Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan működhet jól egy olyan kapcsolat ahol az egyik fél jóval többet keres mint a másik?
Amikor megismerkedtem a férjemmel, egy általános iskola titkárságán dolgoztam havi kb. 100e-ért. Ő már akkor is egy városi cég vezetője volt, plusz egy saját vállalkozást is igazgatott.
Én egy Opel Tigrával jártam, és albérletben laktam, neki saját háza, egy 5-ös Bmw-je és egy Bmw cabrioja is volt. Az anyagi helyzetünkről soha nem beszéltünk egymással, és a férjem mindig volt annyira intelligens, hogy ne hozzon kínos helyzetbe, ha mentünk valahová, és ki kellett fizetni a számlát.
Ma már természetesen együtt élünk, férj-feleség vagyunk, és nem dolgozom, itthon vagyok. Sokan elítélnek emiatt, de nekünk mindennél többet ér, hogy ebédelni haza tud jönni a férjem, mert minden nap friss ebédet főzök neki és meleg, szeretetteljes otthon várja. Fél óra alatt feltöltődik itthon. A házunkat én csinosítgatom és tartom rendben, a napi dolgokat (posta, bank, bevásárlás, stb...) is én intézem. Emellett beiratkoztam egy egyetemre, pszichológiát tanulok.
Gyerekünk nincs.
Minden nap mozgok kb. 1 órát, életem legjobb formájában vagyok 31 évesen.
Mondhatják rám, hogy élősködő vagyok, mert a közös kasszába egy forintot sem teszek, de hidd el, az én tapasztalatom az, hogy nálunk pont ezért működnek jól a dolgok: van időnk egymásra, a nap minden percében vonzó nő vagyok a férjem szemében (természetesen ő a legjobb pasi a Földön nekem), az otthonunk pedig mindig kellemes hangulatú.
Ha azt a pénzt, amit a suliban kerestem, betenném a közösbe, 100e ft-tal lennénk pluszban (mínusz 4x8e = ez elmenne takarítónőre), de én csak este fél 6 körül jönnék haza. Ekkor intézném a bevásárlást, a főzést, a mosást, a takarítást, és ekkor kellene időt szakítanom a fodrászra, körmösre, sportra, barátnőkre, családtagokra. Este hullafáradtan és/vagy ingerülten kerülnék ágyba, amit nem hiszem, hogy a férjem vonzónak látna.
Egy kapcsolatban megéri mérlegelni, és nem az anyagiakon filléreskedni.
Parom van hogy egy nap alatt egy jobb uzlettel meg tudja keresni egy atlag magyar egyetemista alapkepzesenek tandijat, en meg egy atlag magyar egyetemista bevetelevel rendelkezem :'). Mukodhet, de kizarolag akkor, ha a no nem akar mindenaron feminacipunciskodni, es hisztizni minden alkalommal, hogy "jaj, engem senki ne hivjon meg egy kavera sem mert nem vagyok a prostitualtja!", illetve a ferfi eleg intelligens hozza, hogy ne vagjon fel a penzevel, illetve ne legyen zsugori (rengeteg ilyet olvasok itt is hogy osszekoltoznek a parok aztan a no meg vegetal mert mindenbol a felet allja, mikozben a hapsi meg dozsol a 300 ezres fizujabol) (meg a karogokra sem kell odafigyelni, mert pl. ha en odafigyelnek, mar a hazbol sem lepnek ki annyira depresszios lennek a sok szep jelzotol).
Szerencsere nalunk minden klappol, parom mindenben tamogat (nem penzugyileg), abban is hogy sikeres legyek a tanulmanyi teruletemen, de abban is tamogatna ugyanugy, ha hazassagban inkabb otthon szeretnek maradni, es nem dolgozni tovabb, mert szerencsere nem fel felvallalni a klasszikus ferfi szerepeket sem.
Tehat, ha sajat magatoknak kialakitotok egy rendszert, amit igazsagosnak ereztek, akkor semmi problema nem lehet.
4-es!
Sajnos nagyon nem értetted meg, amit írtam! Én egy pillanatig nem szolgálom ki a "pénzest", mert amit csinálok, azt önként és dalolva csinálom.
Szerinted nem állnék meg a saját lábamon is? A férjem előtt is volt életem. Ami változott az az, hogy most egy kényelmesebb életet élek, mert szerencsére nem minden férfi szarrágó, és nem minden férfi sajnàlja a saját javait attól, akit elviekben szeret.
Rám nincs rámkényszerítve semmi, ha dolgozni akarnék menni napi 12 órában egy gyárba, a szalag mellé, a férjem abban is támogatna, mint ahogyan abban is támogat, hogy itthon legyek, tanuljak, intézzem a KÖZÖS dolgainkat, stb...
Szerencsére nem hiányzik a kasszából az én jövedelmem.
De pont ez az. Ha lenne pénzes férjem, és nem szeretnék "friss ebédet" főzni mindennap, hanem helyette dolgoznék, az nem tetszene neki. Most ennél a kérdésnél persze, de ez a téma nagyon érdekel, és a legtöbb kérdésnél ott a válasz, hogy "de akkor mindent csinál otthon".
Ha valakiben benne van a konyhatünci gén, akkor ez tökély. De ha nem, akkor szopacs.
pedig elmehet dolgozni :)
En akkor mosolyogtam amikor számoltam.. Párom eljár dolgozni, de állat..
Jön haza, kocsival elvisz egy krátert az uton. 4 havi fizetése oda, persze nem szolok semmit kifizetem a 4 havi fizuját. Azt 4 hónap mulva jött egy kis kocc. Nem volt vészes pár karc, ohh 1.2m-et számlázott a szerviz, kifizettem, . Jó ez most 10 havi fizetése. Ha levonom hogy be is járkált tehát költségei voltak etc, 16-18 hónapig CSAK a munkába járását finanszírozta.. Azért járt dolgozni hogy bemehessen.
De ahogy itt is más hozzászóló írja nem számított, neki tetszik hogy milyen karriert fut be, én meg partner voltam a karrierépítésben..
Gyakorlatilag most hogy itthon van, többet segít, és többet ér, mint amikor bement dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!