Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Nem kellene a páromnak is...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem kellene a páromnak is részt vennie a házfelújitásban?

Figyelt kérdés
Második éve élünk együtt a barátommal a szüleimnél. Apum eltervezte, hogy nyáron szeretné felújitani a házat. Mindent maga csinálna mert kőmüves, nem lenne szükség munkásokra. Kb. 800ezerbe kerülne az anyag, amibe szeretném ha a párommal besegítenénk, elvégre mi is itt lakunk. Mondtam neki, hogy jólenne akár csak ha havi 20ezerrel adna többet a közösbe, hogy ne csak a szüleimet terhelje az összes költség. Erre kicsit felháborodott, hogy neki semmi köze az egészhez, és nemfog olyasmire költeni ami nem a sajátja. Havonta 90ezret szokott adni, és kb 150et keres. Azt a havi plusz 20ezret kitudná bírni egy évig szerintem. Kicsit rosszul esett ez a hozzáállása, ráadásul azt is leszögezte hogy inaskodni, segiteni sem fog az épitkezésben mert neki épp elég fárasztó a munkája és nincs ideje/energiája még otthon is építkezni. Apumnak is van munkahelye, és szabadidejében délután csinálná.

2017. márc. 1. 00:51
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
100%
Kizárt. Ki sem kérik a véleményem (miért is kérnék, hiszen a szüleid lakása), egyébként sem keveset fizet, pénzt biztos nem adnék bele. Ha éppen úgy van szabadidőm, akkor kisebb munkákba besegítenék, mert pont ráérek, de más lakásának felújításába nem szállok be pénzzel. Teljesen megértem a srácot.
2017. márc. 1. 08:34
 22/48 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is igaza van a barátodnak. A ház nem lesz az övé soha, így is sokat fizet, saját lakásra gyűjt, teljesen megértem.

Ui.: A "formályában" pontos j.

2017. márc. 1. 08:40
 23/48 anonim ***** válasza:
6%

Nagyon hosszútávra ne tervezz vele, ő sem tervez veled.

A nem költök olyanra, ami nem az enyém... ez jogos, valami albérleti viszonyban, egy családban azért eléggé rideg.

2017. márc. 1. 08:53
 24/48 anonim ***** válasza:
94%

A ház a te örökséged, nem a párodé. Én a helyedben nem kérnék pénzt tőle, és érthető, hogy nem akar beleadni.

A besegítés már más tészta, én az ő helyében segítenék.

Azt, hogy ő mire költi a maradék pénzét, ő ítéli meg, ne dumálj bele, és ne ítéld el hülyeségként, még ha neked annak is tűnik. Neki, vagy bárki másnak pont olyan "hülyeség" az, amire te költesz.

2017. márc. 1. 09:06
 25/48 anonim ***** válasza:
90%

90 000 rohadt sok, abból majdhogynem el tudna éldegélni egyedül is, vagy ha ketten laknátok, akkor max. 50-ből fejenként.

Tudod, ki adna annyit, akkor inkább szorgalmaznám, hogy költözzünk külön egy kis lakásba, mert még úgyis ocsóbban jönne ki.

Az pedig természetes, hogy nem ad bele ezek mellé (az már majdnem egy komplett fizetés, amit a szüleidnek tenne le), neki semmi köze nem lesz a házhoz, ha elkészül.

Bár adna a halál majdnem 100 rugót a max. 50 ezres havi költség helyett.

2017. márc. 1. 09:22
 26/48 anonim ***** válasza:
94%
Nem értelek titeket, de a srácot se. Tudod mikor fizetnék havi 90-et a párom szüleinek? Soha. El is mondom miért. Általában ha egy pár úgy határoz, hogy összeköltöznek és egy ideig vmelyikük szüleinél fognak lakni, akkor azért döntenek úgy, mert spórolni szeretnének, és olcsóbban jön ki a lakbér. Na mármost, nálatok rohadtul nem ez a helyzet, mert a párod jóval többet fizet, mintha albérletben laknátok. Nem normális. Ennek így semmi értelme. Miért nem költöztök albérletbe? Párodnak tuti olcsóbb lenne, mint most, eléggé lehúzzátok.
2017. márc. 1. 10:21
 27/48 anonim ***** válasza:
92%
En 90-et sem adnek, orulj neki, hogy legalabb ennyire balfek, hogy ez ellen nem szol. Mire ad ennyit? A rezsibe oke, hogy beszall, de nevetseges, hogy kb berleti dijat fizet a szuleidnek azert, mert ott laktok egyutt. Nekem az apam vett egy lakast, ott elunk a parommal, de nem kerek tole se en se apam berleti dijat :DD A rezsit felezzuk. Illetve o beszallt a koltsegekbe, sok butor meg kisebb kiegeszito hianyzik meg, de ez a resze meg normalis szerintem. Ha szakitanank es elkoltozne, elszamolnank, hogy valamennyit visszakapjon.
2017. márc. 1. 10:24
 28/48 anonim ***** válasza:
86%

Ha jól értem, ez egy négyfős háztartás...

Havi 360 ezer forint lenne a rezsi, kaja, tisztítószer, stb? Elég nagy lábon éltek akkor! Persze ha ennyi, akkor jogos, hogy fizesse a rá eső részt, de azért elég meredek, hogy a rá eső rész havi 90 ezer!

Mi ketten tartunk fenn háztartást, és összesen 100-120 ezerből jönnek ki a fentiek, ennyit teszünk a közösbe. Egy négyfős háztartásban fajlagosan alacsonyabbnak kellene lennie az egy főre eső résznek, tehát havi 50 ezerbe szerintem bőven bele kellene férnie! Szóval szerintem is nagyon sokat fizet!

Olyan pedig nincs, hogy ő örökölne a te szüleid után! Az örökség még házasságban is különvagyonnak számít, neki jogilag semmi köze a szülei házához. Úgy lenne értelme, ha fizet és ezzel arányos tulajdonrészt szerez a házból (tehát a szüleid a nevére íratják a rá eső részt!).

Nőként írom, úgy, hogy a párommal az én házamban lakunk: teljesen igaza van a párodnak. Én a helyében még ennyit sem fizetnék, a te helyedben pedig nem kérnék ennyit a közös kiadásokra, hanem tényleg csak a rá eső részt. Vagy akkor nyugodtan lehet úgy venni, hogy már réges-régen kifizette a felújítás költségének "rá eső" részét.

2017. márc. 1. 10:51
 29/48 anonim ***** válasza:
81%
Tudod, a családomban volt ilyen eset, amikor az egyik fél a másik ingatlanára költött, illetve munkával (sőt, a családtagok munkájával is) beszállt. Amikor szakítottak, értelemszerűen ragaszkodott hozzá, hogy fizessék ki. Ha jól emlékszem, 2 millió forintot kapott, ennyivel nőtt az anyagi hozzájárulása és a munkája révén az ingatlan értéke.
2017. márc. 1. 10:54
 30/48 Szergej55 ***** válasza:
100%
Ez így is kész rablás, ehhez is elég baleknak kell már lenni.
2017. márc. 1. 11:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!