Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Miért mondják, hogy a kerti...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért mondják, hogy a kerti munka a férfiaké, és hogy ettől igazságos a házimunka?

Figyelt kérdés
Itt is sokszor olvasni, hogy a nők a házimunkát megcsinálják, cserébe a férfiak a kerti munkát. Én ezt nem értem. Én olyan helyen lakom, hogy hatalmas udvarunk van, saját fóliánk, gyümölcsfák vannak, néhány állat (tyúkok főleg), virágok. Értem, hogy a férfi vágja le a füvet, és hogy nagy területen az nagy munka. Esetleg kivág egy fát vagy felás valamit, de az ezer évente egyszer kell. Én nem nagyon látom, hogy apám valaha behozta volna a tyúkoktól a tojást. A kertben állatokat kell etetni, növényeket locsolni, megmetszeni a rózsát, behozni a tojást, kiszaladni a párnákért, ha elered az eső, levágni a füvet, slaggal is kell locsolni, permetezni kell, leszedni a gyümölcsöket, ültetni a veteményesbe. Ezek közül egyedül a fűnyírás apám feladata, de volt már példa, hogy anya csinálta. Apa azzal érvel néha, hogy a kert anya hóbortja, de közben nem hajlandó bolti tojást enni, és ő is élvezi, hogy saját terményeink vannak. Anya megy ki a kertbe, ha valaki megkíván egy kis karalábét a reggelihez. Tudom, mi is segíthetünk neki, de nekem pl.,aki lány vagyok, úgy érzem, többet kell, mint a tesómnak. Még itt szoktam olvasni, hogy egyesek írják, hogy a férfi hasogat fát. Mi ez a favágási mánia? Még tűzzel fűtötök? Nekünk van kandallónk, de sose aprítunk fát, a gyümölcsfák elhullott ágaiból tüzelünk, de az is csak iylen hangulat dolog pl. karácsonykor.
2017. júl. 22. 21:27
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

"Gondolom a szúnyogfelhőben, 40 fokban végzendő gyomirtás, vagy télen a mínusz húszban tűzifa fűrészelés csak véletlen maradt ki a felsorolásból. A kerti munka nem annyiból áll, hogy leszedem az érett almát, nyírok egy kis füvet, meg gazt égetek...

"

Ezt mire válaszolod? Egy halom kerti munkát felsoroltam, majd közöltem, hogy apa ezeket nem csinálja. Most akár még abc-be is rendezheted a kerti munkámat, apám akkor se csinálja azt. A gyomirtás meg a veteményes része.

2017. júl. 23. 00:01
 12/23 anonim ***** válasza:
Nem neked írtam, Kérdező, hanem ha észrevetted, annak, aki szerint a kerti munka mennyivel egyszerűbb.
2017. júl. 23. 00:03
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Senki nem írta, hogy egyszerűbb a kerti munka. Arról volt szó, hogy közel sincsenek olyan rendszeres feladatok benne, mint a benti munkákban.

Mindkettőben vannak kisebb és könnyebb illetve nagyobb volumenű és nehezebb feladatok, de a házban napi szinten akár (háztartástól függően) több órás elfoglaltságok vannak. Semmiképpen nem tennék terheltségben egyenlőségjelet a kettő közé.

2017. júl. 23. 06:09
 14/23 anonim ***** válasza:

Pároméknál van kert, igaz, nem akkora, mint a tiétek: kis veteményes, pár gyümölcsfa, szerintem 100 nm alatt van, nem sokkal lehet nagyobb, mint a ház, bár a szemmértékem gyenge. :D

Mindenesetre, ott mindig a srácok (párom apja, meg párom, ha épp otthon vagyunk) vannak kizavarva a kertbe. Locsolni, gazolni, ágat nyesni, fát hordani. Ők még fával (is) fűtenek, kell aprítani. :) Cserébe anyuka tényleg igazi háztartásbeli, főz-mos-takarít minden nap.

A közös otthonunkban ennek ellenére, mivel nincs kert, nyilván a párom is mosogat, meg befogom a házimunkába. :D

2017. júl. 23. 08:39
 15/23 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
2017. júl. 23. 18:02
 16/23 anonim ***** válasza:

Mert azt hiszik, a nő nem tud kapálni, gazolni, locsolni gyümölcsöt szedni... holott dheogynem, az állatokat is ellátom, ha kell.

Egyedül az ásás, ami nehéz meg a favágás, de azon kívül megcsinálok bármit.

2017. júl. 23. 18:17
 17/23 anonim ***** válasza:
12%

Na és az igazán nehéz része? Az ültetés?

Oké, az nem fizikailag nehéz, viszont ha szarul csinálod, kiszórtál egy rakás pénzt a semmire, mert semmi se fog kinőni...

2017. júl. 23. 18:18
 18/23 A kérdező kommentje:
De az, hogy bonyolult, nem jelenti, hogy fizikailag nehéz, hanem hogy aki hülye, az elb--ssza.Ennyi erővel mondhattad volna, hogy kiöntöm a mosogatószert, vagy hipót teszek a fekete ruhára.
2017. júl. 23. 22:44
 19/23 anonim ***** válasza:
Ha jó a talajod, akkor bármi kinő, csak később kell figyelni rá. Kezdő kertész barátnőm olyan "ügyesen" ültetett, hogy répa helyett pl. csak bébirépái lesznek, mert túl sűrűn szórta. Ennek ellenére nőnek azok, nyilván ritkítani is kell, de attól még nem ment kárba.
2017. júl. 24. 07:36
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az a kedvencem, amikor ír egy nő panaszkodni, és rögtön jönnek a favágással meg a fűnyírással, mintha alapvető lenne, hogy mindenki kertesházban lakik :D. De ha kiderül, hogy panel, akkor jön az, hogy ne de ki szerel meg stb... csak épp a szerelés évi 2x van, a takarítás-mosás-főzés meg minden egyes nap.
2017. júl. 24. 12:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!