Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Ti hogyan dolgozzátok fel, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti hogyan dolgozzátok fel, ha különböző céljaitok vannak a párotokkal?

Figyelt kérdés
Kiszámoltam, hogy a párom 11-szer megy az idén nyaralni (amire emlékszem, és nem a családi nyaralónkba) szeptember végéig(1x egy hét külföld, amúgy hosszú hétvégék) 6-szor velem. De még így sem érzi azt, hogy elég programja van a nyárra. Engem ez hihetetlenül fusztrál, mert egyszerűen ennyi programot nem lehet élvezni szerintem (nincs is ennyi szabim, neki is kéne dolgozni, de nemérdekli, kirugni nem. fogják), és kicsit sajnálom is rá a pénzt (sajátja, de gyűjtünk lakásra). Ettől ideges vagyok ő meg megsértődik. A kompromisszum itt nem megoldás részéről, mert az elmúlt 20 évben mindig ilyen nyara volt, ha csak egyre azt mondom ne menjen, rögtön megsértődik. Hogy lehet ezt feldolgozni?
2017. júl. 2. 14:52
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
A külön töltött idő nem igaz, zavarja, hogy nem megyek eleget, csak nem azokra a programokra akarja, hogy menjek, mint amikre esetleg hajlandó lennék vagy szeretnék (pl. a családi nyaralásra nem mehetek, ha ott van az egész szűk család, de a barátokkal szervezett programokra mehetek, (a szülős az két darab, de mondjuk oda pont aránylag szívesen mennék, mert városnézés és nem vadvizi evezés kajakozás vagy bicikli túra)), de nekem a hat nyaralás elég a nyárra úgy sincs több szabim, csak mondjuk jól esne egy normális felnőtt életvitel követése, ahol nem a hétköznapokba (hétfő-csütörtök, vagy még rövidebb, ha ki kell venni szabit) zsúfolódik a barátokkal talákozás, nagy bevásárlás, takarítás, házkörüli munkák, rokonlátogatások, napi főzés, mosâs stb. Teljesen úgy érzem, mintha egy kamasz gyerekem lenne, aki néha segít a házimunkában, egy felnőtt pàr helyett, aztán hétvégére egyedül maradok a feladatokkal vagy hazamegyek a szüleimhez.
2017. júl. 2. 18:44
 22/27 anonim ***** válasza:
47%
Miért baj ha élni akar még nem pelenkázni? Megkeresi rá a pénzt. Próbáld megérteni. Vége a sulinak, most végre élhet, azt csinálja amit szeret, ő magának osztja be az idejét stb. Már nem függ a szülőktől, de még le sem kötötte magát. Él. Ez lenne a normális, nem az, hogy szülőktől egyből egy pártól függni, (mondjuk jobb esetben társak, nem függ senki senkitől kapcsolatban sem, oda megy ahova akar).Nem a lakást kellene erőltetni közösen, próbál meg egyedül lakást venni. Tőle ne várd, hogy Neked megteremtse a lakást. Mérnöki fizuból tudsz belátható időn belül keresni, legalább is annyi önerőt összerakni, ahogy minimális hitel kelljen. Gyerek mellet mint gondolsz mennyi időtök lesz egymásra? Nem több, mint most. Azon meg végképpen ne akadj ki, mert elüldözöd, ha a családdal megy. Miért kellene vinnie, hogy ő ennek nem érzi szükségét. Fiatalok vagyok még nagyon, nem rég lett vége a sulinak. 5-10 év múlva is ráértek bőven, addig alapozzatok, élvezzétek az életet, tanuljatok még stb. Élni is kell és ezt egy okos nő megérti, sőt az a fura, hogy Neked nincs igényed rá. Nem örülsz, hogy Te is mehetsz napokra is a barátaiddal, Neked nem hisztizik a párod, nem kel függened már se szülőktől, senkitől. Élhetsz. Miért nem mész a barátaiddal Te mikor ő külön megy? Ha mérnökként dolgozol, hát ott tuti vannak jó csatépítők, összejövések, sörözések, bármi. A legtöbb mérnöki munka utazással is jár, nem unalmas. Ha nem vagy olyan poziban még a korod miatt, akkor mérnökként ha ügyes Vagy lehet feljebb lépegetni. Igaz nem 8 órát kell ahhoz bent lenni nagyrészt. Kösd le magad, legyenek normális céljaid. Valami Neked nagyon hiányzik, amit azt hiszed házassági papírral és gyerekkel megkapsz, pedig nem. Ha így állsz a dolgokhoz, csúnya sírás-rívás lesz a vége. És Te csináltad magadnak.
2017. júl. 3. 15:16
 23/27 A kérdező kommentje:

? Én arra tippelnék inkább, hogy fáradt vagyok hétközben, mert reggel 8-6-ig nem vagyok itthon. Ha bevásárolni kell plusz fél óra, és utána főzünk, mosunk takarítunk. Heti 1-2 alkalommal találkozunk barátokkal vagy hazamegyünk meglátogatni a szülőket (fél 1 körül fekszünk, mint ma, most megyek hazafelé), nyilván ha egyedül maradok hétvégén valami programot szervezek magamnak, kell segíteni a szüleimnek a kerti munkákban, van néhány nyaraló a családban, amit rendben kell tartani és mivel mind a négy nagyszülőm 75 év fölött van, ezért oda is járunk a tesóimmal, unokatesóimmal takarítani meg társaságot nyújtani, bevásárolni a nehéz holmikat (kb. minden hatodik hét az enyém, plusz néha a pároméknál is összejön a család megcsinálni valamit).

