Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mit tennétek helyemben egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tennétek helyemben egy rendetlen feleséggel? Értelmes, konstruktív válaszokat kérek szépen!

Figyelt kérdés

Negyven felé közeledünk, közel 10 éve élünk együtt és házasok vagyunk, most jön a második baba, szóval nem olyan egyszerű a helyzet, nem akarok elválni, ráadásul külföldön élünk, össze kell tartanunk, és alapjában más súlyos konfliktus nincs a kapcsolatunkban, de most úgy érzem, itt a vég, ezt nem bírom, és ide kiírom a bánatom, hátha érkezik rá konstruktív megoldás.

A bajom az, hogy borzasztóan rendetlen. (Mielőtt elvettem, akkor is tudtam, hogy ilyen, ő is tudja magáról, időnként beismeri, de NINCS változás évek óta). Hál Istennek, mondhatjátok, hogy ez a legnagyobb problémánk:) Én tartom el a családot (ha dolgozna, akkor sem élnénk meg a fizetéséből, ez itt így szokás, ezzel nincs bajom). De úgy érzem, jogosan várom el, hogy (ha már maga miatt nem?) akkor legalább az én igényem tiszteletbe tartsa, mivel együtt élünk. Pláne, mikor én is besegítek (most, hogy többet vagyok itthon én is) a háztartási munkákba.

Mire gondolok? Képzeljétek el, hogy egy lakás összes kacatját egy nagy kalapba teszitek, összerázzátok és egyenletesen szétosztjátok minden helységbe, jól kitöltve a rendelkezésre álló teret. Például a konyhaasztalon hetekig ott van egy arckrém, a karórája. A hálószobában egy bögre vagy a mosdó szélén a vízben ázik a hajgumija. A kád szélén 20 flakon porosodik. A gyógyszereket kilóra felhalmozza, mikor ezredjére megkérem, hogy pakolja el, 3 fiókba szétosztja (egyáltalán, mi a fenének ennyi gyógyszer????), miután bevásárolok, nem tölti fel a konyhai tárolórekeszeket, hanem a pincében ömlesztve tárolja és amikor a konyhában nem találja, akkor vesz újat (így lesz a halmozódás)... Az ablakokat egy év után sem tisztítja le (megelégelem és megcsinálom én), a gyerek könyvei összevissza (én vásárolok mindenféle könyvet, fejlesztő, lapozó, mondókás, stb) mire ő csak behányja a polcokra összevissza, anélkül hogy legalább polconként csoportosítaná, ha már nem tesz erőfeszítést a külföldön nehezen hozzáférhető mesekönyvek beszerzéséért. Nála az elpakolás az, hogy begyömöszöli nem látható helyekre (fiókba, szekrénybe) a kacatokat de én ettől ugyanúgy (és ő se) nem találok semmit! Sorolhatnám, de a lényeg, hogy megőrülök a kacatoktól és az összevisszaságtól. És úgy érzem vagyok olyan rendes férj (foglalkozom a gyerekkel, milliókat hozok haza, sokszor főzök, bevásárolok, takarítok, a családomnak élek, csak dolgozom és a család, ennyi az életem), hogy tiszteletbe tartsa az igényem, hogy rendszerezve, átláthatóan, tisztán tartsa következetes módon a lakást. Ne csak akkor, amikor kiborulok és lepakolok pár polcnyi összevissza cuccot a földre, és akkor mint a kisangyal rendbeteszi, hanem idővel megőrizze, vigyázza a rendet, és akkor elég akár évente is rendet rakni! Úgy élünk, mint egy putriban a lomok között. Nem, nem katonás rendet várok el, csak rendszert és negyed ennyi porfogó kacatokat! És nem várok el többet, mint amit én is megteszek. És az se zavar, ha a gyerek 5 játéka és egy doboz legó van beterítve a nagyszobában. De az igen, ha 1 hónap múlva már 20 játék és a legó mellett a vonatkészlet meg a zsírkréták is a földön vannak, úgy, hogy egyikkel sem játszik már hetek óta. Szóval egy nagy adag lustaságot és igénytelenséget látok benne, és nem akar változni. És mivel ennyi idősen nem tud egy ember változni, kétségbe vagyok esve, mert én ezt a harcot nem akarom. Komolyan úgy érzem, az lenne a legjobb, ha külön élnénk. Mikor elutazott pár hétre az anyukájához, az alatt tiptopp volt a konyha nálam, minden edénynek megtaláltam a helyét, egy fél nap alatt puccba vágtam a lakást és ez a rend érzet annyira megnyugtatott, mint amennyire most felbosszant a rendetlenség körülöttem. Ti mit csinálnátok helyemben? Én legszívesebben elutaznék pár hétre egy jó könyvvel egyedül és majd ha fotóval bizonyítja, hogy rendet tett az egész lakásban, visszajönnék... kár, hogy ez is csak fél évig tartana.

