Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Ha együtt él egy pár (és csak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha együtt él egy pár (és csak kettesben), akkor hogy oldják meg az étkezést?

Figyelt kérdés

Nemrég költöztünk össze a párommal, minden nagyon jó, egyedül a kajával vagyunk gondban.

Hétköznap rendelni szoktunk ebédet, 1 adagot néha a párom meg tud enni, nekem esélytelen... Vacsorára néha megesszük, de azért van, hogy ennénk valami mást is a hét során a rendelt főttkaján kívül, akkor az egyből megy a kutyának...

Szeretünk főzni, de ilyen téren az csak még rosszabb, nem tudom milyen hadseregekre írják szokták írni a recepteket, de mindig megmarad a fele..

A kenyérnek, felvágottnak, majonéznek, ilyesmiknek is az a vége, hogy nem bírjuk megenni...

Gyűlölök kaját kidobni, de vagy a könyökünkön jön ki, annyi étel van itthon, vagy egy hétig egyfélét eszünk, vagy éhesek maradunk (az lett a vége annak, mikor azzal próbálkoztunk, hogy kevesebbet veszünk)

Ti ezt hogy oldjátok meg? Hogy szervezitek a kaját? Másoknak is kellett idő, mire ebbe belerázódtak? Hogy érdemes ezt intézni? Vagy mit lehet csinálni, hogy változatosan tudjunk enni, és ne menjen kárba a fele?

2017. szept. 14. 16:30
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:

Na, mármint 1 adag ebédet egyszerre néha megeszik a párom, én nem. A maradékunkat esszük vacsorára néha.

Ez a rész nem lett túl érthető :D

2017. szept. 14. 16:31
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Borzasztoan egyszeru: tudom, hogy ket emberre mennyit kell venni es fozni. Ezt mashogy nem lehet. Tudom, hogy en mennyit eszek, tudom hogy a parom mennyit eszik es ugy fozunk/vasarolunk. Mig a leirasodbol azt latom, hogy ti csak veszitek nyakra fore a kajat, es aztan panaszkodsz itt, hogy nem fogy el.
2017. szept. 14. 16:34
 3/16 anonim ***** válasza:

Én főzni szoktam többnyire, általában kettő vagy több napra.

Igen, nálam is játszik, hogy ha valamilyen fixet használok (mondjuk szószra) és rá van írva, hogy "2 főre", akkor abból mi összesen négyszer eszünk.

Illetve ami nem fogy el (fasírt pl), azt lefagyasztom.

Kenyeret felet veszek, több nem fogy el.

Illetve nem csinálok nagybevásárlást hetente vagy kéthetente, inkább elmegyek egy héten kétszer, nem veszik kárba semmi legalább.

2017. szept. 14. 16:35
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Tapasztalat...ne mond már, hogy nem tudjátok nagyjából " belőni" , hogy mennyi kaját vegyetek, rendeljetek...
2017. szept. 14. 16:37
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Olyan dolgokat vegyél amik nem romlandók és többféle fajta kaját el lehet készíteni belőle. Nálam sűrűn van reggelire tarjás rántotta, sült császárszalonna, sült kolbász majonézzel mustárral vagy kechuppal esetleg egy szendvics. Ebédre krumpli/tészta valami húsfélével. vacsorára vagy egy szendvics vagy egy joghurt. Recepteken meg tudsz módosítani. Nyilván ha fele megmarad akkor mindenből csak a 2/3-át rakod bele így a legrosszabb esetben se dobod a felét a kutya elé. Esetleg ha mindenképp főznél vagy rendelnél valamit vacsorára is bár maradt még kaja, berakod a hűtőbe és addig nem csinálsz mást míg az el nem fogy. Egy hétig úgyse fogsz tárolgatni egy tálnyi csirkemellet (for example).
2017. szept. 14. 16:38
 6/16 anonim ***** válasza:
Uristen XD Fogalmam sincs, hogy intezzuk, egyszeruen megy magatol minden. Nem receptbol fozunk, hanem fejbol, nem bonyolult kajakat, hanem ami van otthon vagy amit direkt veszunk azt osszedobjuk es lesz belole fott etel. Egy kilo csirkemell melle egy bogre rizs, hogy csak egy nagyon alap etelt emlitsek, ez pont ket emberes adag, vagy ha marad is, azt nem egy hetig esszuk, maximum masnapig :D Rendelni pedig lehet kisadagot is sok helyen, de ott is a normalis adag is maximum masnapig marad meg. Elkepzelesem sem volt eddig, hogy ez barkinek is ekkora problemakat okozna :D
2017. szept. 14. 16:44
 7/16 anonim ***** válasza:
Jézus, ilyen probléma még csak föl sem merült soha. Vannak ám átmenet is. Nem muszáj 5kg kenyeret venni egyszerre, lehet 1kg-t, 0,5kg-t, meg 3 zsömlét is. Otthon vásárlás előtt leülsz, végig gondolod mit akarsz enni a héten, és akkor mindenből veszel egy kicsit. De egyébként meg mondjuk a felvágottakon meg esetleg a tejen kívül nem nagyon van olyan, ami 2-3 nap alatt tönkre menne. Nekem is van a hűtőben egy csomó minden amit még múlt héten vettem, de kit érdekel, még szeptember végéig bőven jó. Ha meg valamiből sokat főzöl, akkor beleteszed dobozokba és lefagyasztod.
2017. szept. 14. 17:12
 8/16 anonim ***** válasza:

Főzök minden másnap, és elfogy.

Nagyon ritkán marad meg bármi is, az kuka, de a kész kaját, zsömlét lefagyasztom, jó lesz az később.

Egyébként felnőttek vagytok, nehogy már ne bírjátok kiszámolni, mennyit csináljatok...

2017. szept. 14. 17:41
 9/16 anonim ***** válasza:
Ki kell tapasztalni. Vedd a receptben írtak felét, kétharmadát és akkor nem rohad rátok a maradék. Gondolkodjatok előre, ne vegyetek annyi gyorsan romló ételt, amit nem tudtok pár nap alatt megenni.
2017. szept. 14. 17:48
 10/16 Sunshinedoll ***** válasza:

Vegyél olyan kajákat, amiket változatosan el lehet készíteni, amik nem romlanak meg, és amikből könnyű összedobni valamit, ha hirtelen megéheztek. Mondjuk konzerves dolgokat.

Megmaradt zöldségből simán össze lehet dobni salátát vacsorára meg ilyenek. Vagy főzzetek olyat, amit le tudtok fagyasztani, és majd a következő héten megeszitek, ha ennyire nem szeretitek 2-3 napon át ugyanazt venni.

Vagy ha vacsorára sokat főztök, rakjátok el a maradékot másnapra ebédre és akkor nem kell rendelni.

Legyetek már leleményesek :D

2017. szept. 14. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!