Szóval igaziból csak nem vagyunk egy fejlődési szinten, és én nem szerettem soha annyit utazni mint ő. Ami nem baj, csak amikor a családi rendezvényen nekem nincs csak ott a párom, és látom, hogy a családom többi tagja sokkal felelőségteljesebb párt választott akire lehet számítani, akkor mindig rosszul esik, hogy ő most a bulizós korszakát éli. És tudod néha úgy érzem, hogy jobb lenne olyan valaki párnak, aki úgy gondolkodik, mint én. De mivel neki ez fontos nem szólok bele, csak amikor látom, hogy a tesóimnak mennyivel könnyebb, akkor rájövök, hogy én is olyan párra vágyok. És ez az érzés az amit nem tudom hogyan kéne feldolgozni (ahogy a kérdésben kiírtam).

2017. júl. 4. 00:13
 24/27 anonim ***** válasza:
50%

Nyár van. Kettő, maximum három hónapról beszélünk. Ennyit fél lábon is kibírsz, utána visszatér minden a megszokott kerékvágásba.

Én speciel baromira irigylem a párodat, hogy megteheti, hogy pihenéssel tölti a nyarat. Ez az egészséges és normális, nem az, hogy végigtolod a mókuskereket, mer' kell a pénz.

Főleg, hogyha hozzátesszük, hogy ezerszer jobban kerestek, mint a korosztályotok 98%-a. Ha már ez megadatott, igenis ki kell használni.

Ha a párod pénzügyi kultúrája idegesít, akkor arról külön beszélj vele, hogy mikorra és hogyan tervezi a lakásvásárlást. Az érthetően fontos téma, főleg, ha nagyon szórja a pénzt. De a nyári pihenéssel a világon semmi probléma nincs.

2017. júl. 4. 07:54
 25/27 anonim ***** válasza:
Én örülnék ha ilyen párom lenne, aki örökmozgó, tetterős. Én is ilyen lennék ha megtehetném, bár azon vagyok és visszaülök megint tanulni 40 felé. Ha a gyerekem lennél is azt mondanám ne erőltesd a házat, gyereket még ennyi idősen, éljetek. Fontos a lakás, de nem lehet életcél önmagában, hogy egyetem és utána gyorsan lakás, gyerek. Mikor élvezitek az életet? Mikor érezhetitek, hogy szabadok vagytok ? Mikor szereztek élményeket önmagatok miatt ha nem most? Ezen csak úgy tudsz átlendülni, ha változtatsz a gondolkodás módodon, megérted, hogy a párkapcsolat nem börtön, kell kompromisszum, Te azt meg is kapod, azt meg ne várd, hogy valaki úgy ugráljon ahogy Te fütyülsz. Egy kapcsolatban mindkét fél szabad ember, nem lehet azon megsértődni ha egészséges szinten másokkal is van program, nem rághatod ezen a fülét és nem várhatod, hogy mindent együtt csináljatok, minden szabad percbe a szoknyádon üljön.
2017. júl. 4. 08:57
 26/27 anonim ***** válasza:
Megőrülök a rinyálásodtól. Félreértés ne essék, egyáltalán n értek egyet azzal, aki azt írta, hogy normális amit a párod csinál, de könyörgöm hagyd már azt a szerencsétlent. Nem veszed észre, hogy baromira nem vagytok egy hullámhosszon??? Had éljen már úgy ahogy akar. Én sem értek egyet, de épp ezért olyan párt kerestem akinek elég egy évben egy nyaralás és 2 hosszú hétvége, plusz néhány program. Emellett gyűjtünk a lakásra és egy-két év múlva szeretnénk gyereket. Neked nem világos hogy semmi közös nincs bennnetek? Ahelyett, hogy bacogatod, keress valakit akivel közös a célotok. Mindenkinek más a fontos. Ennyi. Egy pasit a biológia órája sem sürget annyira. Akar ő egyáltalán valaha gyereket? Mit vergődsz ebben a kapcsolatban? Soha de soha nem fog megváltozni. Mert ő ilyen és kész. Ami nem baj, csak hagyjátok egymást békén és ne mártírkodj.
2017. júl. 6. 16:17
 27/27 anonim ***** válasza:

Ő tényleg egy kamasz.

De majd változik a helyzet ősztől, a haverjai is elkezdhetnek dolgozni. Őnáluk mi a módi? Azt a példát látja a barátod is?

Kicsit legyél még türelemmel, gyűjtögess, aztán ha tényleg nem változik télig, dobbants, és kezdd a TE újéved.

2017. júl. 18. 13:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!