2016. szept. 6. 14:32
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
50%
Vegyetek fel bejaronot es semmi gond nem lesz. tudtad hogy ilyen raadasul most jon a 2. baba tehat most is mukodik a kapcsolatotok. Nem jo hogy ilyen rendetlen de ha jon egy takaritono heti 2 alkalommal hidd el minden megoldodik es az nem akkora osszeg hogy anyagi romlasba dontson benneteket. Legy nagyvonalu nem erdemes ilyesmin mergelodni, inkabb varjatok boldogan a kicsit;-)))
2016. szept. 7. 13:27
 42/54 anonim ***** válasza:
44%
tulajdonkeppen ilyenkor orulok hogy nemcsak en vagyok rendetlen . ennyire talan nem mert van egy "latszatrend" de en tudom hogy hol laknak a porcicak, es ha jon valaki akkor felkapom a szobamban a folderol a napok ota ott hevero cuccaimat amiben ket hete voltunk partyn es bevagom a szekrenybe vagy racsukom az ajtot. az uramat nem izgatja csak vigyorog rajta pedig o sokkal rendesebb mint en. azt hiszem ennel vannak fontosabb dolgok. felreertes ne essek nagyon szeretnek tiszta es pedans lenni (ugy nottem fel) de nem megy. van vasalonom Neha takaritono de nekem jol van igy. ill nincs jol de ahhoz mar tul lusta vagyok hogy valtoztassak. kulonben is minek amikor mar tul vagyok az 5. X en is?
2016. szept. 7. 13:34
 43/54 anonim ***** válasza:

Nem akarok bunkó lenni. De eddig is ilyen volt. Minek vetted el ? Minek lett gyerek és miért lesz még egy ? Eleinte amíg ketten voltatok meg kellett volna beszélni. Nem változik ? Lelépsz. Ennyi.

Mellesleg kérdezd meg miért ilyen ? Lehet beteg. Lelki okok miatt is lehet ez. És lehet a szülés az otthoni bezártság az újabb terhesség csak rontott rajta. Kérj segítséget. Ha nincs lelki baja akkor alapból lusta. Akkor elválsz ha nem bírod. Ha ő sem bírja egyedül a 2 gyerekkel akkor változtat. Ha nem akkor ő él a mocsokban te meg egy tiszta otthonba. Ennyi. Én nem élnék ilyen nővel az tuti ha pasi lennék. Én még az ágyneműt is vasalom ami miatt cikiznek mert azt minek. .mert nekem úgy jó..ennyi.. szedd össze magad és oldd meg. Nem kell a sz.rba ragadni csak mert van gyerek..

