Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A kérdés régóta foglalkoztat. Miért történik az, hogy amikor ismerkedünk a másik féllel elejében minden szép és jó, csupa kedvesség, bókolások, majd hónapról hónapra csökken, majd a végén megszűnik?
Nem tudom hova kategorizálni a kérdésemet, de remélhetőleg a közlés átfog jönni. Kinek van hasonló tapasztalata?
Mondjuk én kivétel nélkül, ha virtuálisan ismerkedek ( facebook) mindig az történik,hogy pl. ha ismerkedek egy adott illetővel, reggeltől estig szüntelenül beszélünk hetekig, bókok/szívek társaságában. Majd pár hét után lecsökken : reggel csak köszön, egész délután nem jelentkezés, majd este leírja az illető milyen napja volt. A harmadik kategória: Eltűnik a bók, a szép beszéd, a kedvesség, elhidegülés jelei nagyon észlelhetőek. A negyedik kategória: Valamikor késő este ír, rákérdez a napodra ( biztosan megszokásból ), majd csak úgy bealszik elköszönés nélkül. Az ötödik kategória természetesen : a megsemmisülés.
Ti hogyan viszonyultok ehhez a témához? Mivel interneten keresztül valóban meglehet kedvelni valakit, de hogyha a másik menni akar, akkor hadd menjen? Sőt, mi adjuk ki az utukat, hogy ne szenvedtessenek minket azzal,hogy milyen választ kapunk? Egyáltalán valakik hogyan tudnak évekig megtartani egy internetes barátságot/kapcsolatot ?
Mintha én írtam volna ki a kérdést. :D
Az én esetemben két olyan személy van, akivel fb-on tartom a kapcsolatot, külföldiek. Az egyikükkel évek óta ismerjük egymást, van, hogy hónapokig nem beszélünk, aztán egyikünk ír és akkor hetekig megint reggeltől estig. Fura és én sem értem :D
A másikat nyáron ismertem meg, először hetekig bókok, amik fokozatosan eltünedeztek. Aztán sokszor kiöntöttem neki a szívem és az érzéseimet, amik javítottak a helyzeten. Meg az is, hogy bármi történik vele én mindig itt vagyok, nekem elmondhatja. Az időzónák és a melója miatt viszont van olyan, hogy 1-1 nap nem tudunk beszélni. Ő azért is más, mert vele találkozom majd nyáron és ezt mindketten várjuk már :D
Kérdésre sajnos választ nem tudok :/
Én úgy viszonyulok hozzá, hogy 1-2 hét beszélgetés maximum az ami belefér, ha abból a dolgoból párkapcsolatot akarsz. Egyszerűen kihűl, ellaposodik a kapcsolat, vagy csak fel sem melegszik, ha nincs személyes interekció. Jobb minél előbb találkozni.
Nekem egyetlen lány van az életemben akivel már kb. 1,5 ével vagyunk kizárólag netes kapcsolatban, de ugye ebből sem lett semmi hiszen személyes interakció híján nem is tud semmi komoly kialakulni. Ha fel is lángol valami akkor kialszik, mert nem emelkedik arra a szintre amin tovább fent lehetne tartani.
Eddig megpróbáltam bevetni e probléma ellen két opciót:
1. A lehető legkedvesebb legyek, még ha ő el is hidegült tőlem, akkor én ( lány létemre ) továbbra is fenntartsam a varázst. Ennek hátránya van, a másik fél azt hiszi,hogy ő annyira fontos számomra,hogy nem kell semmit sem tennie a kapcsolat megőrzése érdekében. Majd amikor a bókhalmazok után, annyi választ kapok,hogy " kösz, tudom" . Ott befejezem.
A másik opció amit alkalmazok: Az elhidegülés. Tehát kimutatom,hogy nem érdekel engem, későn válaszolok, nem sokat, stb. De ez sem ér semmit.
Próbáltam az aranyközéputat, és ott sem működött.
Azért nekem elég érdekes az ( ismerőseim által tapasztalt ), hogy tényleg sokan megtudják őrözni a virtuális szerelem "életét", miközben én nem.
Pedig szerintem nincs velem probléma. A telefonozás érdekes módon ritkán jön létre, mert semelyik pasi nem szeret beszélni mikrofonon keresztül. Tehát nem olyan könnyű. Főleg ha a napi 24 órádat rászánod, és nem veszed észre miatta,azt aki igazán a közeledben van, ha pedig igen, akkor késő.
Mert nem mutatja ki az ember a foga fehérjét, hanem a legtökéletesebb énjét mutatja. Interneten ez sokkal könnyebb. Én az emoticonokat kb semmibe veszem. Főleg ha a társalgás kb csak emotikonokból áll. 2 baráti kapcsolatom van. Egyikükkel kb 3-4 éve tartom a kapcsolatot, egy sráccal pedig áprilistől. Voltak időszakjaink amikor nem beszélgettünk, mert a való életben fontosabb dolgaink voltak. Persze jártam úgy, hogy órákat chateltem személyekkel, ma pedig nem is keresnek, de ez az élet rendje. Haveri kapcsolat tartása lehet interneten, de párkapcsolatot szerintem csak fizikai kontaktus révén lehet.
18/L
Teljesen természetes, hogy egy vadidegennel való neten levelezés egy idő után kifullad új "muníció" (témák, közös élmémyek stb.) híján. A net egyszerűen nem pótolja a személyes élményeket, szóval ha társkeresésre akarnád használni (a bókok meg szívecskék emlegetéséből meg a kategória-választásból gondolom, hogy itt erről lenne szó), akkor arra ebben a formában, ahogy te használnád, alkalmatlan.
A netes ismerkedés arra jó, hogy meg tudsz ismerni olyan embereket, akikkel amúgy nem találkoznál, levelezgetés segítségével keresztül egy kicsit fel tudjátok mérni egymást, és ez alapján el tudjátok dönteni, hogy látjátok-e értelmét a személyes találkozónak.
Hetekig húzni, ráadásul ilyen intenzitással? Persze hogy kiüresedik az egész. Mégis mi mást várnál?
Chaten azt ír mindenki amit akar. Talpraesett, okos, humoros, sportos... olyan amilyennek látszani akar. Még magát is képes becsapni.
Küldhet akármennyi smile -t meg szivecskét csak az idő vesztegetésére jó.
Találkozni kell és a valóságot élni és ha nem az igazi az is kiderül.
Egy dolog nem világos. Veled mi van ilyenkor? Te nem hidegülsz el csak ő?
Egyébként milyen módon kommunikáltok? Chat vagy levelezés? Szerintem az utóbbi jobban működik. Legalábbis nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!