Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Pszichológiailag mi lehet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Pszichológiailag mi lehet annak a magyarázata, hogy a volt párom lelki terrorban tart?

Figyelt kérdés

A procedúra már közel 2 hónapja tart, ugyanis mindig meg-meg ígérgette hogy rendbehozzuk a dolgokat, de közben semmit sem tett az ügy érdekében. A szakítás oka: Több mint egy év együttjárás, és 2 hónap együttélés után felregisztrált egy fizetős társkeresőre (ami után nagy felismerése támadt, hogy ő bizony kapcsolatfüggő), ami véletlenül derült ki pár nap múlva. (Egy ismerősöm találta meg...) Én, mivel tiszta szívemből szerettem akkor is, azonnal megbocsátottam neki. Aztán ígérgetett fűt-fát, rendbehozzuk, persze. Nos, én ennek kiderülése előtt kb. 1 hónapig érezvén az érzelmi távolságtartást, mindent megtettem annak érdekében hogy észrevegye magát és rájöjjön hogy ezt nem szabad eldobni. Hát, hiábavaló volt, mert amikor hazautaztam a szüleimhez, ő szépen felrakta magát arra a bizonyos oldalra. Utána, amíg persze én nem tudtam erről, még mozizni, vacsizni vitt, mintha mi sem történt volna, én persze örültem neki mint majom a farkának. Aztán ez kiderült, én összeomlottam, de bíztam abban, hogy csak átmeneti hülyeség a dolog. Az összeköltözést ő pedzegette, miatta hagytam egy másik megyében a barátaimat, a családomat, és a munkahelyem helyett újat már itt kerestem. Azt mondta, elviselhetetlen vagyok a számára, mert nem kompatibilis a személyiségünk. :) - ezekkel a szavakkal -. Az ő minden eddigi kapcsolata hiba volt, de főleg ez, mert már az elejétől látta, hogy sok dolog nem tetszik neki rajtam, (magas vagyok, bár tőle így is 15 centivel alacsonyabb.., ill. makacs - értsd: nem megalkuvó, akit el lehet nyomni, hanem egy olyan lány, akinek van véleménye, de kompromisszumkész) de mégis elhitette magával hogy kellek neki, mert muszáj volt valakivel összejönnie, lévén ő kapcsolatfüggő... Nos, azóta sem sikerült elköltözni tőle, de neki sem az albérletből, mert nem találtam normálisat, egy fizetésből pedig még pest megyében is nehéz mindent fenntartani.

Én szeretem őt, el is mondom neki gyakran, és erőmön felül teljesítek, hátha meggondolja magát. Ő azonban folyamatosan azokat a dolgokat (és csak azokat) hangoztatja, amik nem tetszenek neki bennem. Dacos szarnak is nevezett pl... Pedig csak nem ugrottam az első szavára. :) Szóval nem értem mire fel ez a viselkedés, én nem bántom őt, nem értem ő engem miért. Ráadásul időnk sem volt összecsiszolódni, és ő képtelen ezt felfogni, mert szerinte ennyi idő elég volt, és sosem leszek neki elég jó. :( Kérdeztem tőle, miért mond rám ennyi negatív, és csak negatív dolgot, azt mondta, a döntése (a szakításunk) alátámasztása érdekében... Mintha egy olyan szemüveget húzott volna magára, ami ellenem hangolja, és még olyanokat is elhisz, amik nincsenek is...

Nagyon szenvedek így, keresem azt az albit, de nem találom. Viszont még mindig szeretem őt! :( Hónapokig hánytam, és mindennap többször is elkap a sírógörcs.

Hogyan tudnék túllépni ezen, tovább nem sérülve már?

Vélemények? 25/N, ő 27/F

2017. máj. 9. 18:04
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
80%

Ebben Te is partner vagy az a baj. Normális esetben azonnal el kellett volna távolítanod az életteredből és nem reagálni a provokációra, az első "hangosabb" dologra pedig feljelenteni.

Csúnyán hangzik, de azért tudja megtenni, mert tudja, hogy teheti. Hagyod.

