Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Költözéssel járó teendők. Miért csak én foglalkozom velük?
Új lakásba fogunk költözni a párommal pár hét múlva. A költözés döntése közös volt. Talán még őt jobban is érdekelte, motiválta a dolog, elszánt (volt). (a lakás nagyobb és élhetőbbek a körülmények, a környezet. A mostani szörnyű.)
Én is örülök ennek a lehetőségnek, de én nem vagyok annyira felhőtlen amikor azoknak a dolgoknak az elvégzésére gondolok, amik ránk várnak a költözéssel és az idő szűkével kapcsolatban. Persze mindezt munka után kell szervezni. Párom hamarabb ér haza 2 órával mint én.
Még is tudatosan és időben foglalkozom mindennel.
Úgy érzem, hogy teljesen egyedül vagyok a dolgok időbeli kiválasztásával kapcsolatban. (meg kell rendelni mindent időben, van olyan bútor ami csak 6-8 hét alatt érkezik meg) Garantálom hogy a párom az utolsó utáni pillanatba kezdene el gondolkozni mindenen. Pedig a kőművesnek sem 1-2 nappal előtte kell szólni, hanem 2-3 héttel legalább. És rengeteg ilyen dolog van.
Párom magától semmilyen ötlettel nem áll elő, semminek utána nem néz magától, nem gondolkozik, ötletel és nem tervez. Ha mutatok neki valamit akkor megnézi, csak annyit mond rá hogy tetszik vagy nem tetszik, de ennyiben kimerül a "tervezgetés". Pedig már felhívtam a figyelmét, hogyha én 1 dologra rászánok 1-2-3 órát hogy utánajárok, kiválasztom, elmegyek, megnézem stb, akkor esetleg szeretnék vele 5 percet beszélni róla, nem pedig egy egyszavas választ kapni rá és kész..
Én közben mindig nézem az akciókat, már több akciós dolgot sikerült megvenni. Én már gondolkoztam a fal színén, az elektronikai eszközök beszerzésén, beszéltem pl gyártókkal is, mert 1-2 dolgot szerettem volna szakértőtől megkérdezni.
Továbbra is azt mondja, hogy alig várja, hogy hozzákezdjünk. De az meg nem jut eszébe, hogy elő is kell készíteni a dolgokat, hogy valóban hozzákezdhessük. És mivel szűkös lesz az idő, nem is árt előkészülni rá.
Mi a véleményetek?
Mintha magamat olvasnám. :) Még egy hasonló kérdésem is volt pár hónapja.
Nálunk is az volt, hogy rámszakadt minden, párom csak a vállát vonogatta a korábbi lelkesedés ellenére, neki jó így, miért nyaggatom folyamatosan. Aztán meg az, hogy miért akarok mindent ilyen rövid időbe belezsúfolni (mi is munka mellett költöztünk), ő pihenni is akar, túl nagy feneket kerítek neki, stb.
Nálam néhány hét után telt be a pohár, mikor már félig-meddig becuccoltunk, falhoz állítottam. Az bukott ki végül, hogy nem igazán érzi még át, hogy ez a "mi" otthonunk, és emiatt nehéz előkaparni a lelkesedést. Pl. a bútorvásárlás kapcsán elég sokáig vitatkoztunk, hogy de nem kell mindent egyszerre, meg majd lesz valami, de végül mikor elcibáltam kiválasztani (nyilván vita után), hogy mit akarunk, vagy pl. mikor háztartási felszerelésekért mentünk az ikeába (ott is összevesztünk előtte, hogy ne akarjak mindent egyszerre), szóval, mikor már benne voltunk a dolgokban, akkor neki is visszatért a lelkesedése. Csak valahogy ez az előkészülés, meg tervezni kéne, meg beosztani az időt, ez nem igazán ment.
Egyébként általánosságban is szokták mondani, hogy a pasik utálják ezt a tervezős részt (ami ránk nem volt igaz, mert pl mikor korábban elépakoltam az alaprajzot, hogy hogyan rendezzük be, ő napokig eljátszott vele, hogy mi lesz a tökéletes :D), meg amit te is írsz, elszántabb volt, mint én, szóval szerintem ránk ez nem igaz, de mikor végül rázúdítottam mindent és átrágtuk, akkor nálunk ez jött ki, hogy nem érezte a magáénak, a miénknek a dolgot - akkor még.
Szóval igen, ezek a konkrét előkészületek nálunk is teljesen rám maradtak, de mikor már ott voltunk, hogy akkor vegyünk meg konkrétan a falfestéket, és akkor otthon neki kell állni pl., vagy éppen bútort összeszerelni, akkor azokba már lelkesen beleugrott.
Két dolog van, amit megtehetsz:
1. megkéred, hogy legyen szervezettebb, mert nagyon sok munka van, amit intézni kell, s írd le neki egy lapra, majd tedd fel a falra és osszátok be, hogy pl. minden 2. feladatot ő intéz,
2. kérdezd meg tőle, hogy mi az őszinte véleménye a költözésről, miért szeretne ő is összeköltözni veled, nem csak te vele, mondjon erre min. 3 konkrét és erős érvet.
Amúgy te vagy a férfi és ő a nő vagy fordítva?
Én vagyok a nő.
És már most is együtt lakunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!