézni? Vagy mit lehet csinálni, hogy változatosan tudjunk enni, és ne menjen kárba a fele?
Na, mármint 1 adag ebédet egyszerre néha megeszik a párom, én nem. A maradékunkat esszük vacsorára néha.
Ez a rész nem lett túl érthető :D
Én főzni szoktam többnyire, általában kettő vagy több napra.
Igen, nálam is játszik, hogy ha valamilyen fixet használok (mondjuk szószra) és rá van írva, hogy "2 főre", akkor abból mi összesen négyszer eszünk.
Illetve ami nem fogy el (fasírt pl), azt lefagyasztom.
Kenyeret felet veszek, több nem fogy el.
Illetve nem csinálok nagybevásárlást hetente vagy kéthetente, inkább elmegyek egy héten kétszer, nem veszik kárba semmi legalább.
Főzök minden másnap, és elfogy.
Nagyon ritkán marad meg bármi is, az kuka, de a kész kaját, zsömlét lefagyasztom, jó lesz az később.
Egyébként felnőttek vagytok, nehogy már ne bírjátok kiszámolni, mennyit csináljatok...
Vegyél olyan kajákat, amiket változatosan el lehet készíteni, amik nem romlanak meg, és amikből könnyű összedobni valamit, ha hirtelen megéheztek. Mondjuk konzerves dolgokat.
Megmaradt zöldségből simán össze lehet dobni salátát vacsorára meg ilyenek. Vagy főzzetek olyat, amit le tudtok fagyasztani, és majd a következő héten megeszitek, ha ennyire nem szeretitek 2-3 napon át ugyanazt venni.
Vagy ha vacsorára sokat főztök, rakjátok el a maradékot másnapra ebédre és akkor nem kell rendelni.
Legyetek már leleményesek :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!