Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Másoknál hogy van a veszekedés? Mit érdemes elnézni?
Sziasztok, érdekelne, hogy másoknál hogy van a veszekedés, mit érdemes és mit nem elnézni? én már nem vagyok egy mai csirke, nagyon-nagyon ideje családot alapítanom, és elvileg sikerülhet is. A barátom általában kedves, vidám, de vannak olyan pillanatai, szerencsére nem sűrűn, hogy úgy érzem, teljes szívből utál. Nem bánt vagy ilyenek, nem üvölt, de valamivel kihozom a sodrából, amiről én totál nem tehetek, mert kiszámíthatatlan, hogy mitől kerül ilyen hangulatba, és akkor tényleg nagyon gáz. Nem mondom, hogy sokszor van ilyen, de párhavonta előfordul, hogy nagyon érzem, mennyire utál ilyenkor, annyira rideg és utálatos, lekezelő vagy hogy mondjam. Nos, ami nem jó, hogy én emiatt érzem, hogy eltávolodok tőle, még ha az esetek 99%-ában kedves is meg aranyos. Főleg, hogy azt sem értem, mitől kerül ilyen hangulatba, miközben együtt csinálunk valamit.
Mivel arról van szó, hogy összekössem-e valakivel az életemet, vagy pedig keressek tovább a vakvilágba, mikor tiktakol a biológiai órám, hát érdekelne, másoknál is van-e ilyen, érdemes-e elnézni az ilyesmit. Én magam elég békeszerető típus vagyok, sosem veszekszem, sosem kiabálok, és persze ideálisnak látnám, ha a társam nyugalmára is számíthatnék bármikor.
# 9: Én ezzel nem értek egyet, mármint hogy a veszekedés nem "normális".
Nincs a világon két olyan ember, akik mindenben egyetértenének. Ez pedig konfliktusok forrása. A konfliktus pedig belső feszültséget, frusztrációt, indulatokat, haragot vált ki mindenkiből. Kivétel nélkül. Aki nem adja ki a keletkezett indulatait, az hajlamos önmaga ellen fordítani, ebből lesz a depresszió, a pánikrohamok, a betegségek, stb.
Nekem például tudatosan kellett megtanulnom kiadni az indulataimat (pszichológus segítségével), hogy ne magamban őröljem és ne menjen rá az egészségem. Azóta azt tapasztalom, hogy percek alatt megszabadulok a feszültségtől. Igenis felemelem a hangom (suttogva nem lehet haragudni). A párom is, a gyerekem is tudják (megtapasztalták már számtalanszor), hogy ilyenkor pár perc alatt kidühöngöm magam és utána javul a kedélyállapotom. Tiszteletben tartják az érzéseim: a haragot is. Nem ront a kapcsolat minőségén.
Ami viszont nálunk TILOS, még indulatból is, az a másik ember minősítgetése, degradálása. Pl. nem kezdem el a páromat címkézni, hogy "lusta disznó", mert nem vitte ki a szemetet, hanem egyszerűen közlöm, hogy haragszom, mert nem számítottam a segítésére, de nem tartotta be, amit ígért, stb. stb. Jogom van dühösnek lenni emiatt és jogom van ennek hangot adni.
Veszekedés és veszekedés között óriási különbség van. Lehet úgy is szavakkal gyilkolni, hogy közben nem emeljük fel a hangunkat. Na ezt igyekszem elkerülni.
Az évek során azt tanultam, hogy ez ÍGY normális, és egészséges, egyáltalán nem kapcsolatromboló, sőt...
Hosszú távon nagyon is kifizetődő.
Volt, hogy rossz napunk volt a lányommal együtt, egyszerűen semmi nem sikerült. Aznap este versenyt üvöltöttünk, csapkodtunk, párnákat dobáltunk és boxoltunk. (Nem egymással ordítoztunk, hanem kiadtuk a felgyülemlett indulatokat.) Utána pedig azt tapasztaltuk, hogy egyszerűen már nincs mit kiadni, és röhögésbe fulladt az egész. Jólesett.
Szerintem nem árt különbséget tenni a veszekedés, és a nézeteltérés/vita között. Utóbbi előfordul minden kapcsolatban, és teljesen természetes időnként. A veszekedés viszont nem normális.
Nézeteltérések nálunk is előfordulnak néha -néha. Ilyenkor leülünk és azonnal megbeszéljük minden fajta indulat, kiabálás, odamondogatás, lekezelés satöbbi nélkül. Felnőtt emberek vagyunk, meg tudjuk beszélni normális körülmények között. Ha az egyetértés semmiképp nem megy akkor olyan kompromisszumot kötünk aminél mindketten engedünk egy kicsit.:)
Nem egy mexikói szappanoperában élünk, hogy dráma és látványos veszekedés kelljen, egymással üvöltözés, feszültség, stb, hogy a nézők ne unják a műsort.
Nálunk amúgy nézeteltérés is ritkán adódik. Nyugis életünk van szerencsére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!