Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Haverok kontra a párunk?
Sok forumban azt olvasom - foleg tanacskent - hogy a haverok/baratok elobb voltak mint te kedves kerdezo, egyertelmu, hogy ok fontosabbak stb...
En ezt a hozzaallast nem ertem.
Kerlek magyarazzatok mar el nekem miert gondolkodnak igy emberek? De komolyan: ezzel a hozzaallassal szerintem vagy rengeteg egyedulallo szulo, egyedulallo no/ferfi lenne vagy kihalna az emberiseg. Egyertelmu, hogy az egyensulyt meg kell talalni a csalad-haverok/baratok kozott.
De ez mekkora marhasag mar, hogy a barat/baratno jon es megy de a baratok mindig ott lesznek. En mindig ugy gondoltam, hogy ugy valasztunk part, hogy az orokre szol. Persze ez nem mindig jon ossze de gondolom nem mindenki ugy megy bele egy kapcsolatba, hogy "nem tudom meddig leszunk egyutt" meg "ugyse tart orokke".
Es megis kivel alapitasz csaladot? Talan a haverokkal hoztok ossze egy gyereket? Vagy a nok spermabankba mennek vagy mi?? A haverokkal/baratnokkel hazasodtok? Egyszeruen nem ertem ezt a hozzaallast. Foleg, hogy honnan veszi mindenki hogy a "haverok elobb voltak"? En pl meg regebben azert mentem szet a (ex)baratommal 2,5 ev utan mert a kapcsolatunk kozben megismert haverok fontosabbak lettek neki.
Tenyleg ez helyes tanacs lenne, hogy a haverok elobb voltak mint te szoval ne hisztizz? :(
26N
#10 Ha a testvéremként szeretem a barátomat, és viszont, akkor az a barát nem fog eltűnni mint szürke szamár csak azért, mert időközben változott az életmódunk. Egy ilyen barát megérti azt, hogy párja van az embernek, és a pár előbbre való - nem hisztizik ovis módjára azért, amiért már nem heti háromszor van kanbuli, mint addig.
Sőt, egy ilyen barát nem fúrja a barátja nőjét, hanem örül a másik boldogságának.
Egy ilyen barátság nem kopik el akkor sem, ha ritkul a kapcsolattartás a változások miatt.
Azok, akikről a kérdező írt, semmiképp sem sorolhatók az általad jelzett testvériség-barátság kategóriába.
És csak hogy tudd: a nőknek is lehetnek őszinte barátságaik és felszínes "barinők"/haverok, ugyanúgy, mint a pasiknál.
Az ilyen "válaszolóknak" kudarc a szerelmi élete és épp nőgyűlölő korszakban vannak. Sajnos a trollkodással élik ki a frusztrációjukat, ami rettenetesen káros, ha valaki komolyan veszi őket.
Nem lenne szabad ennek ennyire burjánzania. Interneten keresztül halálba is lehet kergetni egy gyengébb idegzetű embert (ezzel csak azt mondom, hogy a szavaknak komoly ereje van, mégha csak fórumozol is).
De ezekről az emberekről csak ennyit lehet mondani, nincs más vagy összetettebb oka. A rossz vagy nem létező szerelmi életük frusztrációját vezetik le.
Egyrészt, ez vigasztalás egymás felé. Másrészt, ha már akkora probléma van, akkor tényleg a haverok lesznek a fontosabbak.
Én azt mondom, hogy egy pár barát is legyen. Nekem ebből még sosem volt problémám. A barátaim megértették, hogyha a barátnőmmel akartam lenni. A barátnőim megértették, ha a barátaimmal akartam lenni. Ahol ebből probléma van, ott sokszor az egész kapcsolattal probléma van. Pl. más mennyiségű időt töltenének együtt a felek, a srác túl sok időt tölt a haverokkal és elhanyagolja a barátnőjét vagy a barátnő nőne a srác fejére és túl hisztis.
Mégis azt kell hogy mondjam, hogy a barátaimban jobban megtudok bízni, mint egy barátnőmben. És a barátnők eddig tényleg jöttek-mentek, de a barátaim maradtak.
Nem erted. Meg kell talalni az egyensulyt. Egyiket se hanyagold a masik miatt.. ha a haverok mindennel fontosabbak - rendben - de akkor ne legyen baratnod.
Ja es boldog hazas eletet kivanok a haveroddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!