Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Esélytelen lehet hosszabb...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esélytelen lehet hosszabb távra tervezni, ha a párom túl sokat költ az anyjára?

Figyelt kérdés

Együtt élek a barátommal,felezzük a lakbért és a rezsit,meg úgy nagyjából azt,ami még kell egy háztartásba. Én még tanulok, amellett dolgozom, így erre nekem mindenem elmegy nagyjából, ha mégse,azt szépen félreteszem. A barátom is kb annyit tesz csak félre,mint én,szóval el tudjátok gondolom képzelni. Van egy költségesebb hobbija, az teljesen rendben van,de amellett is bőven maradna,viszont nem marad,mert nagyon sokat költ az anyjára. Hol vesz neki egy háztartási gépet(pl mosogatógép), hol befizeti egy nyaralásra(pedig mi sokkal jobb helyekre elmehetnénk nyaralni,ha ezt nem ő finanszírozná), hol kp-ban ad neki pártízezret,pedig az anyja se szükölködik. Egyébként nem egy anyuci pici fia;persze nagyon szereti és szoros a kapcsolat(a párom egyke,az apja meghalt pár éve). Nem tudom ezt hogy kezeljem,mert egyrészt lehet,hogy nincs közöm hozzá hogy mire költi, másrészt nagyon is van hozzá közöm,hiszen ketten el akarunk valamit érni,ez nekem elég felelőtlen hozzáállás.

23l

2017. aug. 15. 13:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
70%
Hogy ne lenne köze hozzá? Ők már (elvileg) egy család. Közösen képzelik el és építik az életüket, előrébb kellene jutniuk valahogy. Saját lakás, gyerek stb. Nem írta, hogy milliomosok lennének, így gondolom számít 100.000 forint (kb ennyibe kerülhet egy olcsóbb háztartási gép). Vagy ha majd lesz unoka anyuka akkor is elfogadja a pénzt a nyaralásra? "Anyós"agyával sem stimmel valami...
2017. aug. 16. 10:17
 12/14 anonim ***** válasza:
0%
Hát persze. Megint egy nő aki elvárja, hogy a pasi vigye drága helyekre, ráköltse minden pénzét, számoljon el neki a pénzével. Majd ha ő is annyit keres, mint a párja, majd akkor. Aztán megy a csodálkozás, hogy a férfiak nem akarnak tartós kapcsolatot, mert pénz automatának nézik őket. Itt a kérdezőnek nem az anyós a baj, hanem az,hogy nem az őrá költi minden pénzét a srác. Ha nem lenne anyuka itt akkor is ez lenne. Akkor csak szimplán azért menne a nyafogás, hogy miért nem mennek drága helyre ha megtehetik, vagyis Ő nem, de a pasija. Nem azt írta a kérdező, hogy ők nem mennek nyaralni, csak az a baja, hogy nem drága helyekre.
2017. aug. 16. 11:59
 13/14 anonim ***** válasza:
70%
Akkor magyarul az a normális ha egy fiatal pár nem a saját céljaira tesz félre, alapozza meg a jövőjét és élik az életüket, hanem anyukát fizetik be drága helyekre nyaralni. Itt nem arról van szó, hogy a mama éhen hal és ki akarják lakoltatni, hanem arról, hogy a fia pénzén megy nyaralni. Nyilván a "saját pénze" (bár egy komoly kapcsolatban nekem ez is fura), de jó vastag bőr kell ahhoz legyen anyuka arcán is, hogy így lehúzzon egy fiatal párt akik most indulnának el az életben.
2017. aug. 16. 13:43
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyon sok függ attól, hogy mennyit keres anyuka és milyen elvárásai vannak.

Fiatalok vagyunk, de a párom kései gyerek, az anyukája nyugdíjas. 75 évesen dolgozik a nyugdíja mellett, hogy megtudjon élni. Az utóbbi 1-2 évben előfordul, hogy eü probléma miatt nem tud menni, akkor a mi támogatásunkra szorul és ebben az ég világon nem látok semmilyen problémát. Havi 40-50 ezer forintot jelent mindez, ha nem dolgozik.

Volt hogy elvittük külföldre magunkkal, mert még sosem volt, természetes volt, hogy mindent mi állunk, hiszen mi hívtuk, még is lehetőségeihez képest dugdosta a párom zsebébe a pénzt, amikor hazaértünk.

A múltkor mosógépre volt szüksége, felajánlottuk, hogy veszünk neki egyet, elfogadta, de legközelebb, amikor hazamentünk hozzá, a párom zsebébe dugta a teljes vételárat.

Ami számomra a legdurvább, hogy nemrég lakást vásároltunk. Egy borítékot vett elő szégyenkezve, hogy nem sok, de a mi támogatásainkból amit tudott félrerakott és ezt most szeretné odaadni nekünk, hogy kicsit könnyebb legyen. 300 ezer forintról beszélünk, de meghatott.

Szóval minden éremnek két oldala van. Lehet anyuka elfogadja, de közel sem úgy, ahogy te ezt gondolod. Amondó vagyok egyik félnek sincs joga megmondani, hogy a másik mit kezdjen a pénzével, amíg a kötelező körökre jut. Nyilván rossz érzés, de fordított helyzetben te nem éreznéd furának, hogy gyűjtesz ezerrel, míg a párod alig tud beletenni a közös megtakarításba?

Ez pont így természetes a későbbi viták elkerülése érdekében. Fiatalok vagytok még, kitudja mi lesz.

2017. aug. 17. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!