Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Normális, hogy nem vágyik az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Normális, hogy nem vágyik az összeköltözésre?

Figyelt kérdés

a barátom 25 éves, frissen diplomázott, munkát is kap augusztustól (mérnöki szak, tehát nagy jövedelem). Én 23 vagyok, jövőre diplomázok de 1.5 éve van az egyetem mellett stabil, részmunkaidős állásom, havi 80-at keresek, amiből alig költök, max 15 ezret mert mindet félreteszem lakásra.

Én már nagyon nem érzem jól magam itthon, kinőttem a szüleim házát, zavar, hogy nem vagyok önálló, nem vagyok rákényszerítve, hogy gondoskodjak magamról. Szeretnék összeköltözni a barátommal. (4 éve vagyunk együtt).

Nagyon lelkesen fel is vetettem neki az ötletet, hiszen mindig is lelkesek voltunk ezzel kapcsolatban mert agglomeracioban élünk és a városban nincs hol éjszakázni este, sokszor álmodoztam a közös otthonról így visszagondolva ő sose mondott konkrétumokat csk izélt.

Szóval most felvetettem, hogy kivehetnénk egy kis albérletet, élhetnénk ketten, végre igazi felnőttek módjára mert nem egészséges a mamákkal.

A válasz : Minek költözzünk össze, hogy számolgassuk a pénzt, meg sok legyen a felesleges kiadás (a lakbérre meg a rezsire érti). Mert h most otthon lakunk, mindent megkapunk (ő nagyon jó családból van és én se panaszkodhatom).

Igaza van értem én h ha x-ett költünk lakásra rezsivel, akkor alig marad pénzünk de mégis mikor LENNE???? soha kb... Túl idősek vagyunk a mama hotelhez, én szívesen főznék már valakinek és a saját otthonomat akarom takaritgatni..

Szerintetek ez normális? Én azt hittem h az emberek akkor költöznek el ha saját lábra állnak...lesz munkájuk.

(((a kapcsolatunkban érzelmileg semmi probléma nincs, nagyon szeretjük egymást csak az most kicsit érdekes volt)

2017. júl. 15. 00:44
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Egyet értek veled,időszerű lenne. Az albérlet + rezsiköltség egy előre számolható dolog, ezzel számolnia kell neki is, hacsak nem saját lakást akar majd és arra gyűjt évekig.

Csak lehet abba már addigra nem lesz kivel költöznie ha megelégeled.

2017. júl. 15. 00:54
 2/16 A kérdező kommentje:
Nem tervezünk saját lakásra spórolni, mert sose jönne ki és távoli rokontól maradt rám egy, de egyelőre ki van adva (a szüleim abból fizetk a hitelüket, nem fogok odda költözni)
2017. júl. 15. 01:29
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem akkor ia furcsa, hogy ennyi idő után ne akarjon összeköltözni veled.

Párommal mi is most költözünk össze ha minden jól megy szeptembertől.

Annak ellenére is, hogy tudjuk elég sok elmegy majd a albérlet + rezsire.

Első barátnője vagy neki egyébként?

2017. júl. 15. 01:34
 4/16 A kérdező kommentje:
Nem az,hogy nem akar cska most jött rá igazából h ez mi mindennel járna. Mert őeddig ugy gondlta h ja lakbért fizetni kell, ja rezsit is aztán ezek valamennyik plusz kaja és akkor azt hitte ezek mind kevesek mert nincs fogalma avalosagrol, most h tudja menniyt fog keresni, nagyon meglepte h abból alig maradna a számításaink szerint... kb 10 ezer ha olcsó kajákat veszünk és nem járunk étteremkbe mint eddig.... Engem ez nem zavarna mert az együttlakás fontosabb nekem mint az luxus de megértem őt is csak mégis igy mikor és meddig?:(
2017. júl. 15. 01:49
 5/16 A kérdező kommentje:
Igen első, mindkettőnknek. Úgy gondoljuk utolsó is.
2017. júl. 15. 01:50
 6/16 anonim ***** válasza:

Én értem a párod érveit is,csak az a baj, hogy te most nem azt szeretnéd amit ő,egy igen komoly döntésben.

Ilyen alapon mindig lesz egy "jó" érv, hogy miért ne.

Évek múlva meg majd jön az érzés, a kíváncsiság, hogy vajon milyen lehetet mással.

Beszéljetek ezt meg, kérdezd meg ő mit szeretne és mikor. Ha pedig azután sem szeretné, hogy te is végzel a sulival,akkor lehet fel kell majd tenned egy kérdést magadnak.

Ha összeköltöznétek akkor a kiadásokat milyen arányban rendeznétek?

Lehet az a baja, hogy úgy gondolja nem tudnád a felét fizetni és ő meg nem akarna jóval többet beleadni.

2017. júl. 15. 02:05
 7/16 A kérdező kommentje:
De akkor sose tudnék kb elegetbeleadni, így a rezsi plusz béréls felét állnám pontosan. A fizetésemből. Az élelmet feleznénk, de abban támogatnak a szüleim neki meg eddig is havi 100akatadtak zsebpénznek. A saját dolgokat (ruhák, gyogyszerek) nyilván magamnak venném... Halediplomázok anniyban lesz más a helyzet h a plusz pénz nem a szüleimtől jön hanem a valamivel több fizetésből. Nem élhetünk örökké otthon.
2017. júl. 15. 02:25
 8/16 anonim ***** válasza:

Tényleg beszélj vele erről hosszabban, mert ez a kérdés egyre jobban fog frusztrálni téged.

Egyszer meg majd azon veszed észre magad, hogy azon kattogsz mit a baj veled, miért nem akar veled élni.

Ha nincs komolyabb dolog amire spórolni szeretne, akkor ezt most csak kényelemből csinálhatja.

Az pedig, hogy nem sok maradna hó végén el kell fogadnia. Ez elég gyakran sajnos az élet egy rövidebb-hosszabb szakasza.

2017. júl. 15. 02:35
 9/16 anonim ***** válasza:
34%
Indoktól függ. Én pl. nem költöznék össze házasságig. De gondolom a házasság gondolata a fiatalemberben fel sem merült, tehát nem ez az indok.
2017. júl. 16. 13:17
 10/16 anonim ***** válasza:

Van, ak i nem tudja kezelni azt a problémát, hogy felnőtt.

Ha annyira szeret, mint hiszed, akkor tán nem számolna át téged villanyszámlára, meg ilyesmikre.

"így visszagondolva ő sose mondott konkrétumokat csk izélt. "

Most rákényszerült, hogy mondjon konkrét dolgot, hát ez sikerült.

"Az ember nem az aki, hanem ami kitelik tőle" (Örkény)

Hát... nem egy nagy ember, nem ő lesz a te párod az életben.

2017. júl. 16. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!