Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Lanyok, nektek hogy esne ez?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lanyok, nektek hogy esne ez?

Figyelt kérdés

Parom es en szeretnenk osszekoltozni, van egy lakas ami a szuloke es utesen all.

Az anyukajak tolem berlteti dijat szedne (30e ft).

Elosszor amikor felhoztuk az osszekoltozes temat szo sem volt ilyenrol, most mikor komolyra valt a dolog az anyja kozolte hogy nekem kell berleti dijat fizetnem.

Nem szorulnak ra, mert gazdag a csalad.

De a sajat gyermekeiktol is sajnaljak a penzt. Sot meg oket is lehuzzak.

2017. márc. 27. 16:27
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
95%

Itt az a gond hogy csak tőled és az anyjának szedi be... Nem áll ki úgy hogy akkor felezzétek ezt.

Én nem mennék bele, ha ennyire pénzre hajtanak akkor lesz ott ellenőrzés, beleszólás és egyebek. Mivel családi ház ott sok költség és egyéb!

Mi is éltünk anyósék házában, mondták hogy azt csinálunk amit akarunk, hát minden hétvégén jöttek "az ő házuk azt csinálnak amit akarnak" címszó alatt és volt hogy p-szo-v ott voltak, kényük kedvük szerint pakoltak, ami eszükbe jutott csinálták. Fogyasztottak rendesen áramot, vizet, a számla meg ránk maradt. Ha volt valami azt mi fizettük mert mi lakunk ott.. Rokonságnál nehéz elszámolni hogyha valami történik pont ezért.

Gatyánk is ráment kb. és amikor elköltöztünk a szemünkre hányták hogy u.olyan állapotban adtuk vissza, ők azt hitték felújítjuk és jobb állapotban kapják vissza!!

Most 30ezret fizetünk egy kis lakásért, mindent a bérbeadó áll, bármi van megoldja, de kettőnknek elég is, 3 szobás majd ha gyerekünk lesz, akkor bőven elég lesz!

2017. márc. 27. 16:48
 12/22 anonim ***** válasza:
93%

Hát én inkább mennék drágább albérletbe, de ez nem sok jót ígér...

Volt egy fiatalkori kapcsolatom. A barátomnak az anyjával és a testvéreivel közösen volt egy üresen álló lakása, de az egész család úgy kezelte, hogy az CSAK az anyjáé. (Annak ellenére, hogy az anyuka a pasijával lakott együtt, a lakásba nagyjából csak virágokat locsolni ment át.) Barátom megbeszélte vele, hogy átmenetileg odaköltöznénk, kipróbálni, hogyan megy együtt... fizettük a rezsit, meg minden. Barátom anyja kb. hetente jött át, folyamatosan ellenőrzött, mindenbe beleszólt, hogy most már le kéne olvasztani a hűtőt, de úgy csináljam, ahogy ő szokta.

Aztán pár hónap után egyszer csak bejelentette, hogy most már költözzünk el, mert ő szeretné használni a lakást (persze ez nem volt igaz, utána se költözött oda). Egyik napról a másikra ki lettünk rakva, pedig tényleg vigyáztunk a lakásra, fizettünk mindent. Jobb híján a szüleimhez költöztünk, ők nem kértek tőlünk semmit, csak a rezsibe kellett beszállni.

Szóval soha többé nem akartam ilyen kiszolgáltatott, megaláztatott helyzetbe kerülni!

2017. márc. 27. 17:44
 13/22 anonim ***** válasza:

Rokonokkal (főleg ha pénzéhesek...) sose lehet zöldágra vergődni! Kifizetik ha pl történik valami? Mert bérlő viszonyba lennétek lényegében... Szerződést meg rokonnal ugye milyen már.. nem szoktak belemenni.

Mi laktunk szülői kihasználatlan lakásba, egyszercsak szóltak hogy jönnek, mert ilyen kedvük volt és két hetünk volt lakást találni és a végszámlákat mindet mi fizettük (5hónapot voltunk ott, az egész éves álltalányból adódó elszámolást kifizetették velünk!) soha többé!!!

2017. márc. 27. 18:38
 14/22 anonim ***** válasza:
Mivel már a családhoz tartozol teljes mértékben inkorrekt. Hagynám az egész bagázst a fenébe, nem érnek annyit. Én rokontól, rokon párjától egy fillért se fogadnék el.
2017. márc. 27. 20:22
 15/22 anonim ***** válasza:

1.Hát egyrészt ha a családhoz tartoznál, akkor eszembe se jutna bérleti díj mg ilyen fa*szságokat kérni. (A rezsibe nyilván beleadnék, tehát 20-30-at adnék bele eleve, és mindenki boldog.)

- Ráadásul most csak tőled kér a drága mama bérleti díjat? A fiától nem? Tehát nem ketten fizetitek, csak te fizetnéd? Cuki. (Ha így van, ez tényleg röhej, már bocs) :D

2. Ezen felül magad is írod, hogy a drága anyós mindenbe szeret beleszólni. Most komolya oda akarsz HOZZÁJUK költözni? Belegondoltál már, milyen anyósékkal egy házfedél alatt élni nap mint nap? Eleve nehéz felnőtt emberként, de ez semmi jóra nem fog vezetni.

