Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért mondják, hogy a kerti munka a férfiaké, és hogy ettől igazságos a házimunka?
"Gondolom a szúnyogfelhőben, 40 fokban végzendő gyomirtás, vagy télen a mínusz húszban tűzifa fűrészelés csak véletlen maradt ki a felsorolásból. A kerti munka nem annyiból áll, hogy leszedem az érett almát, nyírok egy kis füvet, meg gazt égetek...
"
Ezt mire válaszolod? Egy halom kerti munkát felsoroltam, majd közöltem, hogy apa ezeket nem csinálja. Most akár még abc-be is rendezheted a kerti munkámat, apám akkor se csinálja azt. A gyomirtás meg a veteményes része.
Senki nem írta, hogy egyszerűbb a kerti munka. Arról volt szó, hogy közel sincsenek olyan rendszeres feladatok benne, mint a benti munkákban.
Mindkettőben vannak kisebb és könnyebb illetve nagyobb volumenű és nehezebb feladatok, de a házban napi szinten akár (háztartástól függően) több órás elfoglaltságok vannak. Semmiképpen nem tennék terheltségben egyenlőségjelet a kettő közé.
Pároméknál van kert, igaz, nem akkora, mint a tiétek: kis veteményes, pár gyümölcsfa, szerintem 100 nm alatt van, nem sokkal lehet nagyobb, mint a ház, bár a szemmértékem gyenge. :D
Mindenesetre, ott mindig a srácok (párom apja, meg párom, ha épp otthon vagyunk) vannak kizavarva a kertbe. Locsolni, gazolni, ágat nyesni, fát hordani. Ők még fával (is) fűtenek, kell aprítani. :) Cserébe anyuka tényleg igazi háztartásbeli, főz-mos-takarít minden nap.
A közös otthonunkban ennek ellenére, mivel nincs kert, nyilván a párom is mosogat, meg befogom a házimunkába. :D
Mert azt hiszik, a nő nem tud kapálni, gazolni, locsolni gyümölcsöt szedni... holott dheogynem, az állatokat is ellátom, ha kell.
Egyedül az ásás, ami nehéz meg a favágás, de azon kívül megcsinálok bármit.
Na és az igazán nehéz része? Az ültetés?
Oké, az nem fizikailag nehéz, viszont ha szarul csinálod, kiszórtál egy rakás pénzt a semmire, mert semmi se fog kinőni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!