Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mit gondoltok a "nyitott...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok a "nyitott tenyér" kapcsolatokról?

Figyelt kérdés

A nyitott tenyér kapcsolat alatt én(!) azt értem, amikor megadjátok egymásnak a szükséges szabadságot. Nem időben, hanem lehetőségben, hogy tulajdonképpen megvan a lehetősége, hogy bármit csináljon, amit csak akar. Nem akarod Őt uralni, nem van féltékeny, nincsenek alá-felé rendeltségi viszonyok, nincs manipuláció, nincsenek játszmák. Kölcsönös bizalom van, őszinteség és tisztelet. Ha befigyel a harmadik, akkor megbeszélitek hogyan tovább, ezáltal erősödik a kapcsolat, vagy szétmegy. Nincsenek susmusolások, sőt alapvetően folyamatos erős kommunikáció van közöttetek ezzel lehetőleg megelőzve azt, hogy a kapcsolat meggyengüljön. Tiszta, nyílt kártyákkal játszol. Elfogadod a másikat olyannak amilyen, és nem akarod megváltoztatni, ennek ellenére együtt és külön külön is fejlődtök.

Nekem körülbelül ezt jeleni. El tudsz képzelni egy ilyen kapcsolatot? Ha éltél ilyenben milyen tapasztalatot szereztél és miért lett vége? Érdekelnének a pozitív és negatív vélemények.

Én azt gondolom, hogy az ilyen jellegű kapcsolat nem való mindenkinek, bár alapvetően ez lenne az egészséges út, nem?

2016. dec. 15. 18:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

# 10: Én így értettem, ahogy most kifejtetted. Tehát nem tekintem nyitott kapcsolatnak, inkább őszinte, mindent megbeszélő, egymásnak bizalommal teret engedő kapcsolatnak értettem és erre írtam, hogy szerintem nekem ilyen kapcsolatom van.

És hogy a gyakorlatban azért nem mindig működik "tankönyvi" módon, az egyéni érzékenységek miatt.

2016. dec. 16. 15:13
 12/16 anonim ***** válasza:

Az írásodban minden nagyon idillinek tűnik, csak a szeretet szó valahol elmaradt, vagyis nekem hiányzik...

Szerintem ilyen kapcsolat nagyon ritka lehet egyébként. Mondjuk én a bármit csináljon amit akarral nem értek egyet. Bármit nem, mert tudna olyat csinálni amit minket hátrányos helyzetbe hozna anyagilag ahhoz kèpest, hogy házra gyűjtünk, ha én teljesem szabad kezet adok neki. Az pedig már vitát szül.

Nagyon tágan fogalmazol és ezeket mindenki másképp értelmezi. Az, hogy nem változtatod meg oké, de mindenképp fog, fogsz alkalmazkodni, de lehet az az alkalmazkodás már változásnak minősül magatokhoz képest. Na ennél is ugye, nem mindegy melyik szemszögből nézzük.

A miénk az biztos, hogy nem megy ennyire flottul, de attól függetlenül szeretjük egymást. Én nem vagyok ennyire laza természet. Az őszinteséget viszont és a hűséget azt nagyon fontosnak tartom én is, ezek alap dolgok ha szeretjük a másikat. Odáig meg ne jussunk, hogy arról kelljen beszélni, hogy valaki bejött a képbe, ott már nálam megette a fene.

2016. dec. 16. 15:36
 13/16 anonim ***** válasza:

Nagy vonalakban, nálunk is ez van. Ez a szabadság, ami tényleg össze tart minket. Nincs megfojtva egyikünk sem.

Pontosan ezek végett szoros a kapcsolat, van önzetlen szerelem, szeretet. Elvárások, feltételek nélkül lehet a másikat szeretni. Így, arra sincs igény, hogy harmadik személy felé nyissunk. Nálunk, ez évtizedek óta működik.

2016. dec. 19. 12:06
 14/16 anonim ***** válasza:

Lehet,hogy én vagyok egyedi látásmódú, de amiket leírtok szerintem nem a nyitott kapcsolat fogalmát takarják.

Az őszinteség természetes egy párkapcsolatban.

Részemről nyitott kapcsolat az, amikor együtt van egy pár, de lehetőséget adnak arra egymásnak,elfogadva ezt,hogy ismerkedjenek, flörtöljenek, szexkapcsolatot létesítsenek mással is.

2016. dec. 20. 09:07
 15/16 A kérdező kommentje:
#14: Amit írsz az valóban a nyitott kapcsolat. Itt viszont a nyitott tenyér kapcsolat volt a kérdés :)
2016. dec. 20. 10:59
 16/16 anonim ***** válasza:
Mi így vagyunk, négy éve együtt élünk, az elejétől ezt a felállást játszuk, tudatosan. Nekünk nagyon jól működik, igen ritkán kerülnek képbe más emberek, de azt is remekül tudjuk kezelni. Mindenki elmondja mit érez, gondol, nincs hazudozás, manipuláció, féltékenykedés. Számomra remek érzés, és olyan biztonságot ad, amit előtte el sem tudtam képzelni. Neki hasonlóan jó, és nem érzi úgy, mintha korlátozni akarnám, ami nagyon fontos, mert elég irányításmániás a családja, nem kell neki abból még több. Képesek vagyunk együtt és külön is minőségi időt tölteni, vannak közös és egyéni barátaink is, és remekül tudunk döntéseket hozni. Úgy gondolom, hogy már négy éve ilyen szuper a helyzet, úgyhogy valamit jól csinálhatunk :-D
2016. dec. 23. 09:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!