HA nekem fizetnéenk se mennék anyósékkal egy házba, pedig az enyém szerencsére tényleg cuki, de az emberi természet iylen, hogy bizoyn együttélésnél biztos megromlana, hogy mit hoygan, mikor és miért csinálsz( takarítás, főzés, bevásárlás, szórkaozás etc etc).

Szerintem borítékolhatod, hogy szar lesz és megromlik kapcsolatod, én biztos nem mennék oda semmi pénzért, akkor inkább csapjatok hozzá valamennyit, és akkor valóban független és önállóan fogtok élni ( nem hogy még fizess is a szenvedésért hahaha). De te tudod.

2017. márc. 27. 20:56
 16/22 anonim ***** válasza:

férfi vagyok, bocs hogy beleszólok. Én nem mennék bele, inkább laknék más fiatalokkal társbérletben akár 30+30 eft-ért a barátommal, mint hogy önmagamat szivassam.

Egyébként már láttam olyat, hogy született egy gyerek a közösen használt szülői házba, fiatalok szakítottak, és a gyereknek kellett mennie, a nő meg használta huszonéven át, aztán nagy nehezen "kivásárolták". Lehet, hogy ilyesmitől félnek, de ezt meg lehetne beszélni korrekten is, vannak rá más megoldások is, mint a bérlői jogviszony.

2017. márc. 27. 21:12
 17/22 anonim ***** válasza:

# 16: ilyet én is láttam, de ott kifejezetten a szülők kötötték ki, hogy márpedig a menyük marad az unokákkal az "ő házukban", a fiuk hagyta el a családot, ő mehet, ahova akar. (Haszonélvezeti joguk van a házon, szabadon rendelkezhetnek vele.)

De a kérdező esetében ilyesmi nem igazán merülhet fel, vagy ha mégis, akkor nem azon a 30 ezer forinton múlna...

2017. márc. 27. 21:24
 18/22 anonim ***** válasza:

Én 6 évig fizettem bérleti díjat a párom anyukájanak (bérleti díj +rezsi egy fix összegben). Nem tudom ezzel mi a gond...

Mondhatni még mindig fizetek, bár már közös kasszán vagyunk így a kettőnk pénzéből megy ugyanaz az összeg, ami a kettőnk rezsije.

Még mindig sokkal olcsóbb volt, mint sok albérlet.

Házasok vagytok? Nem... akkor jogos.

Én nem voltam kiakadva, eszembe se jutott h ki legyek..

2017. márc. 27. 22:10
 19/22 anonim ***** válasza:

Ez valahol érthető. Egziszteciájából, korából és a helyzetből adódóan nem kezel egyenrangú partnerként, elvárja a tiszteletet. Ennek legjobb módja, ha nem áll le haverkodni, hanem megtartja a tisztes távolságot, amivel kivívja a tekintélyét a leendő veje/menye előtt.

Különben attól, mert valaki anyagilag megengedheti, hogy eltartsa a felnőtt gyerekeit, még nem jelenti, hogy ez kötelessége is. Ha én lennék a helyében biztosan úgy gondolkodnék, hogy a gyerekem tegyen le valamit az asztalra előbb, és majd később talán megkapja a lakást. Nyilván szeretné elkerülni, hogy elkényeztetett gyerekei legyenek, mert jól tudjuk azok általában életképtelenek és a saját ügyeiket sem képesek elintézni. Felnőtt életet akartok élni azzal, hogy külön költöztök, és tulajdonképpen ehhez várja el a megfelelő felnőtt hozzáállást. Hogy képesek legyetek megállni a saját lábatokon, be tudjátok osztani a pénzt, szembesüljetek azzal, hogy mennyi a rezsi stb. Hidd el, nagyon jól csinálja. Rendkívül jó példát mutat nektek, és valóban NEVELI a gyerekeit lelkiismeretesen. Úgy tűnhet persze, hogy fogához veri a garast, nem szereti eléggé a gyerekeit és smutzig de egyáltalán nem erről van szó. Az már nyilván más kérdés, hogy milyen stílusban adja ezt elő. Minden esetre én objektíven ezt így látom.

24/L

2017. márc. 28. 00:17
 20/22 anonim ***** válasza:

Bocsi, de te a családnak tulajdonképpen idegen vagy. Egy idegent nyilván nem költöztetnek be merő szívességből.

Le is írtad egyébként az indokot: a volt menyével feljárt, és nem akar még egyszer így járni.

Persze, lehetne kedves meg cuki, hogy ezzel támogat titeket, de nem kötelező. Mondhatná azt is, hogy kiadja a lakást albérletben idegeneknek, mert többre megy vele, mintha őrzi a gyerekeknek.

Ha a párod korrekt lenne, akkor simán meg lehetne beszélni, hogy felezitek az összeget, pontosabban együtt fizetitek, ha már együtt akartok költözni.

Mellesleg egy háromszobás lakásért ez nagyon baráti ár, mi 28 nm-en ennél többért nyomorgunk. :)

Nekem nem anyu hozzáállása esne szarul, hanem hogy ezek szerint a párod kicsit sem áll ki érted és melletted, különben ezt meg lehetett volna beszélni, hogy nem ellened szól, és majd megoldjátok. Ez szerintem gázabb így összeköltözés előtt.

2017. márc. 29. 08:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!