Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Akik együtt élnek hogyan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akik együtt élnek hogyan szoktak fizetni összeteszik mindig és kifizetik amit ki kell?

Figyelt kérdés
Mert a párom így mondta, hogy majd így csináljuk. Viszont én fele annyit keresek mint ő, meg nem is cigizek. Most én ezt úgy értem, hogy nekem kb az egész fizetésem elmegy neki meg a fele és akkor ő abból cigizik meg nem tudom. Nekem ez olyan furcsa. Nem éltem még senkivel együtt nem tudom hogyan szokás, nem merem felhozni neki ezt.

2016. dec. 29. 08:58
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
80%

Szerencsére nálunk nem volt kérdés a közös kassza. Szerintem az, hogy mindkét fél beadja a közösbe a sajátját, egy alapvető dolog. Együttélésben nincs enyém-tied, hanem mienk van.

A pelenka átát is elfelezitek majd, ha gyereketek lesz?

2016. dec. 29. 09:03
 2/16 anonim ***** válasza:
84%
Én mindig többet igyekeztem fizetni mert férfi vagyok és többet is kerestem. Talán igazságos megoldás lenne ha fizetésarányosan osztanátok meg a költségeket.
2016. dec. 29. 09:07
 3/16 anonim ***** válasza:
34%
Nálunk én fizetem ,barátnőm meg viszi a háztartást,általában ő vesz kaját stb.
2016. dec. 29. 09:08
 4/16 anonim ***** válasza:
75%
Fele-fele, igen... De!!! Ha az illeto elvarja, h olyan szokast v szorakozast finanszirozz, amit Te nem csinalsz, akkor azt kezeljetek kulon kasszaban. Pelda volt nalam egyik egyuttelesnel, hogy a pali vett mindenfele egeszsegugyi kutyut, h az majd nekem is jo lesz, tehat felezzuk el a rea koltott penzt. Aztan nem tetszett neki amikor megmondtam, hogy akkor o meg szalljon be a tamponkoltsegembe es a ket havi kondiberletembe, mert annak is mindketten elvezzuk az elonyeit. Teljesen kiakadt, h en ezt hogy kepzelem.
2016. dec. 29. 09:08
 5/16 A kérdező kommentje:
Én ezt akkor se érzem igazságosnak, hogy én 80ezret kapok ő meg 150et és akkor nekem meg majdnem mind elmegy neki meg a fele megmarad. Hozzam fel ezt neki, hogy én akkor csak fele annyit fizetek mint ő? Mert a házimunkát is nyilván főleg én csinálom majd, mert én helyben dolgozok, hamar hazaérek.
2016. dec. 29. 09:17
 6/16 anonim ***** válasza:
30%

Nálunk annyi, hogy a kártyás fizetések a páromé, mivel nekem nincs kártyám. Kósza csekkek a hogy jönnek, azokat én fizetem. Nagy, közös bevásárlásnál, csak össze nézünk, ki érzi úgy, hogy most neki kéne fizetni. Ezek, 40-60 körüli összegek és mindegy, hogy üdítő, tampon, kaja, bármi van benne. Mosógép, mosogatógép, stb, cseréket én kezdeményezem és állom. Autókat, én tartom rendben.

A lényege, hogy egyikünk sem érzi, hogy a másik le akarja húzni. Például, felvetődik, gyerünk el egy hétvégére, az azt jelenti, aki felveti, ő állja az egészet.

2016. dec. 29. 09:24
 7/16 anonim ***** válasza:
81%

Ha nem érzed igazságosnak, mondd el neki!

Ez az egyik legnagyobb alapköve a dolgoknak, ha nem tudjátok megbeszélni, ha "nem mered" elővenni a pénzügyeket, akkor nincs értelme az együttélésnek.

Egyébként egyénenként változó, hogy hol hogyan csinálják. Van, ahol mindent bedobnak a közösbe - akkor nem számít, ki mennyit keres, mert nincs enyém-tiéd. Esetetekben tehát 230ból menne a lakás, és minden, ami neked vagy neki kell.

Máshol minden külön van, és akkor centire feleznek mindent, megint máshol arányosan dobják össze, vagy csak kiszámolják, mennyi a közös költség, és azt dobják be...

Mindenkinek más és más verzió jön be, de a lényeg mindenképpen az, hogy bármi is lesz nálatok a felállás, ezt közösen kell eldöntenetek. Mert amit felvázoltál, az semmiképp sem egészséges.

2016. dec. 29. 09:36
 8/16 anonim ***** válasza:
45%
Nem értem hogy miért kell erőltetni ezt a fele fele dolgot, amikor az adózás is a fizetések arányában történik, évszázadok óta, mondjuk mindenütt. Szerintem az sokkal ésszerűbb felosztás.
2016. dec. 29. 09:36
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező. Ő a párod állítólag. Miért nem mered felhozni neki?
2016. dec. 29. 09:38
 10/16 anonim ***** válasza:
55%

Mi nem teszunk ossze semmit. Mindkettonknek megvan a maga penze es vegyesen fizetunk, mikor ki, de szamon se tartjuk, hogy ki milyen aranyban fizet, annyira lenyegtelen tema. Egyedul a lakas rezsijet beszeltuk meg, hogy megfelezzuk, a tobbi ugy megy, hogy ha eppen boltba akarok menni, akkor megkerdezem kell-e neki vagy otthonra valami, ha o van epp boltkozelben akkor o kerdezi. Emellett a maradek penzunket meg arra koltjuk amire akarjuk, nincs olyan, hogy jeleznem kell elore, ha epp hirtelen el akarok kolteni x ezer forintot valamire, ami nem kozos hasznalatu dolog lenne.

Viszont nekunk nagyjabol azonos a fizetesunk, nektek a beszelgetest javaslom, eleg erdekes kapcsolat lehet, ha nem tudod neki felhozni ezt a temat.

2016. dec. 29. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!