Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jó döntés egyből házat venni és oda költözni össze?
A párommal szép lassan összeköltöznénk. Albérletet egyikünk se igazán szeretne, én albiban élek évek óta, és utálom, hogy a világ összes pénze elfolyik olyasmire, ami soha nem lesz az enyém. Nem csinálhatok azt, amit akarok, nem is igazán érzem biztosnak. Olyan kolesz-szintű móka, fiatalon még elmegy, de szeretnék egy saját otthont felnőttként.
Viszont sok helyen láttam, hogy előbb érdemesebb albérletbe összeköltözni, az nem köt annyira.
Én a kapcsolatunkban biztos vagyok, előbb alaposan megismertem őt, mint embert, mielőtt beleszerettem és összejöttünk, így tudom, hogy nem csak a rózsaszín köd miatt vagyunk el jól, hanem emberként is összeillünk, jó csapat vagyunk. Ráadásul így is 7 napból legalább 4-et együtt vagyunk, nagyon rág óta, de van, hogy 2-3 hetet is szünet nélkül, soha nem volt konfliktusunk, a házimunka elosztása teljesen magától jön, az igényeink pedig megegyeznek, hogy mennyit szeretnénk egymással foglalkozni, meg mennyit a saját kis dolgunkkal. Stb stb, ilyen téren minden tökéletes. Viszont azért vannak nálam/nálunk sokkal tapasztaltabb emberek, akik talán tudnak valamit, amit mi nem :D
Szóval, lehet valami hátulütője a dolognak, ha feltesszük, hogy magával az együttéléssel nincs gond?
Az a kérdés, hogy ha már ismerjük egymást rendesen, és tök jól elvagyunk együtt, akkor más hátránya, buktatója lehet-e a dolognak.
Illetve most az, hogy vajon nagy különbség lesz-e az a heti 2 estével több együtt töltött idő, vajon annyitól fog-e előjönni olyan gond, ami eddig nem volt.
Albérletre csak akkor akarunk pénzt kiadni, ha mindenáron muszáj.
Más együtt lenni egy közös albiban és közösen vezetni háztartást mint egymásnál lenni X ideig! Ilyenkor pont tudod hogy lesz X szabad napod és mikor mész hozzá, jön, készülsz. Akkor bújnak elő az igazi dolgok hogy a házimunkát hogyan tudjátok majd felosztani (most ő van pl nálad, még szép hogy besegít, de közös helyen elkaphatja a gépszíj hogy akkor passzol, hisz ő is ugyanolyan arányba fizet stb) hogyan kezeli a pénzt (nálunk is voltak rések, nem közösen fizettük a számlákat, csak akkor derültek ki ezek hogy ő nem gondolja végig a kiadásokat annyira stb), a konfliktust (addig mindenki szép amíg van hová hazamenni vita esetén, az a kihívás ha egy lakásba kell ezt letudni és egy ágyba aludni!) és amikor jönnek a szürke hétköznapok, megfázás, nyűgös, fárasztó nap - nem tudod azt mondani hogy most nem tudunk találkozni.
Nem vágnék bele csak így, mi együtt éltünk a páromnál fél évet, de még így se, albérletet béreltünk fél évre (itt konkrétan a hosszútávút nem szeretik, 1-2évnél már elzárkóznak!) és utána vettünk közöset, ezerszer jobb döntés volt így.
szerintem is lehet értelme ilyen albérletes próbaidőnek, ha ettől nem érzi senki megbántva magát. és akkor kiderül, és visszaléphetsz.
egyébként azt mondod, mindent tudtok egymásról, ami csak fontos lehet. ilyenkor egyet tudok mondani: hajrá!
nincsenek okos emberek. van, aki a találkozásik se jut el, más 1-2-3 randiig húzza vagy megváltozik a véleménye, megint más meg 50 év együttélés után érzi, hogy tulajdonképpen ez neki nem is jó így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!