Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Jó döntés egyből házat venni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jó döntés egyből házat venni és oda költözni össze?

Figyelt kérdés

A párommal szép lassan összeköltöznénk. Albérletet egyikünk se igazán szeretne, én albiban élek évek óta, és utálom, hogy a világ összes pénze elfolyik olyasmire, ami soha nem lesz az enyém. Nem csinálhatok azt, amit akarok, nem is igazán érzem biztosnak. Olyan kolesz-szintű móka, fiatalon még elmegy, de szeretnék egy saját otthont felnőttként.

Viszont sok helyen láttam, hogy előbb érdemesebb albérletbe összeköltözni, az nem köt annyira.

Én a kapcsolatunkban biztos vagyok, előbb alaposan megismertem őt, mint embert, mielőtt beleszerettem és összejöttünk, így tudom, hogy nem csak a rózsaszín köd miatt vagyunk el jól, hanem emberként is összeillünk, jó csapat vagyunk. Ráadásul így is 7 napból legalább 4-et együtt vagyunk, nagyon rág óta, de van, hogy 2-3 hetet is szünet nélkül, soha nem volt konfliktusunk, a házimunka elosztása teljesen magától jön, az igényeink pedig megegyeznek, hogy mennyit szeretnénk egymással foglalkozni, meg mennyit a saját kis dolgunkkal. Stb stb, ilyen téren minden tökéletes. Viszont azért vannak nálam/nálunk sokkal tapasztaltabb emberek, akik talán tudnak valamit, amit mi nem :D

Szóval, lehet valami hátulütője a dolognak, ha feltesszük, hogy magával az együttéléssel nincs gond?

2016. dec. 7. 12:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Habár én 21 éves vagyok, de 2 évig együttlaktam párommal albiban. (egy 4 éves kapcsolat volt) Nos ugye az első 2 évben jó volt minden, tényleg nem voltak konfliktusok stb. stb. Viszont az együttélésnél rengeteg rigolya kijött és nem működött,még ha korábban pár napos együttalvásoknál ez nem is mutatkozott meg. Szóval igen, inkább albérletben kezdeném emiatt
2016. dec. 7. 12:46
 2/13 A kérdező kommentje:
Hát mi már ismerjük egymás stikkjeit ilyen téren elég jól, és tök jól toleráljuk. Pár rövidebb időszaktól eltekintve általánosságban csak heti 2 nap van, amikor nem vagyunk együtt, az sokat számít?
2016. dec. 7. 13:21
 3/13 anonim ***** válasza:
Most akkor az a kérdés, hogy vegyetek-e (akár hitelre)közös lakást, vagy költözzetek albérletbe?
2016. dec. 7. 13:53
 4/13 A kérdező kommentje:

Az a kérdés, hogy ha már ismerjük egymást rendesen, és tök jól elvagyunk együtt, akkor más hátránya, buktatója lehet-e a dolognak.

Illetve most az, hogy vajon nagy különbség lesz-e az a heti 2 estével több együtt töltött idő, vajon annyitól fog-e előjönni olyan gond, ami eddig nem volt.

Albérletre csak akkor akarunk pénzt kiadni, ha mindenáron muszáj.

2016. dec. 7. 13:56
 5/13 anonim ***** válasza:
Szerintem haceddig evekig albiban laktal, nem olyan szornyu meg egy fel evig alberletben lakni a paroddal, hogy biztisabbak legyetek. Jobb, mint fel evvel a hitelfelvetel utan vakarozni, hogy megse egyutt fogjatok leelni az eleteteket.
2016. dec. 7. 14:14
 6/13 A kérdező kommentje:
Fél év? Hol találnánk albérletet fél évre? Meg akarna a fene fél éven belül kétszer költözni. Ha már minden kötél szakad, és albi, akkor 3-4 évnél kevesebb időre semmiképp, akkor már végleg kolesz-feeling lenne, nem lenne idő belakni. Meg ki se adnak szerintem olyan rövid időre :D
2016. dec. 7. 14:52
 7/13 anonim ***** válasza:
De kiadnak. Nem kell elore megmondani meddig akarsz maradni.
2016. dec. 7. 15:17
 8/13 anonim ***** válasza:

Más együtt lenni egy közös albiban és közösen vezetni háztartást mint egymásnál lenni X ideig! Ilyenkor pont tudod hogy lesz X szabad napod és mikor mész hozzá, jön, készülsz. Akkor bújnak elő az igazi dolgok hogy a házimunkát hogyan tudjátok majd felosztani (most ő van pl nálad, még szép hogy besegít, de közös helyen elkaphatja a gépszíj hogy akkor passzol, hisz ő is ugyanolyan arányba fizet stb) hogyan kezeli a pénzt (nálunk is voltak rések, nem közösen fizettük a számlákat, csak akkor derültek ki ezek hogy ő nem gondolja végig a kiadásokat annyira stb), a konfliktust (addig mindenki szép amíg van hová hazamenni vita esetén, az a kihívás ha egy lakásba kell ezt letudni és egy ágyba aludni!) és amikor jönnek a szürke hétköznapok, megfázás, nyűgös, fárasztó nap - nem tudod azt mondani hogy most nem tudunk találkozni.

Nem vágnék bele csak így, mi együtt éltünk a páromnál fél évet, de még így se, albérletet béreltünk fél évre (itt konkrétan a hosszútávút nem szeretik, 1-2évnél már elzárkóznak!) és utána vettünk közöset, ezerszer jobb döntés volt így.

2016. dec. 7. 19:06
 9/13 anonim ***** válasza:

szerintem is lehet értelme ilyen albérletes próbaidőnek, ha ettől nem érzi senki megbántva magát. és akkor kiderül, és visszaléphetsz.

egyébként azt mondod, mindent tudtok egymásról, ami csak fontos lehet. ilyenkor egyet tudok mondani: hajrá!

nincsenek okos emberek. van, aki a találkozásik se jut el, más 1-2-3 randiig húzza vagy megváltozik a véleménye, megint más meg 50 év együttélés után érzi, hogy tulajdonképpen ez neki nem is jó így.

2016. dec. 7. 19:11
 10/13 anonim ***** válasza:
Nem értem ha te albiban élsz évek óta miért nem költözik oda a barátnőd? Ott laknátok egy évieg legalább és kiderülne, hogy minden oké-e vagy sem. Tudod ki venne házat valakivel úgy, hogy nem éltünk együtt. Mióta vagytok együtt? Azt nem írtad, vagy elkerülte a figyelmem.
2016. dec. 7. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!