Rossz döntés panelból egy nagyon pici házba költözni?
Figyelt kérdés
Budán, jó helyen, könnyen, elég jó áron eladható panelből rossz döntés egy nagyon kicsi, mindössze 40 nm-es házikóba költözni, jó környéken, nagy telekkel? Építkezni soha az életben nem lesz pénzünk, max. bővítgetni... Tehát ebben élnénk gyerekkel. Viszont életem álma teljesülne, kert, kutya, macska, boldogság. Valaki meglépné, vagy csak én vagyok ilyen romantikus? vagy másképp kifejezve hülye:)
A paneltól szerintem minden jobb. Bár én csak vendégként voltam ilyen lakásban. Ha a melóhely és minden fontos a kertesből is elérhető én mennék. Építkezni nem is érdemes manapság kb olyan feltételek szabályok vannak mint ha űrállomás építésére kérne az ember engedélyt. És nem vagy hülye. Még ha esetleg ismerőseid így is gondolnák amiért ki mész a panelből kertesbe.
2015. febr. 17. 15:23
2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Én vidéken nőttem fel, 15 év városi lét, és 5 év panel után engem már minden megoldás érdekel:) Nem azért tartanak "hülyének", mert kimegyek a panelból, hanem mert egy ilyen pici házat nem tartanak "rendes" háznak.
2015. febr. 17. 15:32
3/12 anonim válasza:
Először is egyáltalán nem vagy hülye:)
Azért én meggondolnám: attól is függ, milyen a beosztása annak a lakásnak, ahol most laktok, és milyen a beosztása a kiszemelt háznak? Ha a ház megvan 1,5 szobás, és tényleg ez a szíved vágya, én mennék - de akkor a gyereknek adnám a félszobát, és aludnék a nappaliban... ami azért nem ideális megoldás hosszú távon...
Viszont ha a panel megvan 3 szobás, akkor lehet, hogy az mégis jobban megfelel az igényeiteknek, mert lehet külön hálótok és a gyereknek is jut egy külön szoba. Viszont ehhez a házat nyilván bővíteni kellene. Fontos lenne utánanézni a bővítési lehetőségeknek: helyi építési előírásoknak, hogy egyáltalán elméletben mit hogy lehet csinálni, ha belevágnátok.
2015. febr. 17. 16:53
4/12 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszod! Jelenleg is csak két szobásunk van, a külön hálószoba nélkül jól megvagyunk!:) De egy kicsit akkor is szűkösebben lennénk, kicsit attól félek, hogy olyan szerencsétlen kis "putri" lennénk:D Nem tudom. Régen 37 nm-en is jól megvoltunk, bár akkor még nagy volt a szerelem, és nem volt gyerek:)A bővítésnek mindenképp utánajárunk! És igen, nemhogy álmom, lassan fixaideám a kertes ház(acska) De tényleg kezdek begolyózni, annyira!:)
2015. febr. 17. 17:24
5/12 anonim válasza:
40 m2-re muszáj gyereket szülni????????????????? Még két embernek is kis hely, nemhogy gyerekkel...
Basszus lecsukatnám az ilyen embereket, akiknek se pénze, se esze, se hely nem jut a gyereknek, de azért szülnek mintha muszáj lenne. Gondolj már bele, hogy egy gyereknek is vannak igényei, és ez nem merül ki abban, hogy 20 éves koráig egy szobában aludjon a szüleivel kb.
2015. febr. 17. 22:33
6/12 anonim válasza:
Egy kertes ház, még ha kisebb is, több lehetőséget rejt, mint egy panellakás. A kertben játszhat a gyerek, száríthatod a ruhát, a teraszon jó időben ebédelhetsz, stb., de több munkát, feladatot is ad.
Kerti munka, hólapátólás, télen a fűtés (milyen a fűtése?).
A panel sokkal kényelmesebb, de ha a munkát, nehézségeket vállalod, akkor válaszd a házikót!
2015. febr. 17. 22:53
7/12 anonim válasza:
5-ös nem kicsit vagy te eltévedve. Legalább vedd a fáradtságot, hogy elolvasod és értelmezed a kérdést, utána szólj be....
2015. febr. 18. 10:25
8/12 anonim válasza:
Hasonló történet: régi, rossz, 98 m2-es ház, csak kb. az egyharmada volt lakható, rossz tető, semmi sem működik,csak a villany (már amikor) és a víz (ha nem fagy el). Meguntam, hibába volt kert (nem túl nagy), elegem lett belőle. Mit vettem helyette (nem budapestit)? 54 m2-es kis tetőteres, szigetelt ház, kicsit nagyobb telekkel. Van benne minden, nem hétvégi ház, mert családi háznak minősítették át. Csak tizenéves, kis javítással, festéssel lakható. És MELEG! Én a helyedben jobban körülnéznék, gyerekkel 54-60 m2 lenne a reális, ha tetőteres, még jobb. Az sem érdekelne, hogy esetleg kisebb a telek, csak a ház legyen kényelmes. És ne legyen semmiképpen lapostetős.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!