Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Házasság előtti együttélés...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házasság előtti együttélés pro-kontra?

Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok a gondolataitokra, érveitekre! :)

#szex #házasság #érvelés #együttélés #házasság előtti együttélés
2016. dec. 10. 20:35
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Csak kontra: úgy ismered meg igazán a másikat, ha együtt élsz vele. Egy ideig szép és jó, majd jönnek a nézeteltérések (miért foglalod be a fürdőt, miért nem vállalsz több házimunkát, ez a te dolgod lett volna stb). Ezek után derül ki mennyire is tartós a kapcsolat, mennyire tud egy pár közös életet élni, hogyan oldják meg a problémákat. Ha marják egymást minden apróságon és nem tudnak alkalmazkodni egymáshoz nincs jövője a dolognak. Akkor derüljön ez ki időben, ne a házasság után.
2016. dec. 10. 20:49
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Sorry, *csak pro akart lenni, nekem nincs ellenérvem :)
2016. dec. 10. 20:49
 3/9 anonim ***** válasza:
94%

Pro: Megtudod képesek vagytok-e az együttélésre, mielőtt összekötöd vele az életed. Nem mikor már kimondtátok, hogy ásó, kapa derül ki, hogy nem bírjátok ki, ha huzamosabb időt egy légtérben kell tartózkodni és ninc shová menekülni, ha a másiknak rossz napja van..stb. Ezen felül a másik mellett ébredhetsz minden reggel, gyakoroljátok egy kicsit a közös életet, mielőtt azt hivatalossá is tennétek mindenki előtt.

Kontra: Őszintén nem tudom mi hátránya származna bárkinek abból, hogy egy fedél alá költözik a szerelmével, akivel együtt tervezi a jövőjét.

2016. dec. 10. 20:54
 4/9 Költőnő? ***** válasza:
82%

Pro? Minden előadás előtt vannak próbák és főpróba. Ez a záloga a sikeres előadásnak.

Kontra nincs.

2016. dec. 10. 20:59
 5/9 A kérdező kommentje:
köszönöm az eddigi válaszokat, mindenkinek ment a zöld!!
2016. dec. 10. 21:31
 6/9 anonim ***** válasza:
15%

Manapság alig nősülnek, gyakoribb az összecuccolás, felesleges különválást nehezítő procedúránál.

Egyébként szerintem baromság a házasság. Változnak az idők, már nem kell egymáshoz "láncolni" magunkat. Senkit nem bélyegeznek meg, ha nem jött össze nekik. Szóval csak pro-ja van, a kontra esetleg annyi, hogy szakításkor nem lehet a másiktól elperelni mindenét, és sajnos nem nézheted az utálatos fejét még egy évig, amíg a válás tart... :D

30/F

2016. dec. 10. 22:50
 7/9 anonim ***** válasza:
22%

Minden kapcsolatban vannak/lesznek hullámvölgyek. Ezeken túl kell lendülni, és kitartani egymás mellett akkor is, ha éppen a pokolba kívánod a másikat. Az igazi szerelem nem az, amikor mindenben egyetértetek, vagy egy hangos szó sem hangzik el köztetek, hanem az, amikor az érdekérvényesítés bármely eszköze után is tudsz a másikra szerelemmel nézni. Amikor a pattanásig feszült idegek is megnyugvásra lelnek egy érintéstől.

Ha csak próbaképpen vagytok együtt, sokkal sebezhetőbb a kapcsolat, és sokkal sebezhetőbbek vagytok ti is. Könnyebb lelépni egy vérig sértett önérzet miatt.

2016. dec. 10. 23:25
 8/9 anonim ***** válasza:
0%

Ha nem követi esküvő, akkor rendben van.

Normális férfi ma már nem nősül meg.

2016. dec. 11. 00:00
 9/9 A kérdező kommentje:

Miquel-lel tudok egyet érteni valamelyest. :) Eddig csak kontra érveim voltak, de gondoltam, h az emberek 90%-a nem úgy gondolkodik ahogy én. :)

Köszi mindenkinek a válaszokat!

2016. dec. 11. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!