Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem kellene a páromnak is részt vennie a házfelújitásban?
Szerintem is igaza van a barátodnak. A ház nem lesz az övé soha, így is sokat fizet, saját lakásra gyűjt, teljesen megértem.
Ui.: A "formályában" pontos j.
Nagyon hosszútávra ne tervezz vele, ő sem tervez veled.
A nem költök olyanra, ami nem az enyém... ez jogos, valami albérleti viszonyban, egy családban azért eléggé rideg.
A ház a te örökséged, nem a párodé. Én a helyedben nem kérnék pénzt tőle, és érthető, hogy nem akar beleadni.
A besegítés már más tészta, én az ő helyében segítenék.
Azt, hogy ő mire költi a maradék pénzét, ő ítéli meg, ne dumálj bele, és ne ítéld el hülyeségként, még ha neked annak is tűnik. Neki, vagy bárki másnak pont olyan "hülyeség" az, amire te költesz.
90 000 rohadt sok, abból majdhogynem el tudna éldegélni egyedül is, vagy ha ketten laknátok, akkor max. 50-ből fejenként.
Tudod, ki adna annyit, akkor inkább szorgalmaznám, hogy költözzünk külön egy kis lakásba, mert még úgyis ocsóbban jönne ki.
Az pedig természetes, hogy nem ad bele ezek mellé (az már majdnem egy komplett fizetés, amit a szüleidnek tenne le), neki semmi köze nem lesz a házhoz, ha elkészül.
Bár adna a halál majdnem 100 rugót a max. 50 ezres havi költség helyett.
Ha jól értem, ez egy négyfős háztartás...
Havi 360 ezer forint lenne a rezsi, kaja, tisztítószer, stb? Elég nagy lábon éltek akkor! Persze ha ennyi, akkor jogos, hogy fizesse a rá eső részt, de azért elég meredek, hogy a rá eső rész havi 90 ezer!
Mi ketten tartunk fenn háztartást, és összesen 100-120 ezerből jönnek ki a fentiek, ennyit teszünk a közösbe. Egy négyfős háztartásban fajlagosan alacsonyabbnak kellene lennie az egy főre eső résznek, tehát havi 50 ezerbe szerintem bőven bele kellene férnie! Szóval szerintem is nagyon sokat fizet!
Olyan pedig nincs, hogy ő örökölne a te szüleid után! Az örökség még házasságban is különvagyonnak számít, neki jogilag semmi köze a szülei házához. Úgy lenne értelme, ha fizet és ezzel arányos tulajdonrészt szerez a házból (tehát a szüleid a nevére íratják a rá eső részt!).
Nőként írom, úgy, hogy a párommal az én házamban lakunk: teljesen igaza van a párodnak. Én a helyében még ennyit sem fizetnék, a te helyedben pedig nem kérnék ennyit a közös kiadásokra, hanem tényleg csak a rá eső részt. Vagy akkor nyugodtan lehet úgy venni, hogy már réges-régen kifizette a felújítás költségének "rá eső" részét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!