Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem kellene a páromnak is részt vennie a házfelújitásban?
Figyelt kérdés
Második éve élünk együtt a barátommal a szüleimnél. Apum eltervezte, hogy nyáron szeretné felújitani a házat. Mindent maga csinálna mert kőmüves, nem lenne szükség munkásokra. Kb. 800ezerbe kerülne az anyag, amibe szeretném ha a párommal besegítenénk, elvégre mi is itt lakunk. Mondtam neki, hogy jólenne akár csak ha havi 20ezerrel adna többet a közösbe, hogy ne csak a szüleimet terhelje az összes költség. Erre kicsit felháborodott, hogy neki semmi köze az egészhez, és nemfog olyasmire költeni ami nem a sajátja. Havonta 90ezret szokott adni, és kb 150et keres. Azt a havi plusz 20ezret kitudná bírni egy évig szerintem. Kicsit rosszul esett ez a hozzáállása, ráadásul azt is leszögezte hogy inaskodni, segiteni sem fog az épitkezésben mert neki épp elég fárasztó a munkája és nincs ideje/energiája még otthon is építkezni. Apumnak is van munkahelye, és szabadidejében délután csinálná.2017. márc. 1. 00:51
1/48 anonim válasza:
Szerintem teljesen jogos a barátod hozzáállása.. Az egy dolog hogy ott lakik, de nem lesz az övé.. egy albérletbe se adnál bele plusz 20-at gondolom mert a tulaj felszeretné újítani... A havi 90 ezer meg nem kevés, apudéknak bőven van rajta bevételük, egy albérlet is kb annyiba fáj és a tulajnak bőven van rajta haszna, szóval egy kicsit lehúzás is. Ha nálunk lakna a párom, akkor 60-nál többet nem engednén hogy adjon, mert abba bőven benne van a rezsi és a kaja része... nem hogy még 90+20.... ennyi erővel vidéken lazán kivehetne magának egy kicsi albérletet... Max abban lehet igazad, hogy besegíthetne magában a felújításban ha ott lakik, de pénzzel szerintem biztos nem.. főle ha ő eyetleg spórólni szeretne hogy tudjatok venni egyszer egy közös lakást vagy ilyesmit...
2/48 anonim válasza:
Szerintem még ez a 90 ezer is sok. Ha külön költöznétek egy szobás albérletbe és felesben fizetnétek, akkor is kb ennyire jönne ki neki. Ha a 90 ezerben benne van a kaja, tisztálkodási szerek és az alapdolgok, a maradék 60 ezret pedig arra költi amire akarja, úgy még talán oké. De ha havi 40 ezer Ft-ja marad, az baromi kevés és szerintem bunkóság tőle elvárni, hogy 1 évig így éljen. Gondolom nem marad abban a házban élete végéig, ezért teljesen megértem ha nem akar kiperkálni rá 240 ezret (havi 20 ezer 1 évig). Albérletben is mindig a főbérlő dolga a felújítás. Ha pedig tényleg olyan a munkája ami teljesen lefárasztja, akkor nem várhatjátok el tőle, hogy még otthon is dolgozzon a házon, csak mert apukádnak felújítani van kedve.
3/48 A kérdező kommentje:
nem várja el apum, csak az én javaslatom volt, hogy segitsünk. A 90ezerbe természetesen minden benne van, abból eszik-iszik, tisztálkodik stb. Szerintem egy albérletbem nem tudnánk úgy kijönni belőle. 60ezer marad tisztán a páromnál amit arra költ amire akar (sokszor hülyeségre, cigi, benzin stb) és gondoltam legalább jó célt is szolgálhatna. a ház pedig a kettőnké lesz majd örökség formályában
2017. márc. 1. 01:33
5/48 anonim válasza:
ha már ott lakik illene beszállnia, viszont a havi 150ből a 90 az rengeteg, kész rablás
6/48 anonim válasza:
és te amúgy mivel szállsz be????
ahogy látom ő fizessen 20-szal többet, te meg ülsz a tutuiban
7/48 anonim válasza:
Az korántsem biztos, hogy a ház kettőtöké lesz. Addig még simán előfordulhat egy szakítás is.
8/48 anonim válasza:
90 ezer nagyon nagyon sok, 60-ból meglenne mindene...... "sokszor hülyeségre, cigi, benzin stb" már nem azért, de a bebzin mióta hülyesèg? És amúgy is miért akarod befolyásolni, hogy más a SAJÁT megkeresett pénzèt mire költse?? Ha leadja amit kèrtek akkor minden okès, azon kívül jogában áll arra költeni amire szeretné, felnőtt ember, ne te mondd már meg neki.. megáll az eszem... pofám leszakadna ha a páromnak megmondanám hogy mire költse... Majd ha külön költöztök a szüleitektől és minden forint számítani fog, talán akkor köthetsz bele, hogy mire költse... Azon viszont látom nem gondolkoztál el, hogy talán kevesebbet is kérhetnètek.. Az apád nem véletlen nem mondta, hogy szálljon be plusszal.. és te mennyit adsz le amúgy? Te is lefogod adni a 90-et meg a + 20-at, vagy csak a párod fizetése nem számít? Nem hogy inkább egy házra gyűjtenétek ha még az albèrlettel se kell foglalkoznotok...
9/48 anonim válasza:
ja meg a ház a tiétek lesz, de mikor? 30 év múlva amikor a szüleid meghalnak? (már elnézést a kifejezésért.)
10/48 anonim válasza:
A barátod helyében én sem adnék többet bele...így is elég sokat ad.Arról nem beszélve, hogy semmi garancia nincs arra, hogy életetek végéig együtt maradtok.Hülye lenne belefizetni, ha idővel mégis szakítanátok.Vagy írtok róla papírt, hogy szakítás esetén visszafizetitek neki a beleadott pénzt?Erre is gondolni kéne kérdező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!