Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyiből él meg egy fiatal pár?
Budapesten?
Ha igen, akkor
Rezsi kb 30-40 ezer (futestol fugg leginkabb)
Berlet: 20 ezer/2 fo
Kaja, bevasarlas: 100 ezer/2fo
Szorakozas, ruha: legyen mondjuk 20 ezer/2 fo, amibe belefer mondjuk havi 1 mozi vagy 1 etterem, plusz ruhavasarlas
Sztem ezek a minimumok, mi tobbet koltunk sokkal, de nem irom le, mert azt lepontozzak :)
Azert mert az 50000/fo az 1600 ft/fo/nap es meg keves is... ne mondd mar hogy az sok :D Nekem a napi ebedem kb 1200 ft hetkozben (munkahelyi kantin), ami 20 munkanappal szamolva 24 ezer ft, es meg hol van a reggeli, a vacsora, a hetvege...
Szerintem ha foz is minden nap az ember, akkor se jon ki lenyegesen kevesebbre, persze feltetelezve, hogy minosegi kajat eszik nem parizeres zsemlet.
Ezek a hozzászólások... egyik-másik ember itt tényleg nagyon el van tévedve. Leginkább itt most a 62%-osra gondolok. Mert az egy dolog, hogy ő mennyit költ, de hogy nem tudja elképzelni, hogy az életet ilyen pazarlás nélkül is meg lehet oldani kényelmesen... borzasztó korlátolt lehet. Az ilyenek szoktak egyébként sírni később, hogy jajj, keresünk havi 500-at mégse elég semmire... hát így nem is :D
Attól függ egyébként kérdező, hogy te, illetve ti, pároddal együtt hogyan is képzelitek a közös életet, illetve hol, hiszen Pesten sok minden azért drágább.
Csak példának... nálunk úgy nézett ki a dolog, hogy 45-öt fizettük albérletre, és télen is max 30-at rezsire. Mi is kijöttünk a rezsin kívül olyan havi 50 ezerből kb, de sokszor még annyi se kellett. Ez bevásárlásokra vonatkozik, tehát kaja, tisztítószer, stb. Emellett még ott volt a bérlet/benzinpénz, telefoncsekk, pipereholmik (de az se nagy összeg havi szinten, mert általában nem egyszerre fogy ki minden), ezek úgy kb 25 körül voltak max. Meg ha vannak ilyen egyéni dolgok, mint pl nekem a kontaktlencse, akkor az is plusz pénz. A többivel meg azt csináltunk, amit akartunk, simán belefért ruha, szórakozás, utazás vagy gyűjtögetés.
Ezt persze úgy lehet megvalósítani, hogy főz az ember otthon, és akkor 2-3 ezerből van annyi kaja, amit legalább 2-3 napig eszünk. Meg egyébként egy kenyér, meg szinte bármi tulajdonképpen több napig elég, hiszen csak ketten vagytok rá, nem egy 5 fős család. Úgyhogy ha nem minden nap kajáldában akartok enni, vagy rendelni, ez teljesen tartható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!