2016. szept. 7. 18:44
 44/54 anonim ***** válasza:
56%
De most komolyan... otthon van az asszony nem dolgozik. Nehogy már bejárónőt vegyen fel...esetleg szakácsot ne alkalmazzon ? Tök lusta a felesége és még adja alá a lovat egy bejárónővel ??? Na ne már. A bögre helye nem a szobában van ahogy az arckrém és óra helye nem a konyhában. Nekem nincs gyerekem. Tesóméra szoktam vigyázni. Míg kicsi volt mindig pakoltam utána amivel már nem játszott. Most 5 éves ha valami már nem kell helyre kell tenni. Látok kommenteket és rosszul vagyok. Hetekig ruha a földön meg stb ? Jesszus... èn minden héten cserélem az ágyneműt. Ablakot 2 havonta pucolok. Port hetente törlök akkor pókhálózok is. Porszívózni heti 2 x nem sokat vagyunk itthon. Mosogatás főzés felmosás minden nap. Nem fekszünk le este ha van szennyes edény. Fürdő wc minden másnap takarítva. A lépcsőházat én takarítom mert a másik 3 lakás lakói lusták. Inkább megcsinálom heti 1x én csak legyen tiszta. Vasalva teszem el a ruhákat. Ágyneműt törölközőt függönyt is vasalom. Dolgozom heti 6 napot. És nem tartom magunkat rendezettnek. Valami mindig szúrja a szemem. Úgy érzem nincs rend. Nálam lehet ez gáz de inkább élek így. Akkor jó ha érzem a fertőtlenítő szagát a fürdőben konyhában ... nekem igy jó. Magamtól lettem ilyen. De mindig a rendre neveltek. És takarítok a munka helyemen. Ezt választottam mert szeretem. 😊😊
2016. szept. 7. 18:58
 45/54 anonim ***** válasza:
73%
En sem tudnek igy elni.Rendetlen kornyezetben feszultte, ingerlekennye valok,idegesit az a nagy zurzavar,ami egy ilyen lakasban korulvesz.Raadasul mocskosnak erzem magam ha valamihez hozzaerek(PL hellyel kinalnak)sot a hazigazda szemelyes tisztasaga is ketseges a szamomra. Etelt soha nem fogadok el ilyen helyen.Egyik rokonom ilyen mint a kerdezo felesege,hat mit mondjak:katasztrofa..
2016. szept. 7. 19:53
 46/54 anonim ***** válasza:
60%

44 es te nő vagy?

Elvenném, nem hogy elvenném blokkolnám, teccik nekem ez a nő e.

:)

2016. szept. 8. 01:17
 47/54 anonim ***** válasza:
35%
44 es nagyon jo hogy te ilyen vagy de nem vagyunk egyformak. a csaladi beke meg tobbet er annal a szaros penznel amit kifizet az illeto a bejaronore. 40 fele mar nem fog valtozni az aki alapbol lusta. Az en ferjem felmerte hogy elobb utobb ugyis megcsinalom (vagy a takaritono megcsinalja) amit kell, es a rendetlenseg nem mindig kosz. vannak sokkal fontosabb dolgok az eletben mint a tipp topp lakas . persze jo ha valaki ilyen de hidd el ha a kerdezo szereti a feleseget (marpedig a 2. gyerek erkezese erre utal) akkor muszaj kompromisszumot kotni mert a felesege akkor se lesz mas ha holnap elhagyja. ilyen a termeszete es ezt akkor is tudta amikor elvette felesegul.
2016. szept. 8. 07:14
 48/54 anonim ***** válasza:
64%

46 os.. én a 44 es kommentelő vagyok és igen...Nő vagyok. 36 éves.

Én így szeretek élni így neveltek ez van.

Nem hiszem hogy a bejárónő megoldás.

Nem azt mondom hogy reggeltől estig csinálja de otthon van minden nap. Mi a fenét csinál ? Nem főz nem takarít. Hogy gondozza a gyereket ?

Én normális életet élek. Bár olyan vagyok mint a 45 ös kommentelő. Nem eszem és nem iszom sehol senkinél. Viszek vizet azt iszom. Ha egy tálamat kölcsön adom hiába tisztán kapom vissza azt is elmosogatom.

Nem vagyunk egyformák. Nem egy tipp topp az én lakásom sem de rend van és tisztaság.

2016. szept. 9. 01:06
 49/54 anonim ***** válasza:

Először ki kell jelölni mindennek a helyét. Utána bejárónő betanitva heti 2x, takarítás es pakolás.

Feleséged soha nem fog megváltozni.

2016. szept. 9. 05:26
 50/54 anonim ***** válasza:

"Nem változik ? Lelépsz. Ennyi." Ez tényleg konstruktív, most hogy várandós a második gyerekkel. Eszem megáll. :D

Nincs a feleségednek vas hiánya vagy pajzsmirigy alul működése amitől fáradt és nem lusta? Vagy depresszió? A depressziós ember legszívesebben aludna egész nap elszigetelve a világtól és nem érdekli semmi, a környezete meg végképp nem.

Voltam súlyosan vashiányos, a legelemibb dolgok kimerítettek, mint főzés, pakolás, mosogatás, soha nem értem be magam. Eleve álmosan keltem fel, hiába aludtam többet kávé sem segített.

Ki kellene zárni ezeket a tényezőket.

2016. szept. 9. 10:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!