Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akik együtt élnek hogyan szoktak fizetni összeteszik mindig és kifizetik amit ki kell?
Szerencsére nálunk nem volt kérdés a közös kassza. Szerintem az, hogy mindkét fél beadja a közösbe a sajátját, egy alapvető dolog. Együttélésben nincs enyém-tied, hanem mienk van.
A pelenka átát is elfelezitek majd, ha gyereketek lesz?
Nálunk annyi, hogy a kártyás fizetések a páromé, mivel nekem nincs kártyám. Kósza csekkek a hogy jönnek, azokat én fizetem. Nagy, közös bevásárlásnál, csak össze nézünk, ki érzi úgy, hogy most neki kéne fizetni. Ezek, 40-60 körüli összegek és mindegy, hogy üdítő, tampon, kaja, bármi van benne. Mosógép, mosogatógép, stb, cseréket én kezdeményezem és állom. Autókat, én tartom rendben.
A lényege, hogy egyikünk sem érzi, hogy a másik le akarja húzni. Például, felvetődik, gyerünk el egy hétvégére, az azt jelenti, aki felveti, ő állja az egészet.
Ha nem érzed igazságosnak, mondd el neki!
Ez az egyik legnagyobb alapköve a dolgoknak, ha nem tudjátok megbeszélni, ha "nem mered" elővenni a pénzügyeket, akkor nincs értelme az együttélésnek.
Egyébként egyénenként változó, hogy hol hogyan csinálják. Van, ahol mindent bedobnak a közösbe - akkor nem számít, ki mennyit keres, mert nincs enyém-tiéd. Esetetekben tehát 230ból menne a lakás, és minden, ami neked vagy neki kell.
Máshol minden külön van, és akkor centire feleznek mindent, megint máshol arányosan dobják össze, vagy csak kiszámolják, mennyi a közös költség, és azt dobják be...
Mindenkinek más és más verzió jön be, de a lényeg mindenképpen az, hogy bármi is lesz nálatok a felállás, ezt közösen kell eldöntenetek. Mert amit felvázoltál, az semmiképp sem egészséges.
Mi nem teszunk ossze semmit. Mindkettonknek megvan a maga penze es vegyesen fizetunk, mikor ki, de szamon se tartjuk, hogy ki milyen aranyban fizet, annyira lenyegtelen tema. Egyedul a lakas rezsijet beszeltuk meg, hogy megfelezzuk, a tobbi ugy megy, hogy ha eppen boltba akarok menni, akkor megkerdezem kell-e neki vagy otthonra valami, ha o van epp boltkozelben akkor o kerdezi. Emellett a maradek penzunket meg arra koltjuk amire akarjuk, nincs olyan, hogy jeleznem kell elore, ha epp hirtelen el akarok kolteni x ezer forintot valamire, ami nem kozos hasznalatu dolog lenne.
Viszont nekunk nagyjabol azonos a fizetesunk, nektek a beszelgetest javaslom, eleg erdekes kapcsolat lehet, ha nem tudod neki felhozni ezt a temat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!