2017. máj. 9. 18:10
 2/20 anonim ***** válasza:
Olvass utána: érzelmi bántalmazás
2017. máj. 9. 18:11
 3/20 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Mégis hogyan kellene "nem hagyni"? Nem tudom nem szeretni, és nem lételemem a bunkóság. :(
2017. máj. 9. 18:11
 4/20 anonim ***** válasza:

"Nem tudom nem szeretni".

Ameddig az a hozzáállás addig nem lesz változás. Nagy itt a baj!

2017. máj. 9. 18:12
 5/20 anonim ***** válasza:

Akarom mondani: "érzelmi zsarolás" és a "verbális bántalmazás" fogalmat is érdemes elolvasni.

1.s voltam

2017. máj. 9. 18:21
 6/20 anonim ***** válasza:

Nem, te a második voltál.

"1s" ez most komoly?

2017. máj. 9. 18:22
 7/20 anonim ***** válasza:
Kb. mert így uralkodhat feletted. Szép lassan leépíti az önbizalmadat, nem tisztel, nem vesz komolyan. Nem bántásból kérdezem, de mi az, ami ehhez az emberhez köt, mi a szerelmed alapja? Hiszen folyamatosan bánt, élvezi, ha "beléd rúghat". Egy normális párkapcsolatban ez nem így működik, a két fél tiszteli, és erősíti egymást. Fizikailag bántott amúgy valaha? Ez a mondatod sokatmondó: "Sosem leszek neki elég jó". Kérdező, szerintem örülj, hogy megszabadultál tőle, taapsztalatszerzésnek jó volt, tanulj belőle, de az már régen rossz, ha egy kapcsolatban egyik fél minden áron meg akar felelni a másiknak. Ennek, ami köztetek volt, köze sincs egy normális kapcsolathoz. Nagyon önbizalomhiányos vagy, én a helyedben lassan a saját lábamra állnék, és felismerném az értékeimet. És persze igyekeznék elfelejteni ezt az enyhén pszichopata beütésű férfit.
2017. máj. 9. 18:31
 8/20 anonim ***** válasza:

" 1 hónapig érezvén az érzelmi távolságtartást" -> Ez a szakítás oka, nem az, hogy társkeresőre regisztrált. Az már csak következmény.

"mindent megtettem annak érdekében hogy észrevegye magát" -> Azzal csak még távolabb tolod.

"miatta hagytam egy másik megyében a barátaimat, a családomat, és a munkahelyem helyett újat már itt kerestem" -> Nem bántani akarlak, de remélem belátod, hogy ez marha nagy ökörség volt részedről. Sose más miatt költözz. Azért tedd, mert te azt tennéd egyébként is, ha nem lenne párod.

"erőmön felül teljesítek" -> Egyre inkább, és még jobban el fogod őt tolni magadtól.

"hangoztatja, amik nem tetszenek neki bennem. Dacos szarnak is nevezett" -> Vörös zászló.

"bevallotta, hogy kapcsolatfüggő" -> Vörös zászló.

"A procedúra már közel 2 hónapja tart" -> Vörös zászló.

"mindig meg-meg ígérgette hogy rendbehozzuk a dolgokat, de közben semmit sem tett" -> Vörös zászló.

Tudod az van, te vagy a pilóta. A repülőgép műszerfalán már legalább 10 piros jelzés villog meg szól a sziréna. Te pedig simogatod az álladat: "áh ugyan minden rendben van a géppel, téved a kompjúter".

33F

2017. máj. 9. 18:43
 9/20 anonim ***** válasza:

Off: Vagy mint Penny a TBBT-ből leragasztja a "motorellenőrzés javasolt" feliratot...

2017. máj. 9. 18:46
 10/20 anonim ***** válasza:

" Hónapokig hánytam, és mindennap többször is elkap a sírógörcs. "

- az a baj, hogy ezt a sor az összes kamu posztjaidhoz oda biggyeszelted - így annyira könnyen felismerhető.

Javaslom: kerüld a túlzásokat!

2017. máj. 9. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!