Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Pszichológiailag mi lehet annak a magyarázata, hogy a volt párom lelki terrorban tart?
A procedúra már közel 2 hónapja tart, ugyanis mindig meg-meg ígérgette hogy rendbehozzuk a dolgokat, de közben semmit sem tett az ügy érdekében. A szakítás oka: Több mint egy év együttjárás, és 2 hónap együttélés után felregisztrált egy fizetős társkeresőre (ami után nagy felismerése támadt, hogy ő bizony kapcsolatfüggő), ami véletlenül derült ki pár nap múlva. (Egy ismerősöm találta meg...) Én, mivel tiszta szívemből szerettem akkor is, azonnal megbocsátottam neki. Aztán ígérgetett fűt-fát, rendbehozzuk, persze. Nos, én ennek kiderülése előtt kb. 1 hónapig érezvén az érzelmi távolságtartást, mindent megtettem annak érdekében hogy észrevegye magát és rájöjjön hogy ezt nem szabad eldobni. Hát, hiábavaló volt, mert amikor hazautaztam a szüleimhez, ő szépen felrakta magát arra a bizonyos oldalra. Utána, amíg persze én nem tudtam erről, még mozizni, vacsizni vitt, mintha mi sem történt volna, én persze örültem neki mint majom a farkának. Aztán ez kiderült, én összeomlottam, de bíztam abban, hogy csak átmeneti hülyeség a dolog. Az összeköltözést ő pedzegette, miatta hagytam egy másik megyében a barátaimat, a családomat, és a munkahelyem helyett újat már itt kerestem. Azt mondta, elviselhetetlen vagyok a számára, mert nem kompatibilis a személyiségünk. :) - ezekkel a szavakkal -. Az ő minden eddigi kapcsolata hiba volt, de főleg ez, mert már az elejétől látta, hogy sok dolog nem tetszik neki rajtam, (magas vagyok, bár tőle így is 15 centivel alacsonyabb.., ill. makacs - értsd: nem megalkuvó, akit el lehet nyomni, hanem egy olyan lány, akinek van véleménye, de kompromisszumkész) de mégis elhitette magával hogy kellek neki, mert muszáj volt valakivel összejönnie, lévén ő kapcsolatfüggő... Nos, azóta sem sikerült elköltözni tőle, de neki sem az albérletből, mert nem találtam normálisat, egy fizetésből pedig még pest megyében is nehéz mindent fenntartani.
Én szeretem őt, el is mondom neki gyakran, és erőmön felül teljesítek, hátha meggondolja magát. Ő azonban folyamatosan azokat a dolgokat (és csak azokat) hangoztatja, amik nem tetszenek neki bennem. Dacos szarnak is nevezett pl... Pedig csak nem ugrottam az első szavára. :) Szóval nem értem mire fel ez a viselkedés, én nem bántom őt, nem értem ő engem miért. Ráadásul időnk sem volt összecsiszolódni, és ő képtelen ezt felfogni, mert szerinte ennyi idő elég volt, és sosem leszek neki elég jó. :( Kérdeztem tőle, miért mond rám ennyi negatív, és csak negatív dolgot, azt mondta, a döntése (a szakításunk) alátámasztása érdekében... Mintha egy olyan szemüveget húzott volna magára, ami ellenem hangolja, és még olyanokat is elhisz, amik nincsenek is...
Nagyon szenvedek így, keresem azt az albit, de nem találom. Viszont még mindig szeretem őt! :( Hónapokig hánytam, és mindennap többször is elkap a sírógörcs.
Hogyan tudnék túllépni ezen, tovább nem sérülve már?
Vélemények? 25/N, ő 27/F
El kell költözni, és megoldódik a probléma... persze, ha nem AKARSZ, az úgy nehéz - aki keres, talál, ne mondd, hogy x hónap alatt egy szobát nem találtál, mert hazugság.
Egyébként én már rég leléptem volna, exszel nem normális együtt élni, épp ezért.
De hogyan képes valaki érzelmi távolságtartásra is 1 hónappal már az összeköltözés után, ha annyira szeretett, és várta hogy jöjjek? 3 hétig még a számítógépet sem kapcsoltuk be, annyira el voltunk telve egymással. :( :) Aztán 1-2 hét, és jött a kőszilka mód részéről.
Tényleg, csak szeretném tudni hogy miért, tőle csak azt a "magyarázatot" kapom, hogy "nem vagyunk kompatibilisek".
Tudod van ám egy mondás.
"Ha egyszer becsapsz az a te szégyened, ha kétszer az az enyém". Most vetítsd ezt ki magadra és az adott férfira.
Az ő felelősségét itt hagyjuk, mert zseniálisan manipulál és azzal nem feltétlenül vagy előrébb, hogy az ő működését érted. Az már egy sokkal érdekesebb kérdés sztem, hogy benned milyen kötődési minták rögzülhettek gyermekkorodban, hogy képes vagy egy érzelmi bántalmazót szeretni. Mert, bár felismered, hogy bánt folyamatosan, te ahelyett, hogy kiléptél volna belőle, önként és dalolva benne maradtál, sőt: imádod továbbra is.
Kérdésem a következő. Mit ad neked ez a kapcsolat és ő, amit pl egy másik kapcsolatban (bántás nélkül) ne kapnál meg?
Annak mi a pszichológiai magyarázata, hogy ott maradsz vele?
"Én szeretem őt, el is mondom neki gyakran, és erőmön felül teljesítek, hátha meggondolja magát."
Nem, nincs hátha.
Nem is szeret.
Ne keress se kifogást, se albérlet, menj vissza a saját életedbe, a szüleid és a barátaid közé.
Elköltöztem tőle nagy nehezen, viszont nagyon hiányzik.
Utánajártam, és kiderült hogy nagy valószínűséggel nárcisztikus személyiségzavarban szenved. Emiatt épp a másik fél azt ő függőjévé válik... Nagyon destruktív ez a fajta kapcsolat, mégsem lehet tőle szabadulni.
Pedig ez innentől Rólad szól, és nem róla.
Belekerültél egy tipikus játszmahelyzetbe, amit a párod generált. Te pedig részt veszel a játszmában.
Az első lépést megtetted, hogy felismerted, és léptél, most az a kérdés, hogy miért hagyod, hogy továbbra is hatalma legen